Vasastan / Röda Bergen

Falugatan 16, 3tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 2 372 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 44m2
Biarea: 7m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av detta stilrena och välplanerade boende med exklusiva materialval i minimalistiskt utförande. Här bor du med högt i tak och klassiska vinds-attribut som synlig murstock, snedtak och takfönster. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett socialt hem med plats för många. Etageloft med generös takhöjd och plats för både sovrum, kontor och läshörna. Fullt utrustat kök, tvättmaskin, stort badrum och gott om förvaring ger ett praktiskt boende i idylliska Röda Bergen. Genomgående golvvärme och all belysning är dimbar.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
44 KVM
Biarea:
7 KVM
Avgift:
2372 kr/mån inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV. Tillkommer en obligatorisk kostnad om 79kr/mån för bredband.
Byggnadsår:
1924-1929
Lägenhetsnummer:
0204
Andelstal, förening:
0.71371%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Fläktstyrd frånluft samt självdrag.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Våningsplan:
3
Hiss:
Nej

Interiör

Varmt välkommen på visning av detta stilrena och välplanerade boende med exklusiva materialval i minimalistiskt utförande. Här bor du med högt i tak och klassiska vinds-attribut som synlig murstock, snedtak och takfönster. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger ett socialt hem med plats för många. Etageloft med generös takhöjd och plats för både sovrum, kontor och läshörna. Fullt utrustat kök, tvättmaskin, stort badrum och gott om förvaring ger ett praktiskt boende i idylliska Röda Bergen. Genomgående golvvärme och all belysning är dimbar.

Hall

Genom säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen med lägenhetens sociala ytor i blickfånget. Här finns plats att hänga ytterkläder samt att ställa skor. Ytterligare förvaring erbjuds i garderober med ljust gråa dörrar och handtag med läderdetaljer.

Kök

Lägenhetens hjärta utgörs av det platsbyggda köket med gott om förvaring i köksskåp bakom ljust gråa luckor och goda arbetsytor på stenskiva med underlimmad diskho, stilren blandare och stänkskydd i sten. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar gott om plats att placera ett matsalsmöblemang. Ett spröjsat fönsterparti ger naturligt ljus och vacker utsikt över Rödabergens takåsar. 

Vardagsrum

Det socialt disponerade vardagsrummet med öppen planlösning mot köket skapar härliga sällskapsytor med plats för många vänner. Här placeras ledigt soffa och fåtölj och trappan upp till loftet ger karaktär till rummet.

Sovrum

På det luftiga loftet finns sovrummet med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Den blottade murstocken ger stor charm.  Generöst ljusinsläpp genom takfönster och bra takhöjd skapar ett ljust loft med plats och möjlighet att avskärma för kontor och läshörna. Förvaring erbjuds i tre stora garderober med vita dörrar och handtag med läderdetaljer. 

Badrum

Väl tilltaget badrum med beiget kakel på golv och väggar. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork och dusch med vikvägg i glas. Här finns golvvärme för optimal komfort. 

Område

Fastigheten ligger på en av Vasastans mysigaste gator med sina charmiga tjugotalsfastigheter och sitt lugna läge. Populärt kvarter med närhet till både Odenplan och Birkastan och dess generösa utbud av restauranger och caféer. Om du vill strosa i det gröna har du både kungliga Hagaparken och Brunnsviken samt Vasaparken alldeles nära. Den idylliska innergården och den mindre parken Solvändan invid fastigheten kommer även väl till pass för grillkvällar och lekstunder. Kommunikationer i form av innerstadsbussar, flygbussar och t-bana har du bara ett stenkast bort. I grannområdet växer dessutom den nya stadsdelen Hagastaden fram, som gör läget kring bostaden än mer attraktivt. Vid Torsplan finns flertalet livsmedelsbutiker, Systembolaget, Apoteket och SATS Torsplan.

Förening

Brf Humleboet är en äkta förening som sedan 1925 äger fastigheten Humeboet 17 med adresserna Falugatan 16 & 18, Hedemoratäppan 1 & 2, Rödabergsgatan 2 & 4, Rödabergsbrinken 10, 12, 14 & 16 samt tillhörande mark. Samtliga av föreningens 147 lägenheter upplåts med bostadsrätt. Då ett antal lägenheter är sammanlänkade är det totalt 132 hushåll i föreningen. 

Genomförda renoveringar

1985-1993 - Stambyte
2000 - Del av fasader renoverade
2007 - Byte av elstigar
2012-2013 - Takrenovering
2014/2018 - Fasaderna samt utsida fönster renoverades
2019 - OVK, åtgärder på äldre delar av avloppsrör i mark genomfördes i samband med arbete med marknära lokalen under Rödabergsbrinken.
2019 - Renovering av de fönster som inte ingick i 2015 års renovering, samtliga av föreningens fönster är sedan dess renoverade
2019/2020 - Föreningen byggde i egen regi tre marknära lägenheter.
2020/2021 - Ombyggnation av råvinden till 8 stycken lägenheter.

Planerade renoveringar

Trapphusrenovering förväntas pågå under våren 2022.

Ekonomi

Föreningen kommer att höja avgifterna med 10% från och med juni.

Gemensamma utrymmen

En stor gemensamhetslokal för möten och andra tillställningar.
Två trädgårdar med grillar och utemöbler.
Två tvättstugor.
Två st cykel- och barnvagnsrum.
Bastu med plats för 10 personer
Miljö/soprum.

TV/Bredband

KabelTV från ComHem/Telia ingår i avgiften (grundutbud).
Alla lägenheter har bredbandsuttag (hastighet 250/250 Mbps) med kollektiv anslutning till Ownits bredband.
Avgiften för bredbandet debiteras med 79kr per månad och hushåll.

Parkering

Föreningen disponerar inte över några parkeringsplatser. 

Övrigt

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. 
Överlåtelseavgift om 2.5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev. 

Karta