fbpx

Södermalm

Högalidsgatan 42A, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 3 067 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 62m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Louise Lindbäck
Ansvarig Mäklare
Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Välkomna till en sekelskiftespärla med spröjsade fönster och magnifik utsikt över lummiga Högalidsparken! I insynsskyddat läge med kakelugn, fransk balkong och kök och badrum i toppskick finns inte mer att önska. En otroligt ljus bostad med fantastiskt ljusinsläpp genom vackra fönster. Bostaden har generös takhöjd och gott om förvaring i en mycket social och trevlig planlösning. Belägen i en välskött förening som äger marken.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
62 KVM
Avgift:
3067 kr/mån inkl. Värme, vatten & bredband
Byggnadsår:
1912
Lägenhetsnummer:
0004
Andelstal, förening:
2.355500%
Andelstal, ägande:
2.355500%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
975 kr/mån
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

Välkomna till en sekelskiftespärla med spröjsade fönster och magnifik utsikt över lummiga Högalidsparken! I insynsskyddat läge med kakelugn, fransk balkong och kök och badrum i toppskick finns inte mer att önska. En otroligt ljus bostad med fantastiskt ljusinsläpp genom vackra fönster. Bostaden har generös takhöjd och gott om förvaring i en mycket social och trevlig planlösning. Belägen i en välskött förening som äger marken. 

Hall

Välkomnade och rymlig hall. Här finns plats för avhängning och skoförvaring. I anslutning till hallen nås även en klädkammare för ytterligare plats för förvaring.

Vardagsrum

Ett storslaget vardagsrum med slående ljusinsläpp genom två spröjsade fönster i fil. Helt insynsskyddat med lummiga Högalidspaken som närmsta granne. Fantastisk utsikt över parken. Väggarna går i en sober ljus färgsättning och på golvet ligger ett mörkt plankgolv som är genomgående för hela bostaden. Mycket socialt disponerat vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Möbleras enkelt med soffgrupp, tillhörande soffbord, TV-möbel, matplats, stolar samt annan önskvärd inredning.

Kök

Ett exklusivt kök med stänkskydd i Carraramarmor och vita släta skåpsluckor. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn med inbyggd micro, diskho med en barnsäker vattenkran från Quooker som ger dig kokande vatten ur kranen direkt, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt köksfläkt. Köket löper från golv till tak för maximal förvaring. Bra med arbetsyta. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en rymd i bostaden och stor social yta.

Badrum

Badrummet går ton i ton med köket och kläds i likadan exklusiv marmorsten. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handdukstork, dusch, inbyggd schampohylla, spegelskåp samt kommod med förvaring. Här finns även ett högskåp med spegeldörr för ytterligare förvaring. Spotlights i tak samt golvvärme.

Sovrum

Ett stort sovrum rofyllt beläget mot föreningens gård. Här finns en vacker kakelugn och en garderobsvägg med mycket plats för förvaring. Här finns ytterligare en liten klädkammare bakom speglad dörr. Sovrummet har en fransk balkong med dubbeldörrar i glas ut mot föreningens lummiga innergård. Sovrummet möbleras enkelt med dubbelsäng, nattduksbord samt annan inredning som önskas.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 336 241 kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2021.

Område

Hornstull är en ständigt växande stadsdel med stor personlighet och puls! Här finns allt du kan önska dig med pubar, caféer och restauranger med mat från världens alla hörn, nattklubbar i Hornhuset och stort serviceutbud i Hornstullsgallerian. Flertalet välsorterade matvarubutiker nås på gångavstånd från bostaden varav Ica Supermarket, Ica Nära och Hemköp. I närområdet huserar populära restauranger så som Tjoget, Häktet och Bistro Barbro. Inte långt från lägenheten ligger bifografen Indio med egen bistro och biobar som blandar premiärfilmer med doldisar. Under sommaren besöks området varje helg av omåttligt populära Hornstulls Marknad med foodtrucks och flertalet utställare som säljer allt mellan himmel och jord, ett perfekt helgnöje! För den friluftsintresserade finns långa promenadstråk längst vattnet och ut på Långholmen och Reimersholme, minigolf och utegym i Tantolunden, badmöjligheter från Bergsundsstrand, Tantos strandbad och på Långholmen där man även kan hyra kajak. Precis invid lägenheten ligger Skinnarviksparken, och på kort promenadavstånd nås Högalidsparken med vackra Högalidskyrkan som högsta topp och runt hörnet nås omåttligt populära café Dello Sport. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje, flertalet innerstadsbussar och flygbussen till Arlanda. 

Förening

Brf Muttern 17 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1988. Föreningen äger Kv. Muttern 17 och består av 41 lägenheter med bostadsrätt och två lägenheter samt tre lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1985 - Rörstambyte samt byte av elstigar.
2015 - Byte av undercentral, radiatorventiler och termostater. Avloppsspolning med tecknat serviceavtal. Soprummet ersattes med ett sophus på innergården och soprummet har renoverats till ett barnvagnsrum.
2016 - Takbesiktning och installation av takras-skydd. Utbyte av låssystem, kodlås med styrcentral och nycklar. Utbyte belysning i trapphus med belysningsstyrning. Reparation av dörrar m.m. i trapphusen inkl. entrédörrar. Uppfräschning av innergård. Installation av tre sopkärlsskåp. Renovering av avlopp och bjälklag i lokal. Tecknat gruppavtal med ComHem med start 2017.
2018 - Målning av trappuppgångar av A och B. Målning av ytterdörrar och källardörrar mot gårdarna. Dörhållare till samtliga ytterdörrar installerades. Utbyte av vattenmätare. Reparation av hyresrätt inför försäljning och omvandling till bostadsrätt. Utbyte vattenmätare, målning av trappuppgångar av A & B.
2019 - Stamspolning av avlopp. Reparation av hyresrätt inför försäljning och omvandling till bostadsrätt. Bygge av franska balkonger och balkonger. Målning av trappuppgång B, C & D.
2020 - Matavfallssortering införd. OVK besiktning.
2021 - Renovering av samtliga fönster. Renovering av tak & skorstenar.

Planerade renoveringar

Pågående takrenovering. Mur mot grannföreningar kommer att göras under 2022/2023.

Ekonomi

Föreningen planerar ingen avgiftsförändring under nästa år.

Gemensamma utrymmen

En trevlig och grön innergård med sittplatser och möjlighet till grillning.
Cykelförvaring under tak på innergården.
Barnvagnsrum.
Tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 centrifug, 1 torktumlare samt 1 torkskåp.

Tv/Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel 10%
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
För mer information se föreningens årsredovisning.

Karta