fbpx

Vasastan

Gästrikegatan 5A, 3 tr

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 52m2
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Sekelskiftestvåa med låg avgift inklusive bredband på bästa adress! Möjlighet att köpa loss råvind från föreningen. Vackert sekelskifte som pryds av fina högresta fönster, brädgolv och härlig takhöjd. Belägen högst upp i huset mellan två innergårdar. Balkong i soligt sydvästläge högst upp! Mycket lågt belånad förening!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
52 KVM
Avgift:
1621 kr/mån inkl. Värme, VA, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1910
Lägenhetsnummer:
00020
Andelstal, förening:
4.16906%
Andelstal, ägande:
4.16507%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft & Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Driftskostnader:
676 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss:
Nej

Interiör

Sekelskiftestvåa med låg avgift inklusive bredband på bästa adress! Möjlighet att köpa loss råvind från föreningen. Vackert sekelskifte som pryds av fina högresta fönster, brädgolv och härlig takhöjd. Belägen högst upp i huset mellan två innergårdar. Balkong i soligt sydvästläge högst upp! Mycket lågt belånad förening!

Hall

Fina brädgolv och diskreta väggar målade i vitt döljer utmärkta förvaringsmöjligheter i såväl skjutdörrsgarderob som platsbyggda garderober.

Kök

Mycket hemtrevlig känsla där ytorna optimerats för såväl matlagning men även möjlighet för mingel. Klinkergolv med behaglig underliggande golvvärme och väggar målade i vitt utgör en klassisk canvas. Köksinredning går i tidlöst vitt med vitt kakel ovan arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, spishäll samt kolfilterfläkt som installerades 2020. Det finns även kyl och frys samt diskmaskin. Dessa installerade 2019. Köket bjuder på härlig atmosfär och sann matlagningsglädje. Härifrån nås den ljuvliga balkongen med fritt sydvästläge.

Balkong

Bostadens hjärta och extra rum under sommarhalvåret belägen högst upp med utsikt över innergård och i ljuvligt sydvästläge. 

Vardagsrum

Ståtliga sällskapsytor för såväl middag med plats för minst fyra som en trivsam hemmakväll i soffan. Fina brädgolv och väggar klädda i tapet. Vackra högresta fönster och generös takhöjd vittnar om den vackra sekelskiftescharmen.

Sovrum

Lugnt och rofyllt mot innergård med renoverade ytskikt från 2019. Gott om plats för en dubbelsäng, förvaringsmöbel och flera garderober till förvaring. Ett stort fönsterparti skänker ett vacker ljusspel över rummet. 

Badrum

Rymligt och välplanerat där golv och väggar klädda i mosaik samt behaglig underliggande golvvärme. Inrett med WC, handfat med kommod, spegel, badkar samt kombinerad tvätt/torktumlare.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd belägen i gårdshuset.

Övrigt

Kamelian 6 u.p.a avser att möjliggöra upplåtande råvinden ovanför lägenhet Gg 5A 1301 till försäljning. Design och beviljat bygglov avseende boa och bi-area kommer att avgöra slutligt yta och därmed priset för råvinden. Samtliga kostnader för utveckling av råvind står köpare för.

Område

Alldeles intill Odenplan ligger omåttligt populära Gästrikegatan. Kvarteret karaktäriseras av sina välkända restauranger och välbesökta antikaffärer. Ett boende med största närhet till utmärkta kommunikationer genom tunnelbanans gröna linje liksom citybanan och flertalet busslinjer från Odenplan som smidigt tar dig till stadens alla hörn. Området kantas av gemytliga bagerier, fina caféer och välrenommerade restauranger samt två systembolag och välsorterade matvarubutiker. Stadsdelens grönskande oaser Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden ligger i direkt närhet och på bekvämt promenadavstånd finns löparspår och möjlighet till bad i lummiga Hagaparken. 

Förening

BF Kamelian N:r 6 u.p.a. är en äkta bostadsförening som bildades 1926. Föreningen äger Kv. Liljan 30 och består av 19 lägenheter med andel i bostadsförening, två lägenheter och tre lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1980-tal - Större renovering av fastigheterna gjordes där bl.a stambyte i gårdshus, elstigare mm gjordes.
2008 - Ny hiss i gathus.
2009 - Installation sopsug, genomgång av gårdsbjälklag, omputsning av fasad, balkonger, byte av takhuvar och fläktar, reparation av skorsten i gårdshus.
2009-2010 - Målning fönster och dörrar, byte av elcentral och gamla elledningar.
2010 - Målat och renoverat två lägenheter, belysning av gård, vindslägenhet, flytt av expansionskärl från vind till källare, ny asfalt och tätlager på innergården, renovering och byte av fönster i trapphus och lägenheter, byte av värmeväxlare.
2011 - Renovering tvättstuga, trapphusrenovering.
2012 - Stamspolning i gatuhus.
2016 - OVK.
2018 - Nytt fläktsystem i en av lokalerna, ny dörröppnare i gårdshus.
2019 - Ny torktumlare i gårdshuset.
2020 - Säkerhetslås på alla trapphusfönster, renovering av fönster, säkerhetsdörrar gathus.
2021 - Uppgradering av belysning och innergård.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2048. Det som ligger närmast är renovering av källargolv i gårdshus (2021), nya förråd i gårdshus (2021) samt renovering av innergård (2022).

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-03-06).

Gemensamma utrymmen

Två st tvättstugor utrustade med tvåtvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel.
Styrelselokal utrustad med pentry, soffa samt wc.
Gemensam innergård med stolar och bord.

TV/Bredband

Kabel-TV via ComHem där det analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Svensk Bredband där 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Ingen överlåtelse- eller pantsättningsavgift tas ut, föreningen betalar detta.

Karta