Vasastan

Hagagatan 1, 7 tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Accepterat pris: 3 500 000 kr
Avgift: 1 153 kr
Antal rum: 1.5 rum och kök
Storlek: 36m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Accepterat pris! Enastående läge direkt vid Odenplan! Välplanerad 1,5:a med sovalkov och trivsamt läge högst upp i huset på våning 7. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger en ombonad känsla och luftigt intryck. Mycket låg avgift och möjlighet till andrahandsuthyrning. Attraktivt läge med bästa möjliga kommunikationer och direkt närhet till rikt restaurang- och serviceutbud. Tillhörande vindsförråd som nås smidigt från bostaden. Föreningen har en gemensam gård och det finns även en loftgång intill där tidigare ägare haft ett litet cafébord.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
36 KVM
Avgift:
1153 inkl. Värme & Vatten + 188 kr/mån Bredband
Byggnadsår:
1976
Lägenhetsnummer:
29730907
Andelstal, förening:
0.588%
Andelstal, ägande:
%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Uppvärmning:
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Energiklass:
E
Våningsplan:
9 tr
Hiss:
Ja

Interiör

Enastående läge direkt vid Odenplan! Välplanerad 1,5:a med sovalkov och trivsamt läge högst upp i huset på våning 7. Mycket låg avgift och möjlighet att hyra ut (vid samtycke från föreningen). Attraktivt läge med bästa möjliga kommunikationer och direkt närhet till rikt restaurang- och serviceutbud. Tillhörande vindsförråd som nås smidigt från bostaden. Föreningen har en gemensam gård och det finns även en loftgång intill där tidigare ägare haft ett litet cafébord.

Hall

Inbjudande med möjlighet att hänga av sig i en platsbyggd garderob. Stavparkett som löper tröskelfritt genomgående i bostaden. Här möts du av ett vackert ljusspel och utsikt över takåsar tack vare det höga läget. 

Kök

I öppen planlösning mot vardagsrummet i tidlös färgsättning. Köket går i vitt med arbetsytor i trä. Köket har en fin köksö som utgör förvaring, arbetsyta såväl som den avskiljer mot vardagsrum. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, mikrovågsugn samt diskmaskin.

Vardagsrum

Med fin utsikt över Hagagatan och stadsbiblioteket bjuder sällskapsytorna på vackert ljusspel där det ryms soffa med tillhörande möblemang såväl som matgrupp för minst fyra personer. 

Sovalkov

Praktiskt avskilt med plats för dubbelsäng om man önskar.

Badrum

Ljus på golvet och väggar klädda i mosaik. Badrummet är inrett med WC, handfat med kommod, spegel, dusch med glasväggar samt tvättmaskin. 

Förråd

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd som är beläget i samma trapphus.

Område

Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. I området finns också flera gym och träningsanläggningar. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Vid Odenplan har du även utmärkta kommunikationer så som buss, pendel och T-bana. I närheten finns även härliga grönområden så som Hagaparken, Vanadislunden, Observatorielunden och Enkehusparken. Närhet till återvinningscentral. Många populära skolor och förskolor. 

Förening

Brf Odenpalatset bildades 2019 och består av 148 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen genomgår precis ombildning till bostadsrätter. Föreningen avser, enligt den ekonomiska planen, att bedriva sin verksamhet såsom ett äkta privatbostadsföretag, vilket bl.a. förutsätter att 60 % av lägenheterna inom två år måste vara bostadsrätter.
Föreningen kan komma att klassas som en oäkta bostadsrättsförening om man bl.a. inte når tillräckligt hög anslutningsgrad. Detta innebär bl.a. att förmånsbeskattning utgår för lägenheten och att man inte har rätt att göra uppskov. Denna förmån beskattas i inkomstslaget kapital.

Genomförda renoveringar

2020 - Relining.
2021 (pågående) - Entré- och trapphusrenovering; installation av nya ekportar, träpaneler samt byte av golv.

Gemensamma utrymmen

Två gemensamma tvättstugor finns i fastigheten, en på Hagagatan 1 och en på Surbrunnsgatan.
Innergård.
Cykelrum.

TV/Bredband

Fiber finns indraget från IPOnly.
Bredband via Banhof.

Parkering

Garage finns i huset som sköts av AimoPark. Kostnaden ligger på ca 3000-3375 kr/mån. MC-plats ca 695 kr/mån.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande, dock minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantsättning.

Karta