fbpx

Nedre Gärdet

Erik Dahlbergsgatan 37, 3 tr

Visa planlösning Visa alla bilder
Avgift: 3 365 kr
Antal rum: 3 rum och kök
Storlek: 82m2
Kontakta mäklaren för privat visning.
Anmäl intresse
Erik Bysell
Ansvarig Mäklare
Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

I fritt läge högt upp i huset finner ni denna ljusa hörntrea med fungerande öppen spis och balkong i söderläge. Väldisponerad funktionalistisk bostad som varsamt renoverats för att bibehålla originaldetaljer såsom fiskbensparkett, perspektivfönster i en perfekt symbios med moderna lösningar i kök och badrum. Bostaden är beläget i attraktiva kvarter på nedre Gärdet med grönskande Tessinparken och restaurangtäta Östermalm precis runt knuten. Välskött förening med god ekonomi som innehar marken med äganderätt. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
82 KVM
Avgift:
3365 kr/mån inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV
Byggnadsår:
1936
Lägenhetsnummer:
0033
Andelstal, förening:
3.84%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft) & Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Våningsplan:
3
Hiss:
Ja

Interiör

I fritt läge högt upp i huset finner ni denna ljusa hörntrea med fungerande öppen spis och balkong i söderläge. Väldisponerad funktionalistisk bostad som varsamt renoverats för att bibehålla originaldetaljer såsom fiskbensparkett, perspektivfönster i en perfekt symbios med moderna lösningar i kök och badrum. Bostaden är beläget i attraktiva kvarter på nedre Gärdet med grönskande Tessinparken och restaurangtäta Östermalm precis runt knuten.  Välskött förening med god ekonomi som innehar marken med äganderätt. Välkommen på visning!

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning samt två garderober med gott med plats för förvaring.  

Kök

Trivsamt kök med vita väggar och fiskbensparkett. Gott om ljusinsläpp genom större fönsterparti. Goda arbetsytor på mörk bänkskiva i sten och gott om förvaringsmöjligheter bakom gröna skåpsluckor. Köket rymmer matplats för 6-8 personer invid fönstret. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, häll och fläkt.

Sovrum

Rogivande sovrum med blåa väggar och fiskbensparkett. Möbleras ledigt med dubbelsäng, tillhörande nattduksbord och förvaringsmöblemang. Ytterligare förvaringsmöjligheter invid i befintliga garderober

Vardagsrum

Socialt och ljust vardagsrum med vita väggar och fiskbensparkett. Möbleras ledigt med soffgrupp och TV-möblemang. Tidstypisk fungerande öppen spis. 

Matsal

Större rum med gott om ljusinsläpp genom ett flertal fönsterpartier. Gröna väggar och fiskbensparkett. Gott om plats för större matplats. För den som önskar går det att sätta upp en vägg och nyttja som sovrum.

Balkong

Balkong i söderläge med sol från morgon till kväll och fin utsikt över den grönskande Allén. Balkongen rymmer plats för loungemöbler och växtligheter. 

Badrum

Helkaklat badrum med vita väggar och mörkt golv. Gott om ljusinsläpp genom stort fönsterparti. Utrustat med WC, handfat, spegelskåp, handdukstork, duschhörna och tvättmaskin. 

WC

Gäst-WC utrustat med WC och handfat.

Övrigt

Lägenheten disponerar ett förråd.

Område

Bostaden är belägen i Gärdets populäraste kvarter med grönskande Tessinparken runt knuten och Östermalms pulserande gator över Valhallavägen. För den som gillar restauranglivet finns Paradens skålande glas, Ett Bageris nybakade bröd och Daphnes klassiska middagar. Fältöversten erbjuder även ett uppskattat serviceutbud. Gärdets och Djurgårdens vackra naturområden finns för den aktive. Kommunikationerna är utmärkta med tillgång till buss och tunnelbana. 
 

Förening

Brf Marketenteriet 2 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2002 och äger fastigheten Marketenteriet 2 med tillhörande mark. Föreningen upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt samt en hyresrättslokal.

Genomförda renoveringar

2005 - Stambyte samt uppgradering av el
2007 - Ny entréport
2008 - Fönsterrenovering (byte till energiglas och/eller bullerglas)
2010 - Ommålning av tak
2012 - Fasadtvätt
2013/2014 - Termostater installerade på element i samtliga lägengeter
2015 - Uppgradering ventilation lokal
2016 - Stamspolning
2017 - Ny takvärmeanläggning
2018 - Bygge av parkeringsplatser
2019 - Byte av takfönster till energiglas
2021 - Renovering av källaren

Planerade renoveringar

Föreningen har anlitat en arkitekt för att få fram underlag för upphandling av entreprenader avseende renovering av fasader, fönster, balkonger och tak. Upphandling kan tidigast ske våren 2023.

Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (kontrollerat 2022-10-10).

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga.
Cykelförråd.
Cykelskjul.
Barnvagnsrum.

KabelTV/Bredband

KabelTV via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Fiberanslutning är indragen i varje lägenhet, abonnemang tecknas genom IP Only.

Parkering

Föreningen har fem stycken parkeringsplatser. 

Övrigt

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Överlåtelseavgift om 2.5% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Karta