Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Louise Lindbäck

Biträdande Mäklare

Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

  • 25 oktober
    11:30 - 12:30
  • 26 oktober
    17:15 - 17:45

Evenemangsgatan 10

Solna

11 125 000 kr
6626 kr
Avgift
5
Rum
145
Boa

Nu finns möjligheten att förvärva ett unikt och modernt stadsradhus beläget på taket av Mall of Scandinavia! Detta fantastiska townhouse består av 5 rum, 145 kvm fördelat på tre våningsplan. Bostaden har också 3 terrasser varav en är en spektakulär takterrass med fri vy över norra Stockholm och sjöutsikt mot Råstasjön!

Bostaden har ett perfekt läge med närhet till all service, kommunikationer, grönområden samt Stockholms innerstad.

Här erbjuds ett ljust boende med bra planlösning, tre sovrum, fint ljusinsläpp genom stora fönsterytor och hög materiell standard. Här bor man i ett exceptionellt boende mitt i en fantastisk radhusidyll ovanför Arenastadens hela utbud!

Välkommen!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
145m2
Avgift:
6626 inkl. Värme, VA & Telia Triple Play (ip-telefoni, bredband 100/100 samt digital tv grundutbud Lagom)
Byggnadsår:
2015
Lägenhetsnummer:
C26
Andelstal, förening:
2.00581 %
Andelstal, ägande:
2.01 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
D
Våningsplan:
8 tr
Hiss
Ja

Interiör

Nu finns möjligheten att förvärva ett unikt och modernt stadsradhus beläget på taket av Mall of Scandinavia. Bostaden har ett perfekt läge med närhet till all service kommunikationer, grönområden samt Stockholms innerstad. Detta fantastiska townhouse består av 5 rum, 145 kvm fördelat på tre våningsplan. Bostaden har också 3 terrasser varav en är en takterrass på ca 50 kvm!

Här erbjuds ett ljust boende med bra planlösning, tre sovrum, fint ljusinsläpp och hög materiell standard. Dessutom har radhuset en stor takterrass med fri vy över norra Stockholm och sjöutsikt från första parkett över Råstasjön. Ljusa ytskikt och genomgående ekparkettgolv på alla plan.

Här bor man i en fantastisk radhusidyll ovanför Arenastadens hela utbud.

Plan 1:

Hall:
Redan utanför bostaden bjuds det på en välkomnande entré med plats för ett mindre utemöblemang i eftermiddagssolen och plats för cyklar. Genom säkerhetsdörren nås hallen med kakel på golv och målade väggar. Här finns det gott om plats för avhängning och förvaring.

Allrum/Sovrum:
Rymligt rum som kan användas som både allrum och sovrum. Här finns det gott om utrymme för valfritt möblemang med många möjligheter. Plan ett kan med väldigt enkla medel konverteras till en uthyrningsdel och antingen ge ett separat generationsboende eller ett substantiellt bidrag till boendekostnaden.

Badrum:
Stilrent badrum med vitt kakel på väggarna och svart klinkers på golvet. Utrustat med WC, duschhörna, stor spegel, handfat med tillhörande kommod och högskåp.

Plan 2:

Kök/Matsal:
Socialt disponerat kök och matsal med köksö. På golvet ligger parkett av ek och väggarna är målade i en fräsch ljus kulör. Väl tilltagna arbetsytor på svart stenskiva, stänkskydd av svarta kakelplattor och bra förvaringsmöjligheter bakom tidslöst vita luckor. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd från Electrolux, induktionshäll, spis, fläkt, diskmaskin och mikro. Här finns det även plats för större matsalsgrupp med gott om plats för åtta sittande gäster. 

Vardagsrum:
I nära anslutning till köket finner ni det rymliga vardagsrummet med gott om plats för större soffmöblemang och tillhörande soffbord, tv-möblemang och annan önskvärd möblering. Gott om ljusinsläpp genom stora fönsterpartier mot den första av bostadens tre terrasser.

Terrass:
Genom glasdörr från vardagsrummet nås lägenhetens första terrass på trädäck. Här finns det gott om plats för större mat- och loungegrupp.

Sovrum:
Gemytligt gästrum eller arbetsrum med parkettgolv och vita väggar. Rummet har plats för säng med tillhörande nattduksbord, garderober och annan önskvärd möblering. 

WC:
Vitt kakel på väggarna och mörkt klinkers på golvet. Utrustad med WC, handfat och tillhörande kommod och spegelskåp.

Plan 3:

Sovrum:
Lägenhetens master bedroom har parkettgolv och  väggarna kläs av ljusa tapeter i vackert mönster och rogivande petrolblå färg. Rummet möbleras med enkelhet med dubbelsäng och tillhörande sovrumsmöblemang. 

Sovrum/Barnrum:
Används för tillfället som barnrum. Här får man med enkelhet plats med säng, tillhörande nattduksbord, garderobsvägg och annat önskvärt möblemang. 

Badrum:
Stort helkaklat badrum med naturligt ljusinsläpp genom stort fönsterparti. Badrummet är utrustat med WC, duschhörna, handdukstork, spegelskåp med integrerad belysning, handfat med tillhörande kommod, tvättmaskin, bänkskiva för ypperlig arbetsyta och skåp med bra förvaringsmöjligheter.

Terrass:
Stor social terrass om ca 20 kvm i sydväst för trevliga kvällar i vår- och sommarsolen. Här får det med enkelhet plats med större loungegrupp. Via spiraltrappa nås lägenhetens unika takterrass.

Plan 4:

Takterrass:
Lägenhetens unika takterrass som är ca 50 kvm stor, privat takterrass med avskilt läge och generös plats för vänner och umgänge. Terrassen bjuder på 360 graders vy över norra Stockholm och sjöutsikt över Råstasjön. På golvet ligger trädäck och staketet är av glas. Här är möjligheterna oändliga för trevliga dagar och kvällar med familj och vänner.

Område:
Här bor du granne med det största shoppingcentrumet i Skandinavien, Mall of Scandinavia och Friends Arena som har ett stort utbud av fantastiska evenemang. Arenastaden är uppbyggd som en helt ny stadsdel nära Solna station med en underbar utsikt över Råstasjön och dess grönska. Här har du allt du behöver på gångavstånd. Är du en människa som gillar att promenera och vara ute bland grönska har du även naturreservatet vid Råstasjön samt ett härligt promenadstråk runtom, det är även nära till andra grönområden vid Hagaparken, Ulriksdal samt Järva. I närheten har du även Råsunda med otroligt stort utbud av restauranger och caféer som erbjuder en unik småstadscharm. På sikt kommer tunnelbanans gula linje gå genom Arenastaden. På fem minuters promenadavstånd finns Solna station med goda kommunikationsmöjligheter i form av både pendeltåg, tvärbana och bussar. Utvecklingsprojektet Haga Norra gör hela entrén till området mer stadslik just nu pågår bebyggelse med bostäder och affärer. Södra Hagalund och resten av bebyggelsen runt Solnavägen bidrar till att Solna växer ihop med Stockholm på ett mycket attraktivt sätt. Detta kommer även förstärkas av den nya tunnelbanelinjen; gula linjen. Hela området runtom samt inom Arenstaden utvecklas i snabb takt med både små och stora projekt. Du tar dig snabbt in till Stockholm City med såväl bil som med den kommunala trafiken.

Beskrivning

Säljaren berättar:
"Hösten 2016 flyttade vi in i vårt fina townhouse. Det vi föll för direkt var den unika atmosfär som möter upp så fort du stiger ur hissen på plan 8, uppe på Skandinaviens största shoppingmall. De två längorna av townhousen, som sträcker sig från Friends Arena till Telias huvudkontor, skapar en upphöjd och välkomnande innergårdskänsla för alla åldersgrupper att vistas på. På dagarna är det fullt med lekande barn och under fina kvällar samlas familjerna till en trevlig samvaro mellan husen. Det som verkligen överraskar är den småstadskänsla som infinner sig, på bara 8 minuters pendelavstånd från Centralen.

2017 anslöt vi till en liten grupp av några hushåll, för att skapa något än mer enastående: Ett tillbyggt terrassplan, ovanpå taket till vårt eget townhouse. Resultatet blev en ca 50 kvm stor privat takterrass med avskilt läge och generös plats för vänner och umgänge. Däruppe har vi 360 graders vy över norra Stockholm och sjöutsikt från första parkett över Råstasjön. Dessutom blev det en ca 20 kvm stor balkong i sydvästläge som tillåter oss att sitta och njuta av solnedgång och stjärnklara kvällar i egen oas – året runt. Spektakulärt!

Det fantastiska utbudet av nöjen och aktiviteter rakt nedanför hemmet nyttjar vi flitigt. Att spontant kunna slinka ned och se en sen föreställning i Filmstadens IMAX-salong, liksom att delta i ett event på Friends Arena, snabbt komma ned till gymmet för att träna eller varför inte gå ned och äta middag på en av de otaliga restaurangerna i Gamla Råsunda, eller på Mall of Scandinavia? Ja, utbudet är stort i vår direkta närhet och tillfredsställer alla åldrar och smaker. Och aktiviteter inne i centrala Stockholm når vi på 4 minuter med pendeln in till Odenplan, alternativt 8 minuter till Centralen. 

Närheten till parker och naturreservat är något vi har mycket stor glädje av. Ofta motionerar vi i det mycket närliggande fågel- och naturreservatet som består av sjöarna Råsta- och Lötsjön. Oavsett tid på året och tid på dygnet finner man ett antal motionärer och flanerare här. Vill man istället tillbringa vackra dagar i någon av de kungliga parkerna Hagaparken eller Ulriksdals Slottspark så ligger dessa båda på promenadavstånd, lagom för att ta med pic-nic filten och njuta av omgivningarna under ekarna med medhavd förtäring. 

Miljön i Arenastaden är dynamisk och har sina specifika dygnsrytmer. På vardagarna är det hemma-arena för Sverige hetaste arbetsmarknad, medan helgerna till del är arenan för sportevent och konserter. När det är större evenemang på arenan, märker vi det främst på grund av att vi hör de klingande nationalsångerna från arenans publik, jublande fans efter önskade framgångar och en eller annan tongång från gästande artister. Samtidigt har man lyckats på ett helt fenomenalt vis att skapa lugn och avskärmning från larmet på gator och torg med hjälp av specifika materialval, som isolerar ljud som kommer utifrån. Att välja att bo i Arenastaden är att välja allt!"

Förening

Brf Stjärnhimlen är en äkta förening som bildades 2013. Föreningen äger Kv. Nationalarenan 7 och består av 82 lägenheter med bostadsrätt. Fastigheten är en 3D fastighet.

Renoveringar:
Fastigheten är nybyggd. Föreningen har en underhållsplan som följs. Det finns ett pågående garantiärende med PEAB gällande utbyte/underhåll av trallen mellan radhusen på plan 8. Utöver det finns inga planer för större underhåll i närtid.

Ekonomi:
Föreningen har ingen avgiftsförändring planerad (kontrollerat 2020-10-12).

Gemensamma utrymmen:
Rullstols-, barnvagns, och cykelförvaring på entréplan.
Gård med gång- och vistelseytor av trädäck på plan 8.
Lekplats.

TV/Bredband:
Föreningen är ansluten till Telia där Telia Triple Play (IP-telefoni, bredband 100/100 och digital-TV grundutbud) ingår i avgiften.

Parkering:
Föreningen har inga egna parkeringsplatser, det finns dock en mängd parkeringsmöjligheter i närheten bl.a. i Arenagaraget och i Mall of Scandinavia.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Separat mätare av hushållsel finns där individuell debitering sker tillsammans med månadsavgiften (i efterskott).

Ägaren av bostadsrätten har avtal med föreningen att säkerställa underhåll och skötsel av de tillbyggda objekten balkong och takterrass samt att säkerställa underhåll och skötsel av luftkonditionering som installerades 2019.

Föreningens hemsida www.brfstjarnhimlen.se.

Karta