Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 27 september
    13:30 - 14:15
  • 28 september
    18:30 - 19:00

Hornsgatan 144B, 3 tr

Södermalm - Hornstull

3 495 000 kr
utgångspris
1865 kr
Avgift
2
Rum
41
Boa

Belägen högt upp i representativ fastighet anno 1882 finner du denna optimalt disponerade tvårummare med öppen planlösning! Optimalt disponerat boende med gott om förvaring i flertalet garderober, stort badrum med tvättmaskin och modernt kök i stilrent utförande. Högt i tak och välbevarade detaljer som plankgolv, nischade dörrar och fönsterbrädor i marmor ger stor charm. Bostaden är charmigt belägen med stor närhet till grönområden såväl som Hornstulls puls. Förening med god ekonomi som äger marken. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
41m2
Avgift:
1865 inkl. Värme, Vatten
Byggnadsår:
1882
Lägenhetsnummer:
155-1-1015
Andelstal, förening:
3.44 %
Andelstal, ägande:
3.44 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
FTX- och F-system
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
D
Driftskostnader:
354 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss
Ja

Interiör

Belägen högt upp i representativ fastighet anno 1882 finner du denna optimalt disponerade tvårummare med öppen planlösning! Optimalt disponerat boende med gott om förvaring i flertalet garderober, stort badrum med tvättmaskin och modernt kök i stilrent utförande. Högt i tak och välbevarade detaljer som plankgolv, nischade dörrar och fönsterbrädor i marmor ger stor charm. Bostaden är charmigt belägen med stor närhet till grönområden såväl som Hornstulls puls. Förening med god ekonomi som äger marken. Varmt välkommen på visning! 

Hall
Välkomnande hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober i tidstypiskt utförande, med nischade vita dörrar. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med generös takhöjd och stora fönsterpartier med fönsterbrädor i beige marmor. Den öppna planlösningen med köket skapar naturlig plats att placera ett stort matsalsmöblemang. Här finns även gott om plats att placera stor soffa. På golvet löper vackert plankgolv i original och väggarna är målade i en sobert grå ton. 

Kök
Socialt disponerat kök med gott om förvaring i köksskåp med vita luckor samt på öppna hyllplan. Goda arbetsytor på ljus bänkskiva med stilren diskho samt kaklat stänkskydd. Härliga sällskapsytor och ytterligare arbetsyta vid köksön. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt samt kyl/frys. Den öppna planlösningen skapar rymd och stora fönster fyller köket med naturligt ljus. 

Sovrum
Väl tilltaget sovrum med gott om plats att placera stor säng med tillhörande nattduksbord. Väggarna är mörkt målade och på golvet ligger samma vackra plankgolv som löper i vardagsrummet. Optimala förvaringsmöjligheter i garderobsvägg med fem vita dörrar. 

Badrum
Genom nischad originaldörr nås det stora och stilrena badrummet med vitkalkade väggar och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med wc, dusch med vikvägg i glas, handfat med stor kommod, spegelskåp samt tvättmaskin för optimal komfort. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. Hyllplanen i vardagsrummet ingår ej i köpet. 

Område
Hornstull är en ständigt växande stadsdel med stor personlighet och puls! Här finns allt du kan önska dig med pubar, caféer och restauranger med mat från världens alla hörn, nattklubbar i Hornhuset och stort serviceutbud i Hornstullsgallerian. Flertalet välsorterade matvarubutiker nås på gångavstånd från bostaden varav Hemköp, Ica och veganska Goodstore bara är några av dem. Inte långt från lägenheten ligger bifografen Bio Rio med egen bistro och biobar som blandar premiärfilmer med ex. liveoperor. Under sommaren besöks området varje helg av omåttligt populära Hornstulls Marknad med foodtrucks och flertalet utställare som säljer allt mellan himmel och jord, ett perfekt helgnöje! 
För den friluftsintresserade finns långa promenadstråk längst vattnet och ut på Långholmen och Reimersholme, minigolf och utegym i Tantolunden, badmöjligheter från Bergsundsstrand, Tantos strandbad och på Långholmen där man även kan hyra kajak. Precis utanför lägenheten ligger Högalidsparken med vackra Högalidskyrkan som högsta topp och runt hörnet nås omåttligt populära café Dello Sport. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje, flertalet innerstadsbussar och flygbussen till Arlanda.

Förening

Brf Spettet 1 är en oäkta förening som bildades 2003. Föreningen äger Kv. Spettet 1 och består av 17 lägenheter och en lokal med bostadsrätt, samt tre lägenheter och en lokal med hyresrätt.

Genomförda renoveringar
1988 – Ventilation bytt.
1989 – Stambyte och elstigar.
2005 – Fasadrenovering och entrédörr, ny maskinpark till tvättstugan.
2006 – Komplettering på tak med snörasskydd och inredning i cykelförråd.
2009 – Stamspolning
2010 – Bredband öppet nät installerat.
2011 – Trapphusrenovering.
2012 – Husets vindsbjälklag tilläggsisolerades.
2014 – Stamspolning, byte av takfläkt.
2015 – Värmeväxlare till fjärrvärme installerades.
2019 – Stamspolning, hissrenovering.

Planerade renoveringar
Föreningen har inga större renoveringar planerade.

Ekonomi
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-08-03).

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, sopsorteringsrum, trevlig innergård, cykelrum och barnvagnsrum.

TV/Bredband
Kabel-TV via ComHem. Bredband via ComHem eller fiber via OpenNet.

Parkering
Föreningen disponerar inte över några egna parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningens ambitioner är att bli en s.k äkta förening genom framtida försäljningar av hyresrätter.

Karta