Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Hälsingegatan 3A

Vasastan

SÅLD
2
Rum
54
Boa

Här ges möjlighet att förvärva en ljuvlig sekelskiftesbostad belägen högt upp i pittoriskt gårdshus, ett stenkast från Vasaparken. Varsamt renoverat hem med stor respekt för lägenhetens originalkaraktär ger ett modernt boende med välbevarade detaljer från byggåret. Djupa fönsternischer, höga golvlister, takrosetter, stuckaturer och speglade dörrar med tidstypiska beslag ger stor charm. Fyra stora glaspartier i fil kombinerat med den generösa takhöjden skapar en ljus och luftig lägenhet. Väl tilltagen balkong mot innergård med gott om plats för grill och där trädäck och möblemang är enhetligt behandlade. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober och i stor klädkammare. Exklusivt kök med full utrustning och stort badrum med kombinerat tvättmaskin/torktumlare. Förening med god ekonomi i representativ fastighet belägen på ett av Vasastans mest attraktiva lägen. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
54m2
Avgift:
1834 inkl. Värme, VA, TV & Bredband
Byggnadsår:
1898
Lägenhetsnummer:
24
Andelstal, förening:
2.98 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
465 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss
Nej

Interiör

Här ges möjlighet att förvärva en ljuvlig sekelskiftesbostad belägen högt upp i pittoriskt gårdshus, ett stenkast från Vasaparken. Varsamt renoverat hem med stor respekt för lägenhetens originalkaraktär ger ett modernt boende med välbevarade detaljer från byggåret. Djupa fönsternischer, höga golvlister, takrosetter, stuckaturer och speglade dörrar med tidstypiska beslag ger stor charm. Fyra stora glaspartier i fil kombinerat med den generösa takhöjden skapar en ljus och luftig lägenhet. Väl tilltagen balkong mot innergård med gott om plats för grill och där trädäck och möblemang är enhetligt behandlade. Goda förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober och i stor klädkammare. Exklusivt kök med full utrustning och stort badrum med kombinerat tvättmaskin/torktumlare. Förening med god ekonomi i representativ fastighet belägen på ett av Vasastans mest attraktiva lägen. Välkommen på visning!

Hall:
Välkomnande hall med balkongens glasade pardörrar i blickfånget. Goda förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober behandlade i samma dova ton som väggarna. Genom nischad dörr med klassiskt nyckelhandtag nås en väl tilltagen klädkammare.   

Vardagsrum:
Stora fönsterpartier med vackra nischer fyller det socialt disponerade vardagsrummet med naturligt ljus. Rummet ges härlig karaktär av de höga golvlisterna, speglade dörrarna och de lätt pigmenterade furutiljorna som genomgående löper i hela bostaden. Vardagsrummet möbleras enkelt med soffgrupp och tv. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar naturlig plats för ett stort matsalsmöblemang. Genom glasade pardörrar nås den rymliga och trädäckade balkongen med mörkt gröna balkongskydd. Platsbyggt möblemang ger flera sittplatser och skapar yta att placera grill och planteringar. 

Kök:
Det exklusiva köket utgör med sina stilrena materialval lägenhetens hjärta och naturliga umgängesplats. Goda arbetsytor på bänkskiva i carreramarmor med underlimmad diskho och stilren blandare. Gott om förvaring i kökskåp från Järfälla Kök i sobert beige färgsättning och på öppna hyllplan med underliggande belysning. Den maskinella utrustningen består av fristående ugn med induktionshäll från Smeg, fläkt, integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Kökets vinklade vägg möter naturligt det stora fönstret med djup nisch. 

Sovrum:
Insynsskyddat och behagligt sovrum målat i mörk ton som bryter mot den snövita stuckaturen och de höga golvlisterna. Platsbyggda garderober i fullhöjd ger gott om förvaring. Möbleras enkelt med dubbelsäng och tillhörande inredningsdetaljer.

Badrum:
Stilrent badrum med stora vita kakelplattor på väggarna och klinkergolv i sober färgsättning. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, infälld stor spegel med belysning, handdukstork samt duschhörna bakom frostad glasvägg. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare för optimal komfort. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm med gallerdörr. 

Område
Alldeles intill Vasaparken ligger omåttligt populära Hälsingegatan med vackra fastigheter från sekelskiftet. Kvarteret karaktäriseras av sina välkända restauranger och välbesökta antikaffärer. Ett boende med största närhet till utmärkta kommunikationer genom tunnelbanans gröna linje liksom citybanan och flertalet busslinjer från Odenplan som smidigt tar dig till stadens alla hörn. Vasastan kantas av gemytliga bagerier, gemytliga caféer och välrenommerade restauranger samt två systembolag och välsorterade matvarubutiker. Stadsdelens grönskande oaser Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden ligger i direkt närhet och på bekvämt promenadavstånd finns löparspår och möjlighet till bad i lummiga Hagaparken. 

Förening

Bf Vårt hem nr 8 upa är en "äkta" bostadsförening som bildades 1919. Föreningen äger fastigheten Kv Rosen 21 och består av 25 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. 

Genomförda renoveringar:
1990 - Fasadrenovering, fönsterrenovering, renovering av tak samt exploatering av vindsutrymmen. 
2006 - Installation av ny värmeväxlare.
2011 - Stambyte, byte av el-stigar, renovering av hiss samt tvättstuga. 
2015 - Renovering av balkonger.
2016 - Målning av tak. 

Planerade renoveringar:
2020 - Renovering av fönster. 

Ekonomi
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar. Månadsavgiften erlägges kvartalsvis. 

Gemensamma utrymmen
Trivsam innergård med möblemang och grillmöjligheter. 
Fräsch tvättstuga i gårdshusets källare som är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt centrifug. Här finns även separat torkrum.
Soprum beläget på innergården för hantering av hushållsavfall och tidningsinsamling. 
Barnvagnsförråd på innergården.

TV/Bredband
Tv och internet levereras av ComHem och basutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften.
Internet ingår i månadsavgift och levereras via fiber, Stockholms stadsnät.

Parkering:
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boende- och datumparkering gäller på gatan. 

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande. 
Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.
För ytterligare information, se årsredovisning. 

Karta