Dalagatan 70

Visa planlösning Visa alla bilder
Utgångspris: 8 950 000 kr
Avgift: 3 120 kr
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 78m2
Visningar: söndag 22/5, 13.00 – 14.00, måndag 23/5, 12.00 – 12.30
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Sensationellt sekelskifte i hjärtat av Dalastan! Två fungerande kakelugnar, ståtlig takhöjd, fina listverk och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De två sovrummen vetter mot lugn innergård. Från det större nås inom kort den nybyggda uteplatsen. Optimal bostad i stabil förening med 2 hyresrätter kvar som dolda tillgångar. Exceptionellt bra läge med ett rikt restaurang- och serviceutbud.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
78 KVM
Avgift:
3120 kr/mån inkl. Vatten & Kabel-TV (Basutbud)
Byggnadsår:
1895
Lägenhetsnummer:
2
Andelstal, förening:
4.9451%
Andelstal, ägande:
4.8307%
Uppvärmning:
Direktverkande el
Driftskostnader:
1 400 kr/mån
Våningsplan:
0,5
Hiss:
Nej

Interiör

Sensationellt sekelskifte i hjärtat av Dalastan! Två fungerande kakelugnar, ståtlig takhöjd, fina listverk och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De två sovrummen vetter mot lugn innergård. Från det större nås inom kort den nybyggda uteplatsen. Optimal bostad i stabil förening med 2 hyresrätter kvar som dolda tillgångar. Exceptionellt bra läge med ett rikt restaurang- och serviceutbud. 

Hall

Inbjudande hall med ståtlig takhöjd och mycket smakfullt integrerade förvaringslösning i form av dubbelgarderob. Det finns även hatthylla, förvaringshyllor samt en generös klädkammare med ett kryploft där ni med fördel kan förvara resväskor eller dylikt.

Kök

Välplanerat och väl tilltaget med utmärkta förvaringsmöjligheter. Här råder ej brist på varken förvaring eller arbetsytor. Köket är utrustat med spishäll, kolfilterfläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, en kyl i fullhöjd samt två stycket frysar i halvhöjd. Matgruppen får en naturlig plats och rymmer många.

Vardagsrum

Ståtligt rum som präglas av vacker ljusspel och luftig känsla. Sekelskiftet gör sig påmint i form av generös takhöjd samt vacker kakelugn. Här får ni plats med en gedigen soffgrupp såväl som läshörna eller förvaringsmöbel.

Sovrum 1

Lugnt belägen mot föreningens innergård. En fungerande kakelugn smyckar ena hörnet och ni får med enkelhet plats med dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Härifrån byggs i dagsläget en utgång till lägenhetens framtida uteplats.

Uteplats

I dagsläget pågår byggnation av balkong och uteplats i samband med en fasadrenovering. För denna lägenhet kommer det tillkomma en uteplats, utförande och specifika mått är inte fastställda. När uteplatsen finns på plats kommer det tillkomma 25 kr/mån till föreningen som en underhållskostnad. Kostnad för uteplatsens uppförande bekostas av köparen. Befintlig balkongdörr är bekostad av säljaren.

Sovrum 2

Även det mindre sovrummet är belägen mot gården. Plats för en säng samt arbetshörna. Det finns framdraget för TV om man önskar och det finns förvaring i 3 platsbyggda garderober med överskåp.

Badrum

Helkaklade väggar och klinker med underliggande golvvärme. Badrummet är inrett med handfat med kommod, spegelskåp med förvaring, dusch, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Toalett

Klinkergolv och delvis kaklade väggar samt en dekorativ puts. Toaletten är inredd med WC samt handfat.

Förråd

Till lägenheten hör ett större källarförråd.

Förening

Brf Midgård 22 är en äkta förening som bildades 1989. Föreningen äger Kv. Midgård 22 och består av 27 lägenheter med bostadsrätt och två lägenheter med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

2019 - Råvindar konverterats till sex lägenheter, vindsförråd flyttades till källarplan, ny tvättstuga i nr 70.
2020 - Stambyte, ommålning trapphus.
2022 - Försäljning av hyresrätt.

Föreningen håller i dagsläget på med byggnation av balkong och uteplatser. I samband med detta pågår fasadrenovering

Ekonomi

Föreningen planerar inga avgiftsförändringar (kontrollerat 2022-05-13).
Dolda tillgångar på de två kvarvarande hyresrätterna.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren.
Två gårdar, varav en mindre bakgård.

TV/Bredband

Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåelseavgift om 2,5 % av gällande prisbasbelopp tas ut av köpare.
Pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp tas ut.

Karta