fbpx

Vasastan

Döbelnsgatan 71A

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 2 rum och kök
Storlek: 57m2
Anmäl intresse
Louise Lindbäck
Ansvarig Mäklare
Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Varmt välkomna till denna sekelskiftestvåa med balkong mot lugn innergård och vackert burspråk. Ett drömhem som präglas av detaljer från sekelskiftet så som pardörrar, stuckatur, takrosetter, speglade fönsternischer och dörrar, generös takhöjd och genomgående brädgolv. Samtliga av lägenhetens fönster vetter mot den lugna innergården. En bostad med otroligt gott om förvaring belägen i en välskött förening på populär adress.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
57 KVM
Avgift:
2539 kr/mån inkl. Värme, VA, kabel-tv (basutbud) & balkongavgift
Byggnadsår:
1905
Andelstal, förening:
3.31%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
930 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss:
Nej

Interiör

Varmt välkomna till denna sekelskiftestvåa med balkong mot lugn innergård och vackert burspråk. Ett drömhem som präglas av detaljer från sekelskiftet så som pardörrar, stuckatur, takrosetter, speglade fönsternischer och dörrar, generös takhöjd och genomgående brädgolv. Samtliga av lägenhetens fönster vetter mot den lugna innergården. En bostad med otroligt gott om förvaring belägen i en välskött förening på populär adress.

Hall
Ljus och välkomnande hall med plats för avhängning. I anslutning till hallen nås badrummet och en klädkammare. Båda bakom vackra speglade dörrar i en grå kulör som går ton i ton med resterande snickerier i bostaden.

Kök
Ett stilrent och klassiskt kök i vitt utförande med bra arbetsyta och gott om förvaring. Stänkskydd i vitt kakel som går upp till tak. Köket är utrustat med gasspis och ugn från Smeg, köksfläkt, micro, diskho, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Ett stort fönster skänker köket med ljus.

Vardagsrum
Vardagsrum med ett fantastiskt burspråk och två fönster i fil. Vackra sekelskiftesdetaljer så som pardörrar, stuckatur, takrosett, speglade fönsternischer och dörrar. Generös takhöjd och ljust laserade brädgolv som är genomgående för hela bostaden. I anslutning till vardagsrummet finns bostadens bibliotek. Öppna möbleringsmöjligheter med plats för soffgrupp, soffbord, tv-möbel, matplats, kontor samt annan inredning som önskas.

Sovrum
Bakom vackert speglade pardörrar nås bostadens mycket rogivande sovrum mot den lugna gården. Glasade pardörrar ut till balkongen skapar ett underbart ljusinsläpp. Mycket bra förvaring genom tre klädkammare samt två ytterligare garderober. Sovrummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng, nattduksbord samt annan önskvärd möblering.

Badrum
Ett fräscht badrum inrett med kakel på väggar samt klinkers i grå kulör på golv. Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch, WC, kommod med förvaring, spegel samt uppvärmd handdukstork.

Balkong
Genom glasade pardörrar nås en rymlig och mysig balkong mot föreningens rofyllda innergård. Här finns gott om plats för utemöbler och planteringar.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Alternativa planlösningar måste undersökas och godkännas av styrelsen.

Område
Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn på Döbelnsgatan och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även stor närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer. Gångavstånd till T-centralen med pendeltåg, samtliga tunnelbanelinjer, Arlanda express, in- och utrikeståg och bussar. Ett boende i Stockholms hjärta med närhet till allt! 

Förening

BF Sandberget u.p.a. är en äkta bostadsförening som bildades 1918. Föreningen äger fastigheten Kv Sandberget 10 och består av 18 lägenheter med andel i bostadsförening och fem lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar
1980tal - Stambyte.
2008 - Installation automatiska dörröppnare. Hissreparation.
2012 - Renovering tvättstuga med nya maskiner. Renovering av källare och föreningslokal. Nya källarförråd med galler, nytt gårdsbjälklag och markanläggning.
2013 - Fönsterrenovering.
2014 - Värmeanläggning & målning av tak.
2015 - Byte av köksstammar och elstigar i gårdshuset.
2016 - Stambyte under damfrisering, byte vattenledningsrör i restaurang, vattenmätare flyttad till tvättstugan och ny vattenanslutning i gatan.
2017 - Stamspolning av köksavloppen i gathuset. Golvläggning hos damfriseringen, tömning av pumpgrop + byte av pump. Åtgärd översvämning i innertak hos Campoloro.
2019 - Stambyte under restaurang. Fönsterrenovering mot gården i gatuhus. Åtgärd vattenskada mellan lgh 18 och 10. Byte pump för dagvattenbrunn. Målning av fönster mot gata i vindsvåningarna.
2020 - Renovering rabatt på innegården.

Planerande renoveringar
2021 - Smärre renovering av fasad mot innegård.
2021/2022 - Begränsad renovering av järnbalkonger mot gatan.

Ekonomi
Föreningen planerar en avgiftshöjning om 3% 2021-07-01.

Gemensamma utrymmen
Innergård med cykelställ.
Separat barnvagnsentré utan trappor.
Barnvagnsförråd och cykelförråd i gårdsplan.
Föreningslokal i källaren.
Tvättstuga belägen i den nyrenoverade källaren med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp.

Tv/Bredband
Föreningen har anslutning för kabel-tv och bredband via ComHem. Fiber från Bahnhof (hastighet 10 000/ 10 000) separat indragen i lägenheten.

Parkering
Föreningen disponerar inga garageplatser. Boendeparkering i området.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är ej specificerat.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta