Erik Bysell

Ansvarig Mäklare

Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

  • 25 oktober
    14:30 - 15:15
  • 26 oktober
    17:00 - 17:30

Frejgatan 15, 3tr

Vasastan / Östermalm

5 995 000 kr
Utgångspris
2200 kr
Avgift
2.5
Rum
68
Boa

Med tre fönster i fil och en takhöjd om ca. 3,3m finner ni denna stilrena sekelskiftestvå med walk-in-closet. Mycket stabil förening med goda lokalintäker. Välkommen till detta sociala drömhem, här möts du av en perfekt symbios av moderna lösningar och sekelskiftescharm genom speglade pardörrar, takhöjd och djupa fönsternischer. Promenadavstånd till grönskande Hagaparken likväl som till pulsen vid Stureplan eller någon av Sibiriens mer intima restauranger. Flexibelt tillträde.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
68m2
Avgift:
2200 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Fiberanslutning
Byggnadsår:
1909
Lägenhetsnummer:
18
Andelstal, förening:
2.74 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk & självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Våningsplan:
3 tr
Hiss
Nej

Interiör

Med tre fönster i fil och en takhöjd om ca. 3,3m finner ni denna stilrena sekelskiftestvå med walk-in-closet. Mycket stabil förening med goda lokalintäker. Välkommen till detta sociala drömhem, här möts du av en perfekt symbios av moderna lösningar och sekelskiftescharm genom speglade pardörrar, takhöjd och djupa fönsternischer.  Promenadavstånd till grönskande Hagaparken likväl som till pulsen vid Stureplan eller någon av Sibiriens mer intima restauranger. Flexibelt tillträde.

Hall:
Välkomnande hall med plats för avhängning på befintlig hatthylla. Till vänster möts du av rå tegelvägg för ytterligare möjligheter till avhängning på vackra metallstänger. 

Vardagsrum:
Från hallen leds du genom de dubbla spegeldörrarna till lägenhetens hjärta. Det första som ögat möter är den väl tilltagna takhöjden och det spröjsade fönstret som bjuder på gott om ljusinsläpp. Det gemytliga vardagsrummet är i öppen planlösning till köket. Här finns naturliga möbleringsmöjligheter med plats för soffgrupp, tv-möblemang och matplats för sex sittande gäster. 

Kök:
Stilrent kök i industriell stil med vitt kaklade väggar och gott om arbetsyta på mörk bänkskiva. Bakom tidlöst svarta luckor finns gott om förvaringsmöjligheter. Den öppna planlösningen bjuder genom den sociala köksön in till trevligt sällskap vid matlagning. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, gasspis, ugn och fläkt.

Sovrum:
Rogivande sovrum med vacker sober blå kulör på väggarna och ljus heltäckningsmatta på golvet. Längst den ena väggen klär en arbetsyta mot spröjsat fönster. Här finns det gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, bokhylla och annat önskvärt möblemang.

Walk-in-closet:
Genom speglade dubbeldörrar nås lägenhetens rymliga walk-in-closet där det finns gott om plats för förvaring. Kan också disponeras som barnrum/kontor. 

Dusch/WC:
Ljust duschrum med schackrutigt klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Utrustat med dusch, spegelskåp, handfat med kommod samt tvättpelare. Praktisk separat rum för WC, handfat i porslin och spegel. 

Område:
Här bor du en kort promenad från Odenplan med tunnelbanestation, pendeltåg och gott om bussar. I närområdet finns allt från flertalet matbutiker till butiker och härliga restauranger som E&G, Jim & Jacobs, Svartengrens och Soyokaze Omakase. Här har du promenadavstånd till anrika Tranan som nyare L'Avventura. Du har även en närhet till SATS-gym, bland annat Torsplan i nya Hagastaden där du kan träna med utsikt över hela Stockholm. Här finns många parker bland annat Vanadislunden med vanadisbadet, Vasaparken, Observatorielunden och Hagaparken. Kort promenad till Brunnsviken med bad och mysiga Stallmästaregården.  

Förening

Brf Morkullan 32 är en äkta förening som bildades 1982. Föreningen äger Kv. Morkullan 32 och består av 23 lägenheter med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
1989 - Stambyte och byte av elstigare.
1990 - Fönsterrenovering med installation av isolerglas.
2006 - Trapphusrenovering.
2007 - Nya maskiner till tvättstugan.
2010 - Renovering av garage och omläggning av innergård.
2013 - Stamspolning.
2014 - Renovering av den nedre delen av fasaden.
2015 - Balkongrenovering mot gatan.
2017 - Fönsterrenovering.
2019 - Fiberinstallation, ommålning av tak.

Planerade renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade.

Ekonomi:
Föreningen har ingen avgiftsförändring planerad (kontrollerat 2020-10-06).

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel.
- Cykelförråd.
- Barnvagnsrum.
- Samlingsrum och bastu med dusch.
- En fin innergård med utemöbler, planteringar och fontäner.

TV/Bredband:
Föreningen har anslutning för kabel-tv och bredband via ComHem.

Parkering:
Föreningen har sex garageplatser för medlemmar att hyra för 1900kr/mån med separat kö.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 1500kr betalas av säljare.

Karta