Erik Bysell

Ansvarig Mäklare

Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.
Louise Lindbäck

Biträdande Mäklare

Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Fridhemsgatan 64

Kungsholmen

3339 kr
Avgift
2
Rum
58
Boa

Genomgående ljus och luftig sekelskifteslägenhet med tre fönsterpartier i fil samt, solig balkong i sydsvästläge mot lugn innergård. Mycket social bostad med fönster i två vädersträck och flertalet tidstypiska attribut bevarade såsom furutiljor i original, höga golvsocklar och generös takhöjd samt speglade fönsternischer. Välskött förening med stabil ekonomi. Rymlig hiss finns i huset. Fantastiskt läge med härliga promenadstråk längs vattnet utanför huset samt goda kommunikationer från Fridhemsplan precis runt hörnet. Flexibelt tillträde.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
58m2
Avgift:
3339 inkl. Värme, Vatten & bredband
Byggnadsår:
1905
Lägenhetsnummer:
21
Andelstal, förening:
2.44541 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Våningsplan:
1tr

Interiör

Genomgående ljus och luftig sekelskifteslägenhet med tre fönsterpartier i fil samt, solig balkong i sydsvästläge mot lugn innergård. Mycket social bostad med fönster i två vädersträck och flertalet tidstypiska attribut bevarade såsom furutiljor i original, höga golvsocklar och generös takhöjd samt speglade fönsternischer. Välskött förening med stabil ekonomi. Rymlig hiss finns i huset. Fantastiskt läge med härliga promenadstråk längs vattnet utanför huset samt goda kommunikationer från Fridhemsplan precis runt hörnet. Flexibelt tillträde.

Hall:
Välkomnande rymlig hall med hatthylla och gott om plats att hänga ytterkläder samt ställa skor. Väggarna är målade i mörkblå nyans och på golvet ligger vackra furutiljor i original. Golvet fortlöper genom hela bostaden. 

Klädkammare:
I anslutning till hallen finns en klädkammare med högt i tak som inrymmer tvättmaskin samt förvaringshyllor från Elfa.

Vardagsrum:
Den höga takhöjden i kombination med de stora fönsterpartierna gör rummet ljust och härligt. Plats för soffmöblemang samt matsalsbord för större sällskap. Utgång genom pardörrar i glas till den stora balkongen. Balkongen ligger i lugnt och soligt läge mot innegården och kan möbleras med trevliga loungemöbler och växtligheter. Även här är väggarna målade i modern mörkblå nyans.

Kök:
Öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är inrett med vita skåpsluckor, bänkskivan är i ek och väggarna vid bänkskivan är i vitt kakel. Gott om förvaringsutrymmen i över- samt underskåp. Maskinell utrustning består av gasspis, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Ett stort fönster ger ett härligt ljusinsläpp. 

Sovrum:
Väl tilltaget sovrum med vitmålade väggar och två stora fönster i fil. I sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ytterligare valfri inredning. 

Walk-in-closet:
I anslutning till sovrum finns en rymlig walk-in-closet. Garderobsinredningen kan även plockas ner och ytan kan disponeras som barnrum eller kontor. 

Badrum:
Fräscht badrum med helkaklade vita väggar och golv i gråbrun klinkers. Utrustat med WC, duschhörna, handfat i komod och överhängande spegelskåp samt elektrisk handdukstork. 

Förråd:
Lägenheten disponerar ett stort källarförråd.

Område:
Kungsholmen är en eftertraktad stadsdel inte långt från Stockholms innerstad. Läget är mycket bra med direkt närhet till pulsen på Flemminggatan och Fridhemsplan men även till promenadstråket längs Norr Mälarstrand och härliga Kronobergsparken. Här finner du populära Västermalmsgallerian och ett stort utbud av restauranger och caféer runt hela ön. Det trevliga franska kaféet Le Petits Boudins ligger runt hörnet. Även den brasilianska tapasrestaurangen Boteco da Silvania ligger endast ett stenkast från lägenheten nere vid Kungsholms strand. Kommunikationsmöjligheterna är mycket goda med tunnelbana runt hörnet och T-centralen på nära gångavstånd.

Förening

Föreningen är en äkta bostadsförening. I föreningen finns 42 bostadsrätter och 1 hyresrättslokal. Bf Kättingen u.p.a är en av landets äldsta bostadsföreningar, registrerad i augusti 1920. Föreningen äger marken. 

Genomförda renoveringar:
1966 - Omläggning till växelström samt automatisk reglering av trapplyse och portlåsning infördes. Vidare byttes de gamla värmepannorna ut mot en modern pannanläggning med varmvattenberedare.
1975 - Fastigheten anslöts till fjärrvärmenätet. I det utrymme som frigjordes vid övergången till fjärrvärme byggdes 1979 bastu med dusch och toalett.
1983 - Ny asfaltbeläggning på gården. Bastun och tvättstugan renoverades. Nya fönster monterades i källarvåningarna mot gården.
1984 - Nytt system för sophantering tillsammans med fastigheten Fridhemsgatan 66.
1989 - Ny utrustning till tvättstugan. Tvättmaskiner och nytt, energisnålt avluftningsaggregat installerades.
1990 - Såldes råvindarna i gatu- och gårdshus. Ombyggnation av källare, renovering av trapphus, puts av samtliga fasader, hissar, fönstermålning, ny el-service och takrenovering.
1999 - Samtliga fönster målades och renoverades.
2001 - Samtliga stammar och vattenledningar byttes och varmvattencirkulation infördes. Samtliga badrum renoverades utom i vindslägenheterna. Nytt golv samt ommålning av väggar och tak i tvättstugan och torkrummet.
2004 - Balkonger byggdes både mot innergården och mot den bakre gården. Sammanlagt sattes 11 balkonger upp.
2005 - Lokalen i gårdshusets suterrängvåning byggdes om till lägenheter. Balkongbyggen för fem lägenheter, tre i gårdshuset och två i gathuset. Ny torktumlare till tvättstugan.
2007 - Nytt sophus med hantering av hushållssopor och pappersinsamling. Ny värmecentral för fjärrvärmen.
2010 - Hissen i gårdshuset byggdes om på liknande sätt som skett med gathusets hiss några år tidigare. Tvättstugan renoverades och en ny tvättmaskin installerades.
2011 - Entrén mellan gatan och gården upprustade och målade.
2012 - OVK. Spolning av avloppsstammarna i båda huskropparna.
2013 - Fasaden mot gården till Fridhemsgatan 62 reparerades.
2014 - Uppfräschning av innergården. Nya cykelställ monterade. Renovering av ytskikt i entréer och trapphus.
2018 - Renovering av fönsterbågar samt renovering av fasaden (gårdshuset i ost/sydlig riktning).
2018 - Energiglas installerade.

Kommande renoveringar:
Gatufasad våren 2020.
Takmålning planerad till hösten 2020

Se föreningens hemsida för mer information.

Ekonomi:
Föreningen planerar ingen avgiftsförändring. 

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Tvättstugan nås med hiss.
Återvinningsrum.
Trevlig gemensam innergård utrustad med sittmöbler och grill. Här finns även trevliga planteringar i lådor med spaljéer samt i krukor.
Bastu. 

TV/Bredband:
Kabel-TV, basutbud via ComHem, ingår i månadsavgiften. 
Bredband via Banhof. 

Övrigt:
Föreningen accepterar delat ägande.
Juridisk person accepteras ej.

Karta