fbpx

Södermalm

Heleneborgsgatan 12A

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 2 193 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 56m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Ett drömhem med fantastisk utsikt över Riddarfjärden! En väldisponerad bostad högt upp i huset med fransk balkong. Här finns gott om förvaring, ett vackert kök med diskmaskin samt två fina badrum med tvättmaskin. Här bor man i en skuldfri förening som äger marken i mysigt kvarter. Välkommen hem!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
56 KVM
Avgift:
2193 kr/mån inkl. värme, vatten, TV & sophämtning
Byggnadsår:
1924
Lägenhetsnummer:
17
Andelstal, förening:
1.3%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
992 kr/mån
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

Ett drömhem med fantastisk utsikt över Riddarfjärden! En väldisponerad bostad högt upp i huset med fransk balkong. Här finns gott om förvaring, ett vackert kök med diskmaskin samt två fina badrum med tvättmaskin. Här bor man i en skuldfri förening som äger marken i mysigt kvarter. Välkommen hem!

Hall

Väl tilltagen hall bakom trygg säkerhetsdörr. Här finns en hatthylla i original samt skoställ. Gott om plats för förvaring i inbyggd garderob. Ytterligare utrymme finns att möblera med byrå och spegel.

WC / Duschrum

I anslutning till hallen nås lägenhetens WC och det separata duschrummet. Perfekt för morgnar för två personer. Bostadens WC är utrustad med handfat, vägghängd WC samt spegel. Både väggar och golv pryds av Carraramarmor som bryts av med en vacker tapet. Spotlights i tak och golvvärme. Duschrummet är helkaklat i vitt med en grå klinker på golv. Duschrummet är utrustat med takdusch, handfat med kommod, spegelskåp för förvaring samt tvättmaskin.

Vardagsrum

Pampigt vardagsrum med en oslagbar utsikt över Riddarfjärden. Fransk balkong nås genom pardörrar helt i glas för maximal utsikt. Här möbleras det idag med loungemöbel för att kunna njuta av utsikten med en kopp kaffe. Ett mycket ljust och luftigt rum med generös takhöjd. Öppna möbleringsmöjligheter med plats för soffgrupp, soffbord, tv-möbel, matbord samt annan önskvärd inredning. I anslutning till vardagsrummet nås även en inbyggd garderob.

Kök

Ett mycket elegant och klassiskt kök med vita speglade luckor med gott om förvaring i både över och under skåp. Kaklat stänkskydd och bänkskiva i granit. Köket har alla bekvämligheter man önskar så som gasspis, varmluftsugn, köksfläkt, diskho samt integrerad kyl/frys och diskmaskin. Spröjsat fönster skänker köket med ljus. Ljusa väggar och klinkers i Viktorianskt mönster på golv. Här ryms även ett matsalsbord.

Sovrum

Mysigt och rogivande sovrum med murrig grön färgsättning på väggar. Harmoniskt ljusinsläpp genom spröjsat fönster. Här får man plats med både dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt ytterligare inredning som önskas. Garderoberna ingår ej.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är xxx kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2021.

Område

Hornstull är en ständigt växande stadsdel med stor personlighet och puls! Här finns allt du kan önska dig med pubar, caféer och restauranger med mat från världens alla hörn, nattklubbar i Hornhuset och stort serviceutbud i Hornstullsgallerian. Flertalet välsorterade matvarubutiker nås på gångavstånd från bostaden varav Ica Supermarket, Ica Nära och Hemköp. I närområdet huserar populära restauranger så som Tjoget, Häktet och Bistro Barbro. Inte långt från lägenheten ligger bifografen Indio med egen bistro och biobar som blandar premiärfilmer med doldisar. Under sommaren besöks området varje helg av omåttligt populära Hornstulls Marknad med foodtrucks och flertalet utställare som säljer allt mellan himmel och jord, ett perfekt helgnöje! För den friluftsintresserade finns långa promenadstråk längst vattnet och ut på Långholmen och Reimersholme, minigolf och utegym i Tantolunden, badmöjligheter från Bergsundsstrand, Tantos strandbad och på Långholmen där man även kan hyra kajak. Precis invid lägenheten ligger Skinnarviksparken, och på kort promenadavstånd nås Högalidsparken med vackra Högalidskyrkan som högsta topp och runt hörnet nås omåttligt populära café Dello Sport. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje, flertalet innerstadsbussar och flygbussen till Arlanda. 

Förening

Brf Stämjärnet 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1981. Föreningen äger fastigheten Kv. Stämjärnet 1 och består av 50 lägenheter med bostadsrätt.

Genomförda renoveringar

1995 - Byte av samtliga avloppsstammar i kök och badrum. 
2000 - Anlades trädgård på gatusidan.
2008 - Ny utrustning i tvättstugan installeras. 
2010 - Delvis fasadrenovering och takrenovering. 

2015 - Hissrenovering.
2016 - Golvslipning i entrén. 
2017 - Fönsterrenovering. 
2021 - Stamspolning.

Planerade renoveringar

Fasadrenovering planeras under 2023.
Bergvärme och solcellsanläggning planeras under 2023/2024.

Ekonomi

Föreningen genomförde en avgiftshöjning om 10% under Q1 2023.
Föreningen är skuldfri.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två fina uteplatser med sittgrupper och grillmöjligheter.
Tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.
Hobbyverkstad.
Bastu.
Cykelförråd.

Tv/Bredband

Tv och bredband levereras av ComHem.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande. Den ägande ska vara myndig och bosatt i lägenheten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
För mer information se föreningens årsredovisning samt föreningens hemsida https://brfstamjarnet1.bostadsratterna.se

Karta