Claudia Allerholm

Ansvarig Mäklare

Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Grevgatan 28

Östermalm

SÅLD
Utgångspris
1
Rum
29
Boa

Stilren och optimalt planerad 30-talspärla som renoverats 2018 på attraktiv adress! Ett hem att trivas i där ytskikt och kök renoverats med varsam hand i klassiska och smakfulla materialval. Utmärkta ytor med plats för större säng såväl som matbord och soffgrupp. Fungerande öppen spis för trivsam mysfaktor såväl som estetiskt attribut. Stabil förening med låg belåningsgrad, gemensam takterrass med enastående utsikt samt stora renoveringar utförda i fastigheten.

Området kännetecknas av magnifik arkitektur och här finns några av Stockholms vackraste fastigheter, här samsas klassiska sekelskiftesfasader och välbyggda hus från 1940 – 1960. Kvarteret utgör en elegant och fridfull del av Östermalm med Östermalmtorg och stadens puls ett stenkast bort. Runt hörnet från bostaden når du Strandvägen och i förlängning Kungliga Djurgården. Östermalmstorg erbjuder fantastiska matupplevelser i den anrika saluhallen från 1888. Här erbjuds även goda kommunikationer.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
29m2
Avgift:
1253 inkl. Värme, Vatten
Byggnadsår:
1935
Lägenhetsnummer:
00002
Andelstal, förening:
2.21111 %
Andelstal, ägande:
2.37996 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
305 kr/mån
Våningsplan:
0,5
Hiss
Ja

Interiör

Hall:
Inbjudande hall med klassisk carraramarmor som klär golvet. Väggarna är genomgående målade i en "greige" kulör och bidrar till en ljus och luftig känsla i bostaden.

Kök:
Yteffektivt planerat i smakfulla och tidlösa material där köksluckorna är i vitt utförande och carraramarmor ovan arbetsytorna. Köket är även utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin, kolfilterfläkt, diskho samt integrerad kyl med frysfack.

Vardagsrum:
Trivsamma sällskapsytor som pryds av fiskbensmönstrad parkett i ek. Det fina 30-talet speglas i en fungerande öppen spis, fina fönsternischer, fin takhöjd och stort fönsterparti. Här får ni plats med soffa, matgrupp samt förvaringsmöbel.

Sovalkov:
Placerad optimalt för att säkerställa yteffektiva kvadrat. Här får ni plats med en 140 cm säng. 

Badrum:
Rymligt och helkaklat med WC, handfat med kommod, dusch med glasdörr samt handdukstork. 

Förråd:
Till bostaden disponeras ett vindsförråd om ca 4 kvm. 

Område:
Området kännetecknas av magnifik arkitektur och här finns några av Stockholms vackraste fastigheter, här samsas klassiska sekelskiftesfasader och välbyggda hus från 1940 - 1960. Kvarteret utgör en elegant och fridfull del av Östermalm med Östermalmtorg och stadens puls ett stenkast bort. Runt hörnet från bostaden når du Strandvägen och i förlängning Kungliga Djurgården. Östermalmstorg erbjuder fantastiska matupplevelser i anrika saluhallen från 1888. Här erbjuds  även goda kommunikationer med flertalet busslinjer samt tunnelbanans röda linje. På en kort promenad tar du dig ner till Stureplan med shopping, omåttligt populära restauranger som Sturehof, Taverna Brillo och Riche samt ett rikt nattliv. Området erbjuder full service med välsorterade matvarubutiker, caféer, shopping och restauranger med mat från världens alla hörn. För den kulturintresserade är det inte långt till Dramatens både stora och lilla scen.

Förening

Brf Lindormen 9 är en äkta förening som bildades 1987. Föreningen äger fastigheten Kv. Lindormen 9 och består av 20 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
2001 - Omputsning av fasad.
2003-2004 Rörstambyte, elstambyte.
2010-2011 - Omläggning av tak.
2015-2017 - Renovering av hiss.
2015 - Renovering och målning av fönster.
2017-2018 - Målning av trapphus.
2019 - Stamspolning, målning av källarplan, ny torktumlare.

Planerade renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade.

Ekonomi:
Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-01-06).

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Cykelrum.
Innergård.
Takterrass.

TV/Bredband:
Kabel-TV och internet via ComHem.
Höghastighetsnät för bredband, TV och telefoni via Ownit.

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 1183 kr betalas av köpare.
Pantsättningsavgift om 473 kr betalas av pantsättaren.

Karta