Hammarbyhöjden

Falköpingsvägen 17, 2tr

Visa planlösning Visa alla bilder
utgångspris: 3 000 000 kr
Avgift: 3 375 kr
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 49m2
Visningar: söndag 22/5, 15.00 – 15.45, måndag 23/5, 18.45 – 19.15
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

I naturnära läge finner ni denna väldisponerade gaveltvåa med balkong i soligt västerläge. Välkommen till detta sociala drömhem som badar i ljus genom fönster i tre väderstreck. Här bor du i en välbevarad lägenhet med originalcharm som moderniserats med varsam hand. Välskött hus med en fantastisk trädgård med prunkande odlingar och två uteplatser. Fem minuters promenad till tunnelbana och matbutik. Möjlighet till parkeringsplats. Flexibelt tillträde. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
49 KVM
Avgift:
3375 kr/mån inkl. Värme, vatten. Obligatoriskt tillägg om 165 kr / månad för bredband.
Byggnadsår:
1939
Andelstal, ägande:
7.88583%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
G
Våningsplan:
2tr
Hiss:
Nej

Interiör

I naturnära läge finner ni denna väldisponerade gaveltvåa med balkong i soligt västerläge. Välkommen till detta sociala drömhem som badar i ljus genom fönster i tre väderstreck. Här bor du i en välbevarad lägenhet med originalcharm som moderniserats med varsam hand. Välskött hus med en fantastisk trädgård med prunkande odlingar. Fem minuters promenad till tunnelbana och matbutik. Flexibelt tillträde. Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning. Den tidlösa klassikern Willow Boughs från William Morris pryder väggarna och på golvet ligger ett mörkt klinker. 

Vardagsrum

Med väl tilltagen takhöjd och klassiska funktionalistiska attribut bjuder vardagrummet in till värme och gemenskap. Social planlösning med plats för både matgrupp och vardagsrumsmöblemang. Generöst fönsterparti samt utgång till balkong. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i ljus ton. 

Sovrum

Rofyllt och insynsskyddat sovrum med väggar i sober nyans. Vackert fönsterparti med fönsterbänkar i sten, parkettgolv samt förvaring i form av en praktisk garderobsvägg.

Kök

Fräscht nyrenoverat kök med vita luckor och en bänkskiva i mörkt trä. Induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl och frys. Diskohon är trevligt placerad framför fönster med naturvy.  

Badrum

Helkaklat badrum som får naturligt ljusinsläpp från ett fönster invid duschen. WC, handfat, spegelskåp, handdukstork samt regndusch bakom glasdörrar.

Övrigt

Lägenheten disponerar två källarförråd.

Område

Bostaden är belägen i Hammarbyhöjden, ett område välkänt och omtyckt för sin vackra funkisarkitektur och natursköna miljö. Här bor du lugnt och stillsamt med stadens puls och goda serviceutbud precis runt knuten. Ett mindre centrum med gott servieutbud i form av Coop, apotek, kiosk, gym, bageri/café och pizzeria finns vid Finn Malmgrens plan. I närheten finns det populära friluftsområdet Nackareservatet med löparspår, promenadstråk, badsjöar, friluftsgym och golfbana. Globen Shopping erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och på populära Tolv Stockholm finns roliga aktiviteter samt spännande mat och dryck. Även Sickla Kökvarter erbjuder stort serviceutbud. I Tele2 Arena och i Globen finns ett brett utbud av sportevenemang och konserter. Nattlivspulsen finner du i Slakthusområdet, på populära Under Bron och Södermalms enorma utbud av barer och restauranger med mat från världens alla hörn. Barnvänligt område med många förskolor samt BVC i Hammarbyhöjdens centrum. Under sommaren öppnar Nytorps gärde upp utomhusbassängen. Hammarbybacken erbjuder skidåkning vintertid och gröna rekreationsområden under sommarhalvåret. Hammarby sjöstad nås på gångavstånd. 

Förening

Brf Koppen bildades 1985 och är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Lärarinnan 4 med adresserna Falköpingsvägen 17 samt Falköpingsvägen 19. Föreningen består av 12 lägenheter med bostadsrätt. Tomten upplåtes med tomträtt vars avtal omförhandlades 2019.

Genomförda renoveringar

2021 – Målning av takplåtar och snickerier samt byte av stuprör och hängrännor.
2019 – OVK samt stamspolning.
2017 – Isolering av vindsutrymme.
2013 – Renovering av fasad, tak och balkonger.
2004 – Stambyte.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 men gäller från 2022. Underhållsplanen sträcker sig fram till 2072. 
Under året planeras att byta värmecentral. 
I närtid kommer en trapphusrenovering genomföras.

Ekonomi

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga. Bokningsbar bastu i källarplan.

Tv/Bredband

Bredband via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har ett garage med en uthyrbar plats samt två parkeringsplatser utomhus.

Övrigt

Föreningen godkänner inte juridisk person som ägare.
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen.
Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Karta