Louise Lindbäck

Ansvarig Mäklare

Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Döbelnsgatan 53A, 3tr

Vasastan

SÅLD
2
Rum
57
Boa

Varmt välkomma till denna sekelskiftestvåa, högt upp i huset med solig balkong i söderläge och fungerande kakelugn! Ett socialt drömhem med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönsterpartier med utsikt över takåsarna skapar ett fantastiskt ljus i bostaden. Bostaden har även ett stilfullt kök och badrum, högt i tak, genomgående brädgolv, två walk-in-closets, diskmaskin samt förberett för tvättmaskin. Godkänt att grilla på balkongen från föreningen. Belägen i en välskött förening på populär adress.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
57m2
Avgift:
2040 inkl. Värme, VA & bredband
Byggnadsår:
1911
Lägenhetsnummer:
854-L021
Andelstal, förening:
2.54900 %
Andelstal, ägande:
2.55 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
518 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss
Nej

Interiör

Varmt välkomma till denna sekelskiftestvåa, högt upp i huset med solig balkong i söderläge och fungerande kakelugn! Ett socialt drömhem med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönsterpartier med utsikt över takåsarna skapar ett fantastiskt ljus i bostaden. Bostaden har även ett stilfullt kök och badrum, högt i tak, genomgående brädgolv, två walk-in-closets, diskmaskin samt förberett för tvättmaskin. Godkänt att grilla på balkongen från föreningen. Belägen i en välskött förening på populär adress.

Hall
Ljus och välkomnade hall med plats för avhängning samt plats för möblemang som bänk och spegel. I anslutning till hallen finns även en walk-in-closet med plats för förvaring.

Kök
Modernt och stilrent kök i vit kulör. Kök till tak med gott om förvaring samt utrustat med kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, integrerad köksfläkt, micro, diskho samt integrerad diskmaskin. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en rymd i bostaden och ger stora sociala ytor.

Vardagsrum
Ett vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp tack vare enormt glasparti ut till balkongen samt ett stort spröjsat fönster. Magisk utsikt över takåsarna genom fönstren. Öppna möbleringsmöjligheter med plats för stor matplats, soffgrupp, soffbord, tv-möbel samt annan inredning som önskas. På golvet ligger ett ljust laserat brädgolv som är genomgående i hela bostaden.

Sovrum
Ett rogivande sovrum med en vacker fungerade kakelugn som ger det där lilla extra till många mysiga höstkvällar. I sovrummet finns ett fantastiskt fönsterparti som vetter mot den lugna innergården. Mycket bra förvaring i lägenhetens andra walk-in-closet samt bakom garderobsvägg. Sovrummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng, nattduksbord samt annan önskvärd möblering.

Badrum
Ett mycket stilfullt badrum inrett med vita kakelplattor på väggar samt grå klinker på golv. Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch bakom glasvägg, WC, kommod med förvaring, kakelinfattad spegel, skåp för ytterligare förvaring samt handdukstork. I badrummet är det även förberett för tvättmaskin. Spotlights i tak.

Balkong
Från vardagsrummet nås lägenhetens guldkorn, balkongen. I rakt söderläge med sol under hela dagen och utsikt över takåsarna finns det inte mer att önska. Balkongen rymmer soffgrupp, bord samt el- eller gasolgrill. Godkänt att grilla på balkongen från föreningen.

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Område
Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn på Döbelnsgatan och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även stor närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer. Gångavstånd till T-centralen med pendeltåg, samtliga tunnelbanelinjer, Arlanda express, in- och utrikeståg och bussar. Ett boende i Stockholms hjärta med närhet till allt! 

Förening

Brf Sjölejonet 1 och 2 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2015. Föreningen äger Kv Sjölejonet 1 och består av 44 lägenheter med bostadsrätt, sju lägenheter och fyra lokaler med hyresrätt. Det ansamlade marknadsvärdet för föreningens sju hyresrätter bedöms i dagsläget vara ca 47 - 52 miljoner kronor.

Genomförda renoveringar:
1975 – Byggnaderna totalrenoverades, elstigare byttes.
2014 – Innergårdarna renoverades.
2018 – Balkonger byggdes.
2018/2019 – Stambyte av köks och badrumsstammar, fasadrenovering mot gata, fönsterrenovering mot gård, gata samt i trapphus.
2019 – Renovering av källarförråd, avfallsutrymmen, totalrenovering av tvättstuga med nya toppmoderna maskiner, tak-säkerhet utförd, ny barnvagnsförvaring, takmålning utförd, fiber har dragits in samt fasadrenovering mot gård.

Planerade renoveringar:
2020 – Stambyte i källaren (detta kommer ej att påverka lägenheterna), OVK, entré och trapphusrenovering, ny port sätts in 30/9.
Dessa renoveringar finansieras av föreningens kassa.

Ekonomi:
Föreningen sänkte avgifterna i augusti med 20%.
Föreningen har 7 hyresrätter kvar samt får in goda intäkter från lokalerna. Under 2019 har föreningen omvandlat 3 hyresrätter till bostadsrätter och ytterligare 4 bostadsrätter såldes genom ombyggnaden av vinden. Försäljningen av vind samt försäljning av hyresrätter sänkte föreningens totala skuldsättning med 10 miljoner kronor under 2019 och med ytterligare 6.7 miljoner kronor under januari 2020. Styrelsen bedömer de långfristiga skulderna vara helt amorterade inom 5 år.

Gemensamma utrymmen:
Takterass, nyrenoverad tvättstuga, två trevliga innergårdar med cykelställ och barnvagnsutrymme.

Tv/Bredband:
Fiber är indraget i fastigheterna under 2019. 1000/1000 med Bahnhof via gruppavtal.

Parkering:
Föreningen disponerar inte över några egna parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
För mer information besök föreningens hemsida: https://www.sjolejonet.se

Karta