Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Döbelnsgatan 53

Vasastan

2386 kr
Avgift
2
Rum
34
Boa

Varmt välkommen på visning av denna charmiga bostad med genomgående ljust behandlat plankgolv, välvd vägg, taklist och takrosett, speglade dörrar med vackra beslag och stilren färgpalett. Högt i tak och djupa fönsterpartier skapar ett ljus och luftigt boende med ytterst väldisponerade ytor! Här möjliggörs ett väl tilltaget sovrum, härliga sällskapsytor i vardagsrummet och ett väl utrustat kök i exklusivt utförande.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
34m2
Avgift:
2386 inkl. Värme, & VA
Byggnadsår:
1911
Lägenhetsnummer:
85413
Andelstal, förening:
1.8738 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
BV
Hiss
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna charmiga bostad med genomgående ljust behandlat plankgolv, välvd vägg, taklist och takrosett, speglade dörrar med vackra beslag och stilren färgpalett. Högt i tak och djupa fönsterpartier skapar ett ljus och luftigt boende med ytterst väldisponerade ytor! Här möjliggörs ett väl tilltaget sovrum, härliga sällskapsytor i vardagsrummet och ett väl utrustat kök i exklusivt utförande.

Hall
Välkomnande hall med möjlighet att hänga kläder på flertalet krokar samt att ställa skor.

Kök
Fantastiskt kök med arbetsytor på bänkskiva i marmor med diskho i vitt porslin med stilren blandare samt kaklad vägg. Gott om förvaring i köksskåp med lingröna luckor och handtag i läder från superfront samt på öppna hyllplan i trä. Köket är utrustat med spishäll, ugn och integrerad kyl/frys. Ett vackert spröjsat glasparti mot sovrummet ger naturligt ljusinsläpp.

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det luftiga vardagsrummet med gott om plats att placera matsalsmöblemang, soffa och TV. Rummet är ljust målat och genom en speglad dörr med vackert handtag nås en stor klädkammare. Ett sexdelat fönsterparti och den generösa takhöjden ger stor charm till rummet. 

Sovrum
Härligt sovrum med djupt blåa väggar och en välv vägg. Här finns gott om plats att placera säng med tillhörande nattduksbord och även förvaringslösningar om så önskas. Ett vackert fönsterparti i tre delar ger ett härligt ljusinsläpp och på golvet löper samma ljust behandlade plankgolv som är genomgående för hela bostaden. 

Badrum
Badrum i mörk färgsättning utrustat med dusch, handfat och toalett. 

Område
Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn på Döbelnsgatan och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även stor närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer. Gångavstånd till T-centralen med pendeltåg, samtliga tunnelbanelinjer, arlanda express, in- och utrikeståg och bussar. Ett boende i stockholms hjärta med närhet till allt! 

Förening

Brf Sjölejonet 1 & 2 är belägen på Döbelnsgatan 53 och består av 43 bostäder varav 29 innehas med bostadsrätt samt 14 med hyresrätt och fyra kommersiella lokaler. Föreningen är en mycket ny förening som övertog fastigheten 2015 och står därför inför mycket förändringar i närtid. I dagsläget är föreningen oäkta och har en hög lånebild. Föreningen innehar i dagsläget i ett stort dolt kapital i 14 hyresrätter samt planerar ombyggnation av outnyttjade ytor som beräknas generera 4 bostäder på vinden samt 9 bostäder i markplan. Styrelsen arbetar hårt med sin ekonomi, mellan 2015 - 2016 sänkte man sin belåning med ca 12 000 kr/kvm, föreninge beräknar att man inom en femårsperiod skall vara en äkta bostadsrättsförening med en belåningsgrad på ca 5 000 kr/kvm. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar
1975 – Stambyte samt byte av el-stigare.
2014 – Renovering av innergård.

Kommande renoveringar
Föreningen planerar en omfattande renovering av fastigheten som beräknas pågå under en tvåårsperiod, därav stambyte, installation av fiber, nybyggnation av tvättstugor samt renovering av fasad, tak, fönster och trapphus. Exploatering av vindar och ombyggnation av outnyttjade ytor beräknas generera 13 lägenheter som föreningen planerar att sälja, detta för att finansiera renoveringar och sänka sin belåningsgrad.

Gemensamma utrymmen
Två trevliga innergårdar.
Cykelställ på innergården.
Cykelförråd.
Barnvagnsutrymme.
Tvättstuga utrustad med 5 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt 2 torkskåp.

Till lägenheten hör ett förråd.

TV / Bredband
Kabel-TV samt bredband levereras av ComHem.

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering gäller på gatan, läs mer på; http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/.

Ekonomi
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar.
Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening, som innebär att överhängande del av föreningens intäkter kommer från hyror, inte från månadsavgifter. Reavinstbeskattning i en oäkta bostadsrättsförening är 25%. Du beskattas även med 25% för bostadsförmån, som beräknas på skillnaden mellan din månadsavgift och marknadsmässig hyra. Gällande denna bostad blir du beskattad 1793 kr/år i bostadsförmån. (Beräknat 2017-11-08) Räkneexempel: 1170 x 0,9 = 1053 x 34 = 35802 – 28632 = 7170 x 0,25 = 1792,5.

Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%.
Läs mer om föreningen på deras utförliga hemsida; http://www.sjolejonet.se/

Karta