fbpx

Vasaparken

Gästrikegatan 5, 4 tr

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 85m2
Anmäl intresse
Claudia Allerholm
Ansvarig Mäklare
Claudia Allerholm
Reg. Fastighetsmäklare

Ljuvlig sekelskiftestrea med ett oerhört vackert ljus tack vare högt läge i fastigheten och högresta fönster. Den fungerande kakelugnen smyckar bostadens sällskapsytor. Bostaden är genomgående med balkong mot såväl gata som gård. Ett ståtligt hem på bästa adress med Vasaparksvy där man valt att ta vara på tidsandan från när huset byggdes. Bredband inkluderad i avgiften, hiss finns, föreningen är lågt belånad och mycket välskött.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
85 KVM
Avgift:
2512 kr/mån inkl. Värme, VA, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1910
Lägenhetsnummer:
00008
Andelstal, förening:
6.45911%
Andelstal, ägande:
6.45433%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft & Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Våningsplan:
4
Hiss:
Ja

Interiör

Ljuvlig sekelskiftestrea med ett oerhört vackert ljus tack vare högt läge i fastigheten och högresta fönster. Den fungerande kakelugnen smyckar bostadens sällskapsytor. Bostaden är genomgående med balkong mot såväl gata som gård. Ett ståtligt hem på bästa adress med Vasaparksvy där man valt att ta vara på tidsandan från när huset byggdes. Hiss finns och föreningen är lågt belånad och mycket välskött.

Hall

Inbjudande hall som tacksamt rymmer ytterkläder med behaglig underliggande golvvärme under klinkergolvet. De högresta fönsterna ger ett vackert ljusspel som man får uppleva även från hallen. För ytterkläder finns det såväl en praktisk nisch att hänga av sig såväl som en inbyggd garderob som slukar det mesta.

Kök

Ett praktiskt såväl som smakfullt renoverat kök med utmärkta förvaringsmöjligheter. Tidlöst inrett i vitt med exklusiv Carrara marmor som arbetsyta. Kyl och frys i fullhöjd är snyggt integrerade i inredningen. Köket är även utrustat med en kombinationsugn med mikrofunktion, en varmluftsugn, vinkyl, induktionshäll samt kolfilterfläkt. På golvet finner ni ett vitaliserat brädgolv. För såväl middagar som mysiga frukostar finns det plats för matgrupp för minst fyra. 

Matsal

Ståtligt rum med utgång till balkong som vetter mot gatan. Härifrån blickar ni ut mot Vasaparken och kan på sommarhalvåret höra vaga toner av jazz från populära Erlands. Matsalen rymmer ett gediget matbord men kan såklart även disponeras som ett sovrum.

Vardagsrum

I fil med matsalen finner ni vardagsrummet som har oerhört trevlig atmosfär och många möjliga möbleringsmöjligheter. Ni får med lätthet plats för två soffor och en TV-möbel. En vacker såväl som fungerande kakelugn pryder rummet. 

Sovrum

Mot lugn innergård finner ni sovrummet som är väl tilltaget och har plats för dubbelsäng. Förvaringen är optimerad längst en hel vägg. Här finner ni även en dold tvättpelare som utgör vardagslyx. Från sovrummet nås även bostadens andra balkong som ligger i västläge. 

Badrum

Sobert inrett med golv klätt i gotländsk kalksten med underliggande golvvärme och kaklade vita väggar. Badrummet är inrett med vägghängd WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt badkar. 

Förråd: 

Till bostaden hör i dagsläget 2 förråd (ett vind i gatuhuset/ett källar i gårdshuset). Det finns även ett mindre förråd utanför lägenheten för lite extra förvaring.

Område

Alldeles intill Odenplan ligger omåttligt populära Gästrikegatan. Kvarteret karaktäriseras av sina välkända restauranger och välbesökta antikaffärer. Ett boende med största närhet till utmärkta kommunikationer genom tunnelbanans gröna linje liksom citybanan och flertalet busslinjer från Odenplan som smidigt tar dig till stadens alla hörn. Området kantas av gemytliga bagerier, fina caféer och välrenommerade restauranger samt två systembolag och välsorterade matvarubutiker. Stadsdelens grönskande oaser Vasaparken, Observatorielunden och Tegnérlunden ligger i direkt närhet och på bekvämt promenadavstånd finns löparspår och möjlighet till bad i lummiga Hagaparken. 

Förening

BF Kamelian N:r 6 u.p.a. är en äkta bostadsförening som bildades 1926. Föreningen äger Kv. Liljan 30 och består av 19 lägenheter med andel i bostadsförening, två lägenheter och tre lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar

1980-tal - Större renovering av fastigheterna gjordes där bl.a stambyte i gårdshus, elstigare mm gjordes.
2008 - Ny hiss i gathus.
2009 - Installation sopsug, genomgång av gårdsbjälklag, omputsning av fasad, balkonger, byte av takhuvar och fläktar, reparation av skorsten i gårdshus.
2009-2010 - Målning fönster och dörrar, byte av elcentral och gamla elledningar.
2010 - Målat och renoverat två lägenheter, belysning av gård, vindslägenhet, flytt av expansionskärl från vind till källare, ny asfalt och tätlager på innergården, renovering och byte av fönster i trapphus och lägenheter, byte av värmeväxlare.
2011 - Renovering tvättstuga, trapphusrenovering.
2012 - Stamspolning i gatuhus.
2016 - OVK.
2018 - Nytt fläktsystem i en av lokalerna, ny dörröppnare i gårdshus.
2019 - Ny torktumlare i gårdshuset.
2020 - Säkerhetslås på alla trapphusfönster, renovering av fönster, säkerhetsdörrar gathus.
2021 - Uppgradering av belysning och innergård. Spolning av stammar, inga anmärkningar. Nästa spolning om 5-7 år.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2048. Det som ligger närmast är renovering av källargolv i gårdshus (2021), nya förråd i gårdshus (2021) samt renovering av innergård (2022).

Ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar planerade (kontrollerat 2021-03-06).

Gemensamma utrymmen

Två st tvättstugor utrustade med tvåtvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel.
Styrelselokal utrustad med pentry, soffa samt wc.
Gemensam innergård med stolar och bord.

TV/Bredband

Kabel-TV via ComHem där det analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Svensk Bredband där 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Ingen överlåtelse- eller pantsättningsavgift tas ut, föreningen betalar detta.

Karta