fbpx

Hornstull

Hornsgatan 113, 4tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 3 120 kr
Antal rum: 4 rum och kök
Storlek: 68m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Belägen högt upp i fastigheten finner du denna optimalt disponerade fyrarummare med solig balkong som blickar ut över Tantolunden. Social lägenhet med stort vardagsrum, matplats för upp till tio personer och härligt kök med köksö. Praktiskt boende tack vare gott om förvaring, fullt utrustat kök och helkaklat badrum med tvättmaskin! Väldisponerade kvadratmeter ger tre separata sovrum, alla med fönster. Genomgående stilrena materialval och sober färgpalett. Stora fönsterpartier i tre väderstreck skapar ett ljust och luftigt boende att trivas i. Möjlighet att bo i en lågt belånad förening med välskött fastighet, hiss och lummiga trädgårdar. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
68 KVM
Avgift:
3120 kr/mån inkl. värme, VA, TV & bredband
Byggnadsår:
1969
Lägenhetsnummer:
1325
Andelstal, förening:
1,49142%
Andelstal, ägande:
1.220000%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Våningsplan:
4
Hiss:
Ja

Interiör

Belägen högt upp i fastigheten finner du denna optimalt disponerade fyrarummare med solig balkong som blickar ut över Tantolunden. Social lägenhet med stort vardagsrum, matplats för upp till tio personer och härligt kök med köksö. Praktiskt boende tack vare gott om förvaring, fullt utrustat kök och helkaklat badrum med tvättmaskin! Väldisponerade kvadratmeter ger tre separata sovrum, alla med fönster. Genomgående stilrena materialval och sober färgpalett. Stora fönsterpartier i tre väderstreck skapar ett ljust och luftigt boende att trivas i. Möjlighet att bo i en lågt belånad förening med välskött fastighet, hiss och lummiga trädgårdar. Välkommen på visning!

Hall

Genom säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen med lägenhetens kök i blickfånget. Här finns möjligheter att hänga ytterkläder på hatthylla samt ställa skor och gott om förvaring erbjuds i tre garderober med vita dörrar. Väggarna är målade i ljust grå ton och på golvet ligger en schackmönstrad linoleummatta.

Kök

Lägenhetens mittpunkt består av det stilrena köket med gott om förvaring i köksskåp bakom blåa luckor och goda arbetsytor på bänkskiva i Carrara-marmor. Köket är utrustat med ugn, spishäll (induktion), fläkt, diskmaskin, kyl/frys och en köksö som erbjuder ytterligare förvaring och arbetsyta. Underlimmad diskho med stilren blandare och stänkskydd i samma material som bänkskivan. 

Sovrum

Väl tilltaget sovrum med väggar målade i ljust rosa och grå heltäckningsmatta. Här finns plats för stor säng med tillhörande nattduksbord och kontorsplats. Gott om förvaring i fem garderober. Ett stort fönsterparti ger fyller rummet med naturligt ljus. 

Sovrum

Ytterligare ett sovrum med plats för säng och arbetshörna. Ljust målade väggar och grå heltäckningsmatta löper på golvet. Förvaring i en garderob med vit dörr. 

Vardagsrum

Fantastiskt vardagsrum med stora glaspartier i soligt läge som ger ett ljust och luftigt rum där man gärna vistas. Här finns gott om plats att placera soffa, tv-möblemang och stort matsalsbord. Från vardagsrummet nås den charmiga balkongen i bästa sol-läge med plats för möblemang och planteringar. Väggarna är målade i ljus gråbeige nyans och på golvet ligger parkett. 

Sovrum

Genom en glasad dörr från vardagsrummet nås lägenhetens tredje sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderobslösning med vita dörrar. Ett stort glasparti mot balkongen ger härligt ljusinsläpp. Väggarna är målade i grönt och på golvet ligger en beige heltäckningsmatta.

Badrum

Väl tilltaget badrum med väggar klädda i vitt kakel med mörkgrå fog och mörkgrått stengolv med stora plattor. Badrummet är utrustat med inkaklat badkar, dubbla handfat, två spegelskåp, toalett, tvättmaskin och värmegolv. Genomgående stilrena materialval med Carrara-marmor och tidlösa beslag och blandare. Högt belägna fönsterpartier ger ett ljust badrum. 

Övrigt

Lägenheten disponerar ett förråd.
All omfattande renovering måste godkännas av föreningen.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 69 078 kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2021.
Område:
Hornstull är en ständigt växande stadsdel med stor personlighet och närhet till både grönområden och puls! Här finns allt du kan önska dig av pubar, caféer och restauranger med mat från världens alla hörn och stort serviceutbud i Hornstullsgallerian. Flertalet välsorterade matvarubutiker nås på gångavstånd från bostaden varav Hemköp, Ica och veganska Goodstore bara är några av dem. Precis utanför lägenheten ligger Drakenbergsparken med lekplats, fotbollsplan och skatepark. Flera förskolor ligger i kvarteret. Sommartid är ett kvällsdopp vid Tantobadet endast några minuter bort. Här bor du mitt i stan men med möjlighet att låta barnen springa och cykla utan oro för biltrafik. För den friluftsintresserade finns långa promenadstråk längst vattnet och ut på Långholmen och Reimersholme, minigolf och utegym i Tantolunden och möjlighet att hyra kajak. Inte långt från lägenheten ligger bifografen Bio Rio med egen bistro och biobar som blandar premiärfilmer med exempelvis liveoperor. Under sommaren besöks området varje helg av omåttligt populära Hornstulls Marknad med foodtrucks och flertalet utställare som säljer allt mellan himmel och jord, ett perfekt helgnöje! Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje, flertalet innerstadsbussar och flygbussen till Arlanda.

Förening

Brf Draken 16 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2007. Föreningen består av 86 lägenheter med bostadsrätt samt 7 lägenheter och 10 lokaler med hyresrätt. Marken är upplåten med tomträtt där tomträttsavtalet löper tills 2029-12-31.

Genomförda renoveringar

2012 – Installation av nya hissar, renovering av tvättstuga, nya ytterdörrar med säkerhetslås, omläggning av yttertak.
2012-2013 – Helrenovering av fasad, balkonggolv, ny betong loftgångar.
2015 – Relining av varmvattencirkulationen.
2017 – Spolning och besiktning av avloppsledningar.
2018-2019 – Renovering av trapphus och korridorer, OVK.
2021 – Byte av ventilationstrummor/fläktar, renovering av hyresrätter.
2022-2023 - Upprustning av trädgården, plantering, belysning.

Planerade renoveringar

2023 - Uppfräschning av lokal inför uthyrning.
2023-2024 - Energiförbättrande åtgärder.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med fyra tvättmaskiner, torktumlare, två torkrum, mangel- och strykrum.
Cykelförråd.
Barnvagnsrum.

TV/Bredband

Kabel-TV och internet Bredband via Stockholms stadsnät ingår i avgiften. Kabel-TV och internet finns också att få genom Tele2 och tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering

Garageplatser i Drakenbergsgaraget. Föreningen har tillgång till ett stort antal avgiftsbelagda parkeringsplatser på Drakenbergsgatan.

Övrigt

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köpare.

Karta