Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Furusundsgatan 12, 5tr

Gärdet

2057 kr
Avgift
2
Rum
40
Boa

Belägen högt upp i vacker fastighet anno 1938 finner du denna ljusa och luftiga bostad med härliga sällskapsytor och fönster i två väderstreck. Tydstypiska detaljer som fiskbensparkett, spanjoletter och nyckelhandtag ger stor charm. Från vardagsrum nås en stor trädäckad balkong med milsvid utsikt. Helkaklat badrum, charmigt kök och gott om förvaring i originalgarderober. Förening med god ekonomi. Varmt välkommen!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
40m2
Avgift:
2057 inkl. Värme, VA, TV (Analog), Bredband
Byggnadsår:
1938
Lägenhetsnummer:
____
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme

Interiör

Belägen högt upp i vacker fastighet anno 1938 finner du denna ljusa och luftiga bostad med härliga sällskapsytor och fönster i två väderstreck. Tydstypiska detaljer som fiskbensparkett, spanjoletter och nyckelhandtag ger stor charm. Från vardagsrum nås en stor trädäckad balkong med milsvid utsikt. Helkaklat badrum, charmigt kök och gott om förvaring i originalgarderober. Förening med god ekonomi. Varmt välkommen!

Hall
Välkomnande hall med plats att hänga kläder på hallhylla samt att ställa skor. Ytterligare förvaring erbjuds i två originalgarderober med tidstyiska nyckelhandtag. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger slitstark klinker i mörkgrå ton. 

Kök
Charmigt kök med goda arbetsytor på bänkskiva med kaklat stänkskydd och rund diskho med stilren blandare. 
Gott om förvaring i kökskåp med vita luckor som går i linje med originalskafferiet. Den maskinella utrustningen består av gasspis med ugn, fläkt, och kyl/frys. I anslutning till köket finns en härlig matplats med fiskbensparkett som rymmer ett stort matsalsmöblemang. 

Sovrum
Genom en skjutdörr nås sovrummet med ett fönsterparti mot lummig grönska. Här finns plats för en 140-säng. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrum med ståtlig fiskbensparket och målade väggar i sober färgsättning. Här finns gott om plats för soffa, tv-möblemang och kontorsplats om så önskas. Från vardagsrummet nås den stora trädäckade balkongen med många soltimmar och milsvid utsikt mot stan. 

Badrum
Stilrent badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod och dusch med vikväggar. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights.

Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd. 

Område
Bostaden är belägen på populära Furusundsgatan, ett lugnt och naturskönt område med vacker funkisbebyggelse. Här bor du med alla bekvämligheter på gångavstånd, restauranger med mat från världens alla hörn, välsorterad daglivaruhandel och goda kommunikationer med tunnelbana och innerstadsbussar. På promenadavstång nås Tessinparken samt natursköna Ladugårdsgärdets vidsträckta grönområden med promenadstråk och löparspår. Det är heller inte långt till Djurgården för ytterligare rekreationsområden. Inte långt bort från bostaden finns även Östermalms IP, Gärdets utegym, Kampementsbadet, möjlighet till uppstallning av häst samt hunddagis. 

Förening

Bostadsrättsföreningen Karteschen Nr 6 är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten på Furusundsgatan 12 på Gärdet i Stockholm.  Föreningen bildades 1937 och har 52 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, tre lägenheter upplåtna med hyresrätt, samt en hyreslokal. 

Genomförda renoveringar:
1984 -  Tak: Omläggning av taket 1984.
1984-1985 - Fasad: Omputsning av fasaden.
1984-1985 - Balkonger: Totalrenovering av balkonger i samband med omputsning av fasaden.
1997 - Hissrenovering.
1994-1995 - El: Byte av elstammar och införande av 3-fas-el till lägenheterna.
2003 - Fönster: Totalrenovering av fönster inkl tätning och utvändig målning. 
2005 - Tvättstuga: Helrenovering av tvättstuga inkl installation av 3 tvättmaskiner och torkskåp.
2005 - Radonmätning utfördes.
2006 - Värmesystem: Installation av ny fjärrvärmecentral och nytt värmeregleringssystem inklutbyte av termostaterna i lägenheterna.
2007 - 2008 - Ventilationssystem: Renovering av ventilationssystem, dvs utbyte av fläktar och reglersystem för ventilationen inkl utbyte av frånluftsventilerna i lägenheterna.
2012-2013 - Stammar: Komplett stambyte inkl renovering av badrum.
2015-2016 - Totalrenovering av fönster inkl tätning och utvändig målning.
2016 - Omputsning av fasad och omgjutning av balkonger.
2016 - Omläggning av nedre delen av yttertak.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga belägen på entréplan och är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 torkrum och 1 mangel.
Grovsoprum.
Cykelrum.
Hobbyrum.
Piskbalkong. 

Parkering/Garage:
Föreningen har 6 parkeringsplatser som kan hyras i mån av tillgång. Avgiften för hyra av parkeringsplats är för närvarande 950kr per månad. Parkeringsplats är ej knuten till lägenhet och följer således ej med lägenheten vid ägarbyte, utan den nya medlemmen måste ansöka om parkeringsplats. Vid kösituation till parkeringsplats placeras den nye medlemmen alltså sist i kön efter det att ansökan kommit in till styrelsen. För att stå i kö till parkeringsplats måste medlemmen vara folkbokförd på fastighetens adress. Den som önskar bli placerad i kön kan kontakta styrelsen via e-mail: info@karteschen6.com.

Kabel-TV/Bredband:
Kabel-TV-leverantör är Com Hem. ComHems analoga grundutbud ingår i årsavgiften och är obligatoriskt. 
Bredbandsleverantör är ComHem.

Övrigt:
Juridisk person godkänns ej som medlem.
För mer information besök föreningens hemsida: http://www.karteschen6.com/

Karta