Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Hornsgatan 43

Södermalm

6 375 000 kr
utgångspris
3559 kr
Avgift
2
Rum
69
Boa

Välkommen till denna välrenoverade, genomgående sekelskiftestvåa med attraktivt läge runt hörnet från Mariatorget. Här bor man högt och fritt med stor solig balkong i söderläge och enorm rymd! Här möts modern standard och exklusiva material med vacker, bibehållen sekelskifteskaraktär. Lägenheten är varsamt renoverad med ljusa parkettgolv, smakfulla materialval, speglade dörrar, och underbar rymd i rummen. En eftertraktad sekelskiftesdröm runt hörnet från Mariatorget som inte får missas!

Välkommen!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
69m2
Avgift:
3559 inkl. Värme, Vatten & Bredband
Byggnadsår:
1880
Lägenhetsnummer:
3215
Andelstal, förening:
6.51 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Våningsplan:
4 tr
Hiss
Ja

Interiör

Välkommen till denna välrenoverade, genomgående sekelskiftestvåa med attraktivt läge runt hörnet från Mariatorget. Här bor man högt och fritt med stor solig balkong i söderläge och enorm rymd! Här möts modern standard och exklusiva material med vacker, bibehållen sekelskifteskaraktär. Lägenheten är varsamt renoverad med  ljusa parkettgolv, smakfulla materialval, speglade dörrar, och underbar rymd i rummen. En eftertraktad sekelskiftesdröm runt hörnet från Mariatorget som inte får missas! 

Hall:
Välkomnande hall med plats för avhängning. 

Kök:
Trevligt disponerat kök i ljusa kulörer och gott om ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. Gott om arbetsyta på bänkskiva i marmor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, varmluftsugn och fläkt. Här finns bekväm plats för matgrupp för fyra personer.

Vardagsrum:
Socialt disponerat vardagsrum med fiskbensparkett och väggar i grå nyans. Möbleras enkelt med större soffgrupp med tillhörande bord, tv-möblemang, större matplats större middagssällskap och annan önskvärd möblering.

Sovrum:
Genom dubbeldörrar i glas nås lägenhetens rogivande sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, läshörna och bokhylla. Smart förvaring genom vackra inbyggda garderober på var sin sida om dubbeldörrarna ut till lägenhetens fantastiska söderbalkong.

Balkong:
Genom dubbeldörrar nås lägenhetens balkong i söderläge mot föreningens lummiga innergård med plats för mindre loungegrupp. Här har man fri utsikt över södermalms takåsar och maximalt antal soltimmar!

Badrum:
Stilrent helkaklat badrum med större vita kakelplattor på väggarna och mörkgrå klinkers på golvet. Utrustat med WC, duschhörna i glas, handfat med tillhörande kommod, belyst spegel och tvättmaskin.

Övrigt:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4-5 kvm.

Område:
Bostaden är belägen i hjärtat av Södermalm och området är till bredden fyllt med barer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn! Längst Hornsgatan finns flertalet butiker som säljer allt från möbler och belysning till vintagekläder och vinylskivor. I närområdet finns flertalet välsorterade matvarubutiker samt caféer och bagerier. Trots att pulsen finns runt hörnet är lugnet på den vackra Brännkyrkagatan slående. Flertalet grönområden nås på promenadavstånd, därvid Skinnarviksberget med spektakulär utsikt, Tantolunden med grönområden, promenadstråk och badmöjligheter, joggingspår längst Söder Mälarstrand och Högalidsparken med ståtliga Högalidskyrkan. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Zinkensdamm, flertalet busslinjer och pendeltåg nås från Södra Station.

Förening

Brf Mullvaden är en äkta förening som bildades 1999. Föreningen äger och förvaltar byggnaden på Hornsgatan 43 och består av 18 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt.

Fastighetsens mark är upplåten med tomträtt. 

Genomförda renoveringar:
1986 - Stambyte och nya elstigar.
2003 - Balkonger.
2010 - Fasadrenovering.
2014 - Fiber, spolning stammar.
2016 - Hissar.
2018 - Fönster.
2019 - OVK.

Planerade renoveringar:
Inga större åtgärder planerade i närtid enligt föreningens underhållsplan.

Ekonomi:
Föreningen har god ekonomi med låg belåning och bra hyresintäkter från lokalerna.


Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga.

TV/Bredband:
Kabel-TV via ComHem. Bredband via fiber (Stadsnät).

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering råder i området.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet faktureras säljaren.
Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet faktureras pantsättaren per pantsättning.

Karta