fbpx

Södermalm

Fatburs Kvarngata 3, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 4 663 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 63.5m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av detta stilrena boende med genomgående sober färgpalett och platsbyggda lösningar. Här bor du med luftiga sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan det fullt utrustade köket och vardagsrummet samt dem stora fönsterpartierna. Stort badrum, gott om förvaring och inglasad balkong ger ett praktiskt boende på populärt läge fullt med nya restauranger, caféer och med Tantolunden runt hörnet.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
63.5 KVM
Avgift:
4663 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband
Byggnadsår:
1990
Lägenhetsnummer:
1203
Andelstal, förening:
0.82153%
Andelstal, ägande:
0.82%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
FTX-system
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Våningsplan:
2
Hiss:
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av detta stilrena boende med genomgående sober färgpalett och platsbyggda lösningar. Här bor du med luftiga sällskapsytor tack vare öppen planlösning mellan det fullt utrustade köket och vardagsrummet samt dem stora fönsterpartierna. Stort badrum, gott om förvaring och inglasad balkong ger ett praktiskt boende på populärt läge fullt med nya restauranger, caféer och med Tantolunden runt hörnet.

Hall

Välkomnande hall med lägenhetens vardagsrum i blickfånget. God möjligheter att hänga kläder och ställa skor. Gott om förvaring erbjuds i fyra garderober med nischade dörrar och läderbeslag. 

Badrum

Från hallen nås det stora badrummet med vitkalkade väggar och klinkergolv i mörk ton. Badrummet är utrustat med badkar med regndusch, kommod med dubbla handfat, handdukstork, spegelskåp, badrumsskåp och kombinerad tvättmaskin/torktumlare för optimal komfort. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Kök

Fantastiskt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet med platsbyggda lösningar och integrerade vitvaror! Här finns goda arbetsytor på ljus bänkskiva med lågt stänkskydd och gott om förvaring i köksskåp bakom vita fasade luckor med läderbeslag samt på öppna hyllplan. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Här finns gott om plats att placera ett stort matsalsmöblemang invid det vackra fönsterpartiet.

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det socialt disponerade vardagsrummet med öppen planlösning mot köket. Här finns gott om plats att placera stor soffa, tv-möblemang och arbetshörna. Väggarna är målade i stilren grågrön ton och här ligger samma ljust behandlade golv som genomgående löper genom hela bostaden. 

Sovrum

Väl tilltaget och insynsskyddat sovrum med gott om förvaring bakom fem garderober i samma färgsättning som väggarna. I sovrummet finns generösa ytor att placera dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ytterligare avlastningsyta om så önskas.

Balkong

Från sovrummet nås den inglasade balkongen som fungerar som ett extra-rum under årets alla dagar. Balkongen har trädäck och plats att placera ute-möblemang och planteringar. Vägg i vitmålad panel med ett litet fönster ger härlig charm.   

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.  
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 615 945 kr enligt föreningens senaste årsredovisning för 2021.

Område

Ett riktigt "up and coming" område som kännetecknas av coola ny-etableringar med häftiga kontor och spännande restauranger och caféer. Lägenheten är belägen mitt på pulserande Söder med stort serviceutbud och samtidigt nära till lummiga grönområden så som Tantolunden med promenadslingor, kolonilotter, badstrand och båtplatser. I närområdet finns allt som kan önskas i form av trendiga lunchrestauranger, vintagebutiker, florister, barer och folkoperan. Flertalet populära rektangel huserar på gångavstånd så som Hommage, Häktet, RACAMACA, Tjoget och Liebling för att nämna några. Även ett brett utbud av välsorterade matbutiker, systembolag och sedvanlig shopping på både Hornsgatan och på Mariatorget. Precis utanför huset finns flertalet mindre parker och grönområden men inte långt bort nås även Skinnarviksberget med spektakulär utsikt, Tantolunden med stora grönområden, promenadstråk och badmöjligheter, joggingspår längt Söder Mälarstrand och Högalidsparken med ståtliga Högalidskyrkan. Goda kommunikationer med pendeltåget från Södra Station, flertalet busslinjer och tunnelbanans röda linje från Mariatorget.

Förening

Brf Brinckan 1 är en äkta Bostadsrättsförening med adresserna Fatburs Kvarngata 1, 3, 5 & 7. Föreningen består av 106 lägenheter med bostadsrätt samt 14 hyresrättslokaler. Föreningen innehar marken med tomträtt vars avtal löper ut 2029-01-01. 

Genomförda renoveringar

2010 - Stamspolning, takrenovering, renovering av entré.
2011 - Nya bröstpaneler balkonger.
2015 - OVK samt ventilationsåtgärder.
2016 - Underhåll av taket.
2017 - Nytt system för värme & ventilation. Modernisering av tvättstugor.
2018/2019 - Byte av undercentral och fläktar.
2019 - Byte av grovtvättmaskinen i grovtvättstugan.
2020- Byte av larm- och styrsystem. Komplettering av skalskydd.
2021 - Byte av synliga avloppsstammar i gemensamma utrymmnen. Hissrenovering samt renovering av gemensam dusch / bastu. Byte av tvättmaskiner. Snickeriarbeten på gården. 

Planerade renoveringar

2022 - Målning av takfot
2023 - Målning och renovering av fasad.
2024 - Målning av balkongplattor.
2025 - Invändig målning samt renovering av trapphus. 

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, grovtvättstuga, grovsoprum, barnvagns- och cykelförråd, innergård med trädgård, lekplats, sittgrupper och odlingar. Föreningen har även en övernattningslokal med 4 bäddplatser, pentry och bastu. 

Ekonomi

Föreningen kan komma att höja avgiften under 2023 på grund av det nya ränteläget.

KabelTV/Bredband

KabelTV & bredband via Tele2. 

Parkering

Föreningen är delaktig i Södra Stations Garagesamfällighet med ca 700 garageplatser i området. Garageplatserna hyrs ut till medlemmar i samfällighetens föreningar. Föreningens andel är ca 4%

Övrigt

Föreningen innehar marken med tomträtt vars avtal löper ut 2029-01-01
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2.5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.
Läs mer om föreningen på www.brinckan.se.

Karta