Erik Bysell

Ansvarig Mäklare

Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Folkskolegatan 22B

Hornstull

3520 kr
Avgift
2
Rum
63
Boa

I 20-tals klassicistisk fastighet finner ni detta ytoptimerade drömhem med två balkonger och walk-in-closet. Välkommen till detta sociala hem när tjugotalets charm möter moderna lösningar på populärt läge vid pulsens Hornstull och grönskande Långholmen. Välskött förening med god ekonomi.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
63m2
Avgift:
3520 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1930
Lägenhetsnummer:
05541-01-01-0022
Andelstal, förening:
0.021476 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft), självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Våningsplan:
2 tr ÖG
Hiss
Ja

Interiör

I 20-tals klassicistisk fastighet finner ni detta ytoptimerade drömhem med två balkonger och walk-in-closet. Välkommen till detta sociala hem när tjugotalets charm möter moderna lösningar på populärt läge vid Hornstull. Välskött förening med god ekonomi. 

Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängningsmöjligheter på hatt- och skohylla och befintliga garderober. Här finns en given plats för hemmaarbete med en egen arbetshörna.

Badrum:
Stilrent och rymligt badrum med vitt kakel på väggarna och brunt klinkers på golvet. Badrummet är utrustat med en stor och belyst spegel, golvvärme, förvaringsskåp, dubbla handfat, badkar, WC och kombinerad tvättmaskin.

Vardagsrum:
Lägenhetens hjärta består av det vackra vardagsrummet med fiskbensparkett som möbleras ledigt med soffgrupp, tv-möblemang, matplats för ca 4 personer samt annan önskvärd möblering. Genom vackra dubbeldörrar når du en av lägenhetens två balkonger mot föreningens lummiga innergård. På balkongen har du plats för matgrupp och grill för trevliga hemmakvällar.

Kök:
Stilfullt och praktiskt kök med skåpsluckor i vacker ljusturkos kulört och stänkskydd i vitt kakel. Gott om arbetsytor på bänkskiva i ek. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, fläkt och integrerad diskmaskin.

Sovrum:
Från vardagsrummet finner du lägenhetens sovrum både med klädkammare och smart byggd walk-in-closet för ypperliga förvaringsmöjligheter. Sovrummet möbleras enkelt med dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och annan önskvärd möblering. Genom dubbla dörrar nås lägenhetens andra balkong som även den vätter mot föreningens grönskande innergård som även den får plats för allt man kan tänka sig - grönskande växter och loungegrupp.

Område:
Hornstull är en ständigt växande stadsdel med stor personlighet och puls! Här finns allt du kan önska dig med pubar, caféer och restauranger med mat från världens alla hörn, nattklubbar i hornhuset och stort serviceutbud i Hornstullsgallerian. Flertalet välsorterade matvarubutiker nås på gångavstånd från bostaden varan Hemköp, Ica och veganska Goodstore bara är några av dem. Ett stenkast från lägenheten ligger bifografen Bio Rio med egen bistro och biobar som blandar premiärfilmer med ex. liveoperor. Under sommaren besöks området varje helg av omåttligt populära Hornstulls Marknad med foodtrucks och flertalet utställare som säljer allt mellan himmel och jord, ett perfekt helgnöje! 
För den friluftsintresserade finns långa promenadstråk längst vattnet och ut på Långholmen och Reimersholme, minigolf och utegym i Tantolunden, badmöjligheter från Bergsundsstrand, Tantos strandbad och på Långholmen där man även kan hyra kajak. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje, flertalet innerstadsbussar och flygbussen till Arlanda.

Förening

Brf Fabriken 32 är en äkta förening som bildades 2005. Föreningen äger Kv. Fabriken 32 och består av 42 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet och två lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
1986 - Stambyte och nya elstigar.
2019 - Renovering tvättstugor.
Under de senaste åren har föreningen utfört partiellt stambyte samt underhåll av balkonger och hissar, ett system för värmeåtervinning har installerats samt målning av taket.


Planerade renoveringar:
Föreningen planerar att göra mindre putsreparationer, underhåll av takrännor och stuprör samt byta fjärrvärmecentralen (pågående).

Ekonomi:
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-09-28).

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och ett torkrum.
Tre innergårdar med möbler, grillar och växter samt en mindre terass med tillhörande möbler.
Cykelförråd.
Barnvagnsförråd.

TV/Bredband:
TV via ComHem där det analoga basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Telenor som ingår i avgiften.

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande om alla parter är boende i lägenheten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av förvärvaren.
Pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp betalas av pantsättaren per pantsättning.

Karta