Södermalm

Högbergsgatan 59B, 4tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 2 981 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 53m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

I högt och fritt läge nås denna perfekt disponerade lägenhet i stilsäkert utförande med utsikt över Johan Helmich Romans park. Välkommen till denna eleganta bostad där ljuset flödar genom tre stora fönsterpartier med stora sociala ytor. Genomgående parkettgolv, nyrenoverat kök och gott om förvaring genom walk-in-closet. Föreningen har en balkonggrupp. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
53 KVM
Avgift:
2981 inkl. Värme & Vatten
Byggnadsår:
1932
Lägenhetsnummer:
00305
Andelstal, förening:
1.33737%
Andelstal, ägande:
1.33737%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Våningsplan:
4 tr
Hiss:
Ja

Interiör

I högt och fritt läge nås denna perfekt disponerade lägenhet i stilsäkert utförande med utsikt över Johan Helmich Romans park. Välkommen till denna eleganta bostad där ljuset flödar genom tre stora fönsterpartier med stora sociala ytor. Genomgående parkettgolv, nyrenoverat kök och gott om förvaring genom walk-in-closet. Föreningen har en balkonggrupp.  Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande hall med plats förr avhängning. Väggar i härlig grön ton och klinkergolv. Ytterligare förvaring i garderober i samma färg som väggarna.

Kök

Socialt disponerat och elegant kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Goda arbetsytor på bänkskiva i sten och goda förvaringsmöjligheter bakom träluckor. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, diskmaskin, ugn och induktionshäll med inbyggd fläkt. Naturlig plats för matgrupp.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med gott om ljusinsläpp genom två större fönsterpartier med utsikt över Johan Helmich Romans park. Möbleras ledigt med soffgrupp, tillhörande bord och TV-möblemang.

Sovrum

Rogivande sovrum med vägar i grågrön ton. Gott om ljusinsläpp genom större fönsterparti. Möbleras ledigt med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Med en elegant lösning genom touch bakom vägg i trästavar nås lägenhetens rymliga walk-in-closet med heltäckningsmatta för ypperliga förvaringsmöjligheter.

Badrum

Badrum i blågrå kulör utrustat med WC, handfat, handdukstork och dusch. Framdraget vatten för tvättmaskin. 
 

Område

Bostaden är belägen i ljuvliga kvarter med Södermalmskaraktär. I närområdet finns stora shoppingutbud på Götgatsbacken, i Brunogallerian, Ringens centrum och i Skrapan. Flertalet välsorterade matvarubutiker finns i området kombinerat med mindre nischade butiker med vegetarisk inriktning. Gata upp och ner blandas härliga caféer, bagerier och barer. Inte långt bort ligger SoFo med Nytorgets alla härliga uteserveringar och Urban Deli samt Skånegatans pulserande uteliv med flertalet krogar och restauranger med mat från världens alla hörn. I området finns flertalet grönområden och parker som bland annat vidsträckta Stora Blecktornsparken, Lilla Blecktornsparken med kändistäta Bleck, Vitabergsparken med Sofia Kyrka, Helgalunden, Bjurholmsplan och inte långt bort nås Årstaviken med promenadstråk och badplatser längst vattnet. Populära och välbesökta Teatern i Ringens centrum erbjuder mat med olika inriktning från välkända krögare. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna och röda linje från Slussen och flertalet innerstadsbussar. 

Förening

Brf Dykärret Större 7 är en äkta förening som bildades 2008. Föreningen äger Kv. Dykärret Större 7 och består av 50 lägenheter och 16 lokaler med hyresrätt samt 7 lägenheter och en lokal med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1990 – Stambyte, utbyte av elinstallationer, fönster, diverse värmeventiler, badrumsrenoveringar, nya tätskikt på takterrass och kungsaltaner utfördes.

Planerade renoveringar

2021 – Reparation dräneringsskada.
2021-2022 - Komplett stambyte inklusive nya badrum.
2022 - Ommålning/renovering fönster.
2023 – Utbyte frånluftsfläktar.
Föreningen diskuterar även att bygga balkonger, inga beslut är fattade.

Ekonomi

Styrelsen har inte ännu beslutat om budget och därmed avgiftsuttag för 2022. Det finns en viss risk för en smärre höjning för 2022 med hänsyn tagen till den ekonomiska planen och att år 2021 är föreningens första hela verksamhetsår (kontrollerat 2021-09-15).
Stambytet är fullt ut finansierat.

Gemensamma utrymmen

Takterrass.
Gemensmhetslokal.
Bastu.
Cykel- och barnvagnsrum.
Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och mangel.

TV/Bredband

Levereras via ComHem.

Parkering

Föreningen har fem parkeringsplaster, samtliga är uthyrda.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande där ägare ska vara boende i föreningen.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 1190 kr betalas av köpare.
Pantsättningsavgift om 476 kr per pantbrev.

Karta