Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Döbelnsgatan 53

Vasastan / Norrmalm

1909 kr
Avgift
2
Rum
34
Boa

Varmt välkommen på visning av denna charmiga bostad med genomgående ljust behandlat plankgolv, välvd vägg, taklist och takrosett, speglade dörrar med vackra beslag och stilren färgpalett. Högt i tak och djupa fönsterpartier skapar ett ljus och luftigt boende med ytterst väldisponerade ytor! Här möjliggörs ett väl tilltaget sovrum, härliga sällskapsytor i vardagsrummet, ett väl utrustat kök i exklusivt utförande och nyrenoverat badrum!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
34m2
Avgift:
1909 inkl. Värme & VA
Byggnadsår:
1911
Lägenhetsnummer:
85413
Andelstal, förening:
1.65937 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
350 kr/mån

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna charmiga bostad med genomgående ljust behandlat plankgolv, välvd vägg, taklist och takrosett, speglade dörrar med vackra beslag och stilren färgpalett. Högt i tak och djupa fönsterpartier skapar ett ljus och luftigt boende med ytterst väldisponerade ytor! Här möjliggörs ett väl tilltaget sovrum, härliga sällskapsytor i vardagsrummet och ett väl utrustat kök i exklusivt utförande.

Hall
Välkomnande hall med möjlighet att hänga kläder på flertalet krokar samt att ställa skor.

Kök
Fantastiskt kök med arbetsytor på bänkskiva i marmor med diskho i vitt porslin med stilren blandare samt kaklad vägg. Gott om förvaring i köksskåp med lingröna luckor och handtag i läder från superfront samt på öppna hyllplan i trä. Köket är utrustat med spishäll, ugn och integrerad kyl/frys. Ett vackert spröjsat glasparti mot sovrummet ger naturligt ljusinsläpp.

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det luftiga vardagsrummet med gott om plats att placera matsalsmöblemang, soffa och TV. Rummet är ljust målat och genom en speglad dörr med vackert handtag nås en stor klädkammare. Ett sexdelat fönsterparti och den generösa takhöjden ger stor charm till rummet. 

Sovrum
Härligt sovrum med djupt blåa väggar och en välv vägg. Här finns gott om plats att placera säng med tillhörande nattduksbord och även förvaringslösningar om så önskas. Ett vackert fönsterparti i tre delar ger ett härligt ljusinsläpp och på golvet löper samma ljust behandlade plankgolv som är genomgående för hela bostaden. 

Badrum
Stilrent badrum med stora vita kakelplattor och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med handfatskommod, handdukstork, spegelskåp, dusch och vägghängd wc.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett källarförråd med gallergrindar. 

Område
Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn på Döbelnsgatan och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även stor närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer. Gångavstånd till T-centralen med pendeltåg, samtliga tunnelbanelinjer, arlanda express, in- och utrikeståg och bussar. Ett boende i stockholms hjärta med närhet till allt! 

Förening

Brf Sjölejonet 1 & 2 är belägen på Döbelnsgatan 53 och består av 45 bostäder varav 37 innehas med bostadsrätt samt 8 med hyresrätt och 5 kommersiella lokaler. Föreningen bildades 2015 och är en äkta förening. Föreningen har under 2019 amorterat 10 mkr på föreningens lån, som inte syns i årsredovisning 2018. Föreningen innehar i dagsläget även ett stort dolt kapital i form av 8 hyresrätter. Vindsutrymme exploateras i dagsläget och beräknas stå färdigt 2020. Beviljat bygglov finns för alla dessa byggnationer. Föreningen äger marken. 

Genomförda renoveringar:
2019 Takrenovering.
2019 Nybyggnad av tvättstugor.
2019 Installation av fiber.
2019 Fönsterrenovering.
2019 Renovering av soprum.
2018 Stambyte köks- och badrumsstammar.
2018 Renovering av gatufasad.
2018 Renovering av fönster gatufasad.
2018 Installation av porttelefon.
2018 Installation av postboxar.
2018 Balkongbyggnationer.
2014 Innergårdar.
1975 Elstigare.
1975 Byggnaderna totalrenoverades.        

Kommande renoveringar:
Byggnation av vind i gårdshus (beräknas vara klart Q2 2020), renovering av portar till fastigheterna, installation av säkerhetsdörrar, renovering hissar, renovering av trapphus, ny undercentral till fjärrvärme.

EkonomI
Planer finns på att sänka avgiften ytterligare, men då först när hyresförhandlingarna med föreningens hyresrätter är avklarade. Beslut ej taget. Avgiften sänktes med 20% under 2018. 

TV / Bredband:                                                                                 
Fiber är indraget i fastigheterna 2019. 1000/1000 med Bahnhof via gruppavtal.

Parkering:
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering gäller på gatan, läs mer på; http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/.

Övrigt:
Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10%.
Läs mer om föreningen på deras utförliga hemsida; http://www.sjolejonet.se/

Karta