Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Idungatan 6A, 3tr

Vasastan

2505 kr
Avgift
2
Rum
67
Boa

Belägen högt upp i vacker fastighet anno 1905 finner du denna varsamt renoverade tvåa med välbevarade detaljer från byggåret. Här finns allt som hör sekelskiftet till med pardörrar, djupt nischade fönster, höga golvlister, stuckaturer och takrosetter. Gott om förvaring, tvättmaskin och torktumlare samt fullt utrustat kök ger ett praktiskt boende på omtyckt läge. Härlig balkong med eftermiddagssol. Förening med mycket god ekonomi som äger marken. Garage i huset! Dubbla förråd. Kakelugn går att installera. Möjlig trerummare. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
67m2
Avgift:
2505 inkl. Kallvatten
Byggnadsår:
1905
Lägenhetsnummer:
26
Andelstal, förening:
3.35 %
Andelstal, ägande:
3.35 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Direktverkande el
Energiklass:
F
Driftskostnader:
1200 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss
Nej

Interiör

Garage i huset med god möjlighet till plats omgående! Belägen högt upp i vacker fastighet anno 1905 finner du denna varsamt renoverade tvåa med välbevarade detaljer från byggåret. Här finns allt som hör sekelskiftet till med pardörrar, djupt nischade fönster, höga golvlister, stuckaturer och takrosetter. Generös takhöjd och genomgående planlösning med fönster åt två innergårdar ger ett ljust och tyst boende.  Gott om förvaring, tvättmaskin och torktumlare samt fullt utrustat kök ger ett praktiskt boende på omtyckt läge. Härlig balkong med eftermiddagssol. Förening med mycket god ekonomi som äger marken. Dubbla förråd. Välkommen på visning!

Hall:
Genom säkerhetsdörr och nischade pardörrar nås den välkomnande hallen med gott om plats att hänga ytterkläder samt ställa skor. 

WC:
Från hallen nås den helkaklade WC:n utrustad med toalett, handfatskommod och spegel. 

Duschrum:
Från hallen nås även duschrummet, väl tilltaget och kaklat i samma utförande som WC:n. Duschrummet är utrustat med handfat, spegelskåp, tvättmaskin från 2019, handdukstork och dusch. Flertalet infällda spotlights lyser upp rummet. 

Kök:
Socialt kök i stilrent utförande med gott om förvarings köksskåp bakom luckor i vitt och vitrin samt goda arbetsyta på bänkskiva i ek med kaklat stänkskydd. Köket är utrustat med spishäll, ugn, diskmaskin, fläkt och kyl/frys installerad 2019. Här finns gott om plats för ett stort matsalsmöblemang. Ett djupt fönsterparti samt pardörrar till balkongen fyller rummet med naturligt ljus. Den härliga balkongen med trädäck och eftermiddagssol erbjuder ytor för både planteringar och möblemang. 

Vardagsrum:
Lägenhetens hjärta utgörs av det rymliga vardagsrummet med sobra stuckaturer, takrosett och höga golvlister. Generöst ljusinskläpp genom ett stort fönsterparti med djupa nischer. Här finns gott om plats att placera soffa, tv-möblel, kontor och även matplats om så önskas. 

Sovrum:
Stort sovrum med mörk färgsättning och vackra detaljer från byggåret. Goda förvaringsmöjligheter både i garderober med vita dörrar och handtag i läder samt i en stor klädkammare utrustad med förvaring, torktumlare från 2019 och vikyta för kläder. Sovrummet har utöver förvaring gott om plats att placera dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och byrå. 

Övrigt:
Till lägenheten hör både vinds- och källarförråd. Förråden är stora och mycket fräscha, källarförrådet har riktiga väggar, ventilation och platsbyggd förvaring. och ventilation. 
Både i vardagsrum och sovrum finns förstärkta plattor där det tidigare stått kakelugnar. Kanalen i vardagsrummet är tätat 2013 vid en plan att återinstallera kakelugn. 

Område:
Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Ett stenkast bort finner du Hagaparken. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. Många populära skolor och förskolor. Utmärkta kommunikationer med buss med ex. blåbuss 2 som tar dig till Stureplan på ca 10 minuter, pendeltåg (Nya Citybanan) och tunnelbana. 

Förening

Bostadsrättsföreningen Kungsgården nr 1 är en "äkta". bostadsrättsförening som äger fastigheten Odin 22 belägen på Idungatan 6. Föreningen bildades 1925 och består av 28 lägenheter med bostadsrätt samt 2 kommersiella lokaler. Föreningen upplåter även 10 parkeringsplatser i eget garage. 

Genomförda renoveringar:
1980-talet - Byte av el-stigar.
2001 - Renovering av fasad, fönster och tak.
2007 - Stambyte badrum
2010 - Målning av tak, nytt gårdsbjälklag och beläggning på gård samt renovering av garaget. 
2012 - Del av vinds byggs om till lägenhet.
2012 - Renovering av trapphus.
2013 - Tätning av rökkanaler. 
2015 - Ommålning av fönster i söderläge. 
2018 - Installation av säkerhetsdörrar samt nya postboxar i entrén.
2019 - Stambyte kök.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar inga större renoveringar. I den preliminära underhållsplanen som sträcker sig till 2027 är den totala budgen för renoveringar uppskattat till 700.000 kr, dvs endast mindre arbeten

Gemensamma utrymmen:
Innergård
Barnvagnsförråd
Bastu med dubbla duschar, omklädningsrum och wc.
Tvättstuga belägen i gårdshusets källare, utrustad med två tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare och en mangel. 

TV/Internet:
Fiber finns indraget i huset, lägenhetsinnehavare väljer själva leverantör. 

Parkering: 
Föreningen har ett garage med 10 parkeringsplatser samt ett antal cykelparkeringar. Parkeringsplats kostar 1200 kr/mån och cykelparkering hyrs för 100 kr/kvartal. 3 personer står för närvarande i kö, alla tackade precis nej till en erbjuden plats som därför hyrs ut externt till 1a juni. Säljaren har även 1 plats. Väldigt god chans till plats omgående.

Ekonomi:
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar. 

Övrigt:
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningsinformation kontrollerad 2020- 05-21.  

Karta