Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Hasselstigen 2

Solna / Råsunda

2 895 000 kr
3456 kr
Avgift
2.5
Rum
59
Boa
Budgivning pågår

Budhistorik

  • Bud: 2 800 000 kr
    Tid: 2018-12-12 kl. 13:21
    Av: Budgivare 1

Välkommen till denna välplanerade och charmiga 2,5:a med mycket bra förvaringsmöjligheter och mysig balkong. Lägenheten kan byggas om till en 3:a med enkla medel för den som så önskar. Stort sovrum och vardagsrum. Bostaden är utmärkt disponerad med närhet till natur, bra kommunikationer och stadspuls. Juridisk person kan beviljas medlemskap i föreningen efter beslut av styrelsen.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
59m2
Avgift:
3456 inkl. Värme, Vatten, kabel-TV
Byggnadsår:
1945
Lägenhetsnummer:
21402
Andelstal, ägande:
1.9807 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme och bergvärme
Hiss
Ja

Förening

Brf Enen 7 är en förening en äkta förening som består av 60 lägenheter varav 12 stycken är hyresrätter. Föreningen består även av 4 lokaler. Föreningen äger marken. Förening med bra eknonomi. 

Genomförda renoveringar
2017 Spolning av stammar.
2017 Fönsterrenovering.
2016 Relining liggande stammar.
2016 Byte av två tvättmaskiner.
2014 Bergvärmeinstallation.
2014 OVK.
2011 Avloppsstammarna spolades.
2003 Byte av undercentral.
1992 Hissarna renoverades, stammarna byttes, badrummen renoverades, elektriska installationer moderniserades och ventilationen byggdes om med fläktaggregat på vindarna.

Kommande renoveringar:
I slutet av 2018 kommer föreningen att byta portar.
I början av 2019 kommer hiss renovering att ske. 
Inom treårs-period: åtgärd balkongernas ytskikt, målning av trapphus.
Inom en femårsperiod: Automatisera belysning.
Inom en tioårs-period: Byte av portar.

Bredband/Kabel-TV
Kabel-TV 
via Comhem tecknas och debiteras enskilt.
Bredband 100/10 via Comhem tillkommer med en obligatorisk avgift om 120 kr/mån.

Parkering/Garage
Föreningen tillhandahåller tio parkeringsplatser varav två garageplatser och nio öppna platser. Kostnaden är ca 500 kr och det är i dagsläget lång kö. Föreningen kollar på möjligheten att göra fler parkeringsplatser.

Gemensamma utrymmenDet finns gemenast cykelförråd och tvättstuga.
Tvättstugan ligger i källaren och är utrustad med 3 st tvättmaskiner, 2 st torktumlare och ett torkrum.

Ekonomi
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar. 

Övrigt
Föreningen accepterar delat ägande om samtliga parter ska bo i lägenheten, finns ingen minsta ägarandel för detta.
En lokal om 54 kvm ska upplåtas som bostadsrätt enligt föreningen.
Juridisk person kan beviljas medlemskap. 

Interiör

Välkommen till denna välplanerade och charmiga 2,5:a med mycket bra förvaringsmöjligheter och mysig balkong. Stort sovrum och vardagsrum. Bostaden är utmärkt disponerad med närhet till natur, bra kommunikationer och citypuls. Juridisk person kan beviljas medlemskap i föreningen efter beslut av styrelsen.

Hall
Välkomnande hall med plats för avhänging. Väggar målade i vitt och golv i svart sten. Goda förvaringsmöjligheter genom garderob. 

Kök
Klassiskt kök med bra förvaringsmöjligheter genom vita över- och underskåpsluckor. Bänkskiva i trä och rostfritt stål och stänkskydd i vitt kakel. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, ugn och kyl/frys. I köket ryms matbord och stolar. Ett stort fönster ger härligt ljusinsläpp. Köket kan delas av och med enkla medel kan ett extra sovrum byggas för den som så önskar.

Vardagsrum
Stort och rymligt vardagsrum med ljusgrå väggar och parkettgolv. Vardagsrummet möbleras enkelt med soffgrup, mediamöbel och matsalsmöblemang. Även annan önskvärd möblering ryms i det luftiga vardagsrummet. Utsökt ljusinsläpp tack vare stort fönster och dörr ut mot balkong. Mysig balkong med plats för möblemang och växter. 

Sovrum
Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng, nattygsbord och övrig önskvärd möblering. 

Badrum
Badrum med kaklade väggar. Badrummet är försett med WC, handfat, spegelskåp, badkar, skåp ovan badkar och handdukstork. 

Område
Mycket lugnt område med trevliga parker runtomkring så som Näckrosparken och grönområde runt Råsta- och Lötsjön. Ytterligare grönområden på nära avstånd är Hagaparken, Brunnsviken och Ulriksdals slottsträdgård med motionsslingor, tennisbanor och mysiga caféer. I kvarteren runt Hasselstigen finns det gott om matbutiker, caféer, restauranger, bagerier och andra trevliga småbutiker. Området har också sin egen SF-biograf i anrika Filmstaden, där även den välkända restaurangen Regissörsvillan finns belägen. En bit bort ligger Solna Centrum med ett brett utbud av butiker och god service. På några minuters promenadavstånd når man Arenastaden med nationalarenan Friends Arena och Mall of Scandinavia med flaggskeppsbutiker, restauranger och evenemang utöver det vanliga. Läget invid Råsundavägen innebär utmärkta kommunikationer. Precis i närheten passerar flertalet busslinjer, bl.a. buss mot Solna centrum och 515 som går mellan Odenplan och Sundbyberg. Busstorget vid Solna Centrum erbjuder ytterligare busslinjer. Närmaste t-bana är Näckrosen (blå linje) ca 5 minuters promenad ifrån bostaden och pendeltåg ligger ca. 10 minuter från bostaden (Solna Station samt Sundbybergs Station). Tvärbanan trafikera sträckan mellan Alvik - Solna Station. 

Karta