Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Götgatan 101, 5tr

Södermalm

1653 kr
Avgift
1.5
Rum
38
Boa

Insynsskyddad lägenhet belägen högt upp i vacker fastighet på populära Götgatan. Generöst ljusinsläpp från två stora fönsterpartier med vacker spröjs. Socialt disponerat hem med härliga sällskapsytor och väl tilltaget kök med stor charm. Här bor du med tidstypiska attribut som fiskbensparkett, spanjoletter, takrosett, furutiljor och nischade dörrar. Stort badrum, gott om förvaring och förening med god ekonomi ger ett praktiskt och tryggt boende.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
38m2
Avgift:
1653 inkl. Värme, VA & TV (grundutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1927
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag, mekanisk frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
358 kr/mån
Våningsplan:
5
Hiss
Ja

Interiör

Insynsskyddad lägenhet belägen högt upp i vacker fastighet på populära Götgatan. Generöst ljusinsläpp från två stora fönsterpartier med vacker spröjs. Socialt disponerat hem med härliga sällskapsytor och väl tilltaget kök med stor charm. Här bor du med tidstypiska attribut som fiskbensparkett, spanjoletter, takrosett, furutiljor och nischade dörrar. Stort badrum, gott om förvaring och förening med god ekonomi ger ett praktiskt och tryggt boende. 

Hall 
Välkomnande hall med gott om förvaring i klädkammare bakom speglad originaldörr och på hatthylla. Ljust målade väggar och på golvet löper vackra furutiljor.

Kök
Väl tilltaget kök med goda arbetsytor på bänkskiva i trä med kaklat stänkskydd och gott om förvaring bakom nischade köksluckor. Den maskinella utrustningen består av gasspis, gasugn, diskmaskin, fläkt och fristående Smeg-kyl. 
Ett djupt fönsterparti med spröjs och tidstypiska spanjoletter fyller rummet med naturligt ljus. Här finns plats för ett matsalsmöblemang med flertalet platser. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det luftiga vardagsrummet med generös takhöjd, takrosett, fiskbensparkett och ett stort fönster med djup fönsterbräda och spröjs. Här finns naturlig plats för soffa och tv-möblemang. 

Alkov
Stor alkov med plats för 180-säng (på bild står en 160-säng). Invid sovplatsen finns flertalet garderober med dörrar i mörk grön ton med moderna beslag i läder. 

Badrum
Stort badrum med handfat, spegelskåp, handdukstork, regndusch, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin med förvaring och vik-yta. Väggarna är kaklade väggar och på golvet ligger matta i sober färgsättning. 

Område
Här bor ni med tunnelbanans gröna linje precis utanför, flera bra matbutiker finns runt hörnet och på bara några steg till når ni både Åhlens och Ringens Centrum med både stor ICA, flera restauranger och systembolag. Nytorget ligger bara 10 minuter från porten – här kan man välja och vraka mellan flera av Stockholms mest populära restauranger och barer – Nytorget 6, Urban Deli, La Vecchia Signora, Brew Dog, Katarina Ölkaffe och Vino, för att nämna några få. För soliga sommardagar ligger Thaibåten precis nere vid vattnet (ca 2-3 min bort) och för de som vill uppleva riktig söderanda så finns omåttligt populära Trädgården och Under bron också på krypavstånd.

Förening

Brf Kroken 4 är en äkta förening som bildades 2010. Föreningen äger Kv. Kroken 4 och består av 37 lägenheter med bostadsrätt och sex lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
1994 – Stambyte.
2010 – Ny undercentral och byte av radiatorventiler.
2011 – Gårdsrenovering, elstambyte.
2012 – Miljöstuga och sophiss, stamspolning, rengöring av ventilation, OVK, nya tvättmaskiner.
2014 – Tvätt och målning av tak, balkongbyggnation, fönsterrenovering.
2017 – Takrenovering, fasadrenovering.
2018 – Stamspolning och relining samt renovering av bottenavlopp, OVK.
2019/2020 – Trapphusrenovering och målning, byte av armaturer och ytterdörrar.

Planerade renoveringar:
Föreningen har beslutat att ta över samtliga elavtal enligt IMD, individuell mätning och debitering. Kostnaden för individuell elförbrukning samt andel av elavtalskostnad kommer läggas till på avgiftsavierna.

Ekonomi:
Föreningen planerar ingen avgiftsförändring (kontrollerat 2020-09-04).

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en stor innergård med trevliga sittgrupper och gemensam grill. Miljöstuga med möjlighet att sortera hushållssopor, matavfall, glas, metall, plast, pappersförpackningar, tidningar, glödlampor och batterier. Cykelförvaring på innergården. Tvättstuga med två stora tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

TV/Bredband:
Kabel-TV via ComHem där det analoga grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Bahnhof där hastighet upp till 1000/1000 Mbit ingår i avgiften.

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering råder i området.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningens hemsida www.kroken4.se.

Karta