Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Louise Lindbäck

Biträdande Mäklare

Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Idungatan 5

Vasastan

5 295 000 kr
utgångspris
3577 kr
Avgift
3
Rum
69
Boa

Välkommen till denna väldisponerade och sociala trerummare belägen på mysiga Idungatan. Här finner ni en ljus och stilrent renoverad lägenhet där varje kvadratmeter är nyttjad på bästa tänkbara sätt. Stort och välutrustat kök, nyrenoverat badrum och gott om förvaring ger ett optimalt boende. Trivsam balkong med härliga möbleringsmöjligheter och stora fönsterpartier med rikligt ljusinsläpp. Här har du både stadspuls, service och grönområden ligger inom nära räckhåll. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
69m2
Avgift:
3577 inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
Byggnadsår:
1969
Lägenhetsnummer:
05917-01-01-0215
Andelstal, förening:
1.97508 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Ja

Interiör

Välkommen till denna väldisponerade och sociala trerummare belägen på mysiga Idungatan. Här finner ni en ljus och stilrent renoverad lägenhet där varje kvadratmeter är nyttjad på bästa tänkbara sätt. Stort och välutrustat kök, nyrenoverat badrum och gott om förvaring ger ett optimalt boende. Trivsam balkong med härliga möbleringsmöjligheter och stora fönsterpartier med rikligt ljusinsläpp. Här har du både stadspuls, service och grönområden ligger inom nära räckhåll. Välkommen på visning!

Hall:
Rymlig hall med mycket bra förvaringsmöjligheter genom fem garderober i samma ton som väggarna. 
I hallen finns även avhängning för ytterkläder samt plats att ställa skor. På golvet ligger grått stengolv och väggarna är målade i vitt. 

Kök:
Modernt kök med bra förvaring. Vita släta skåpsluckor, bänkskiva i rostfritt stål och stänkskydd i glas ovan den målade  väggen. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, integrerad micro, diskmaskin samt kyl/frys. En stor matplats för flertalet personer ryms. Ett härligt ljusinsläpp ges genom stort fönster samt glasdörr ut mot balkongen. 

Vardagsrum:
Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp, soffbord, tv-möbel samt annan önskvärd möblering. Vardagsrummet har en halvöppen planlösning vilket skapar en social och luftig känsla. Den härliga balkongen har plats för utemöblemang samt planteringar.

Sovrum 1:
Stort sovrum med rogivande känsla och härligt ljusinsläpp genom generöst fönster. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng, tillhörande nattduksbord, kontorsdel samt annan inredning som önskas. Fyra garderober ger optimala förvaringsutrymmen.

Sovrum 2: 
Fantastiskt ljusinsläpp genom flera stora fönsterpartier. Rummet har flera möbleringsmöjligheter och kan disponeras som sovrum, kontor eller vad som önskas. 

Badrum:
Stambytt och stilrent badrum med kaklade väggar i gråbeige nyans och på golvet ligger ljusgrått kakel. Badrummet är inrett med vägghängd WC, handfat med vägghängd stor kommod, badkar med vattenfallsdusch bakom glasvägg samt en stor hörnspegel. Här finns även en tvättmaskin med praktiskt vikyta ovan för optimal funktion. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Område:
Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Ett stenkast bort finner du Hagaparken. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. Många populära skolor och förskolor. Utmärkta kommunikationer med buss, pendeltåg (Nya Citybanan) och T-bana. 

Förening

Skalmejblåsaren 12 är en äkta förening som äger marken. Föreningen bildades när fastigheten köptes 2001. Förening har upplåts med 67 bostadsrätter, 6 hyresrätter och 3 (förskola och garage) lokaler. Föreningen har övergripande en god ekonomi och starka tillgångar.

Genomförda renoveringar:
2019 - Stambyte. 
2019 - Elen har i samband med stambytet uppgraderats från enfas till trefas. 
2018 - Förberedelse, planering och upphandling av totalentreprenad för stambyte, elbyte och våtrumsrenovering.
2017 - Installation av nytt kameraövervakningssystem. 
2017 - Renovering av garage och övertagande av förvaltning/uthyrning. 
2017 - Stamspolning. 
2017 - Förstärkt brytskydd på samtliga ytterdörrar i fastigheten.
2017 - OVK samt åtgärder av samtliga brister. 
2016 - Renovering efter vattenskador, partiella stambyten. 
2016 - Renovering av golv och kök i hyreslägenhet. 
2016 - Åtgärder av brandskyddsbrister efter brandskyddsinventering. 
2016 - Rengöring av värmeanläggning samt installation av nya filter. 
2015 - Fasadtvätt.
2013 - Nytt låssystem. 
2012 - Nya entrédörrar. 
2012 - Renovering av innegård/garagetak. 

Kommande renoveringar: 
Målning av trapphus, sidoentréer med flera allmänna utrymmen. 

Ekonomi:
Ingen avgiftsförändring är planerad. 

TV/Bredband:
Kabel-TV förmedlas via ComHem (grundutbud) & internet via Ownit (100 Mbit). 

Gemensamma utrymmen:
Cykelförråd med tak finns på innergården som är låst för utomstående.
Tvättstuga med 3 moderna tvättmaskiner, 1 industritumlare, 1 torkskåp och 1 mangel finns i källaren.

Parkering/Garage:
Föreningen har sedan 2018 en ny tillgång i form av parkeringsgarage med 23st bilplatser, 6st uppställningsplatser, 4st förråd samt 7st MC-platser för uthyrning. Föreningen har en intern- och en extern kölista, där interna medlemmar har förtur. Medlem måste kunna påvisa att det ens egna bil det gäller, och andrahandsuthyrning eller överlämning av parkeringsplats tillåts inte. Intresseanmälan och övriga garagerelaterade frågor hänvisas till info@skalmejblasaren.se.
- Pris extern hyresgäst: 2.300kr/mån.
- Pris intern hyresgäst: 1.700kr/mån.

Övrigt:
Juridisk person godkänns inte.
Vid delat ägande tillåter föreningen endast 50/50 fördelning, men vi har överseende med närmaste familj som barn och föräldrar med 10/90 fördelning. Endast boende i lägenhet godkännes som medlem.
För mer information besök föreningens hemsida: https://www.skalmejblasaren.se/.

Karta