fbpx

Vasastan / Norrmalm

Döbelnsgatan 16A

Visa planlösning Visa alla bilder
SÅLD
Antal rum: 4 rum och kök
Storlek: 130m2
Anmäl intresse
Ylva Ekelund
Ansvarig Mäklare
Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Varmt välkommen på visning av denna rymliga fyrarummare med genomgående planlösning och vackra sekelskiftesattribut. Ljus och elegant bostad belägen i en utsmyckad fastighet från 1892. Stuckaturer, takrosetter, djupa nischer och pardörrar är några av de välbevarade detaljer som ger lägenheten sin härliga karaktär. Trivsamt boende med modernt kök, stort badrum, gäst-wc och gott om förvaring. Generös takhöjd, flera djupa fönsterpartier i fil och tre fungerande kakelugnar. En härlig uteplats med gott om plats för möblemang och växter nås från köket och tillhör bostaden med arrenderätt. Lägenheten kan med enkla medel bli en femrummare. Skuldfri förening!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
130 KVM
Avgift:
5040 kr/mån inkl. Värme, VA & Kabel-TV (Basutbud)
Byggnadsår:
1892
Lägenhetsnummer:
3
Andelstal, förening:
4.74900%
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
450 kr/mån
Våningsplan:
1/2
Hiss:
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna rymliga fyrarummare med genomgående planlösning och vackra sekelskiftesattribut. Ljus och elegant bostad belägen i en utsmyckad fastighet från 1892. Stuckaturer, takrosetter, djupa nischer, takrosetter och pardörrar är några av de välbevarade detaljer som ger lägenheten sin härliga karaktär. Trivsamt boende med modernt kök, stort badrum, gäst-wc och gott om förvaring. Generös takhöjd, flera djupa fönsterpartier i fil och tre fungerande kakelugnar. En härlig uteplats med gott om plats för möblemang och växter nås från köket och tillhör bostaden med arrenderätt. Lägenheten kan med enkla medel bli en femrummare. Skuldfri förening!  

Hall

Välkomnande hall med hatthylla för avhängning av ytterkläder samt plats att ställa skor. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger ekparkett som löper genom hela bostaden. 

Matsal

Från hallen når du bostadens rymliga matsal med plats för matsalsmöblemang för stora sällskap. Väggarna är målade i en modern grå nyans. En vacker, fungerande, kakelugn tillsammans med höga golvsocklar, stuckatur och två stora fönster ger rummet en ståtlig känsla. Matsalen fungerar även utmärkt att nyttja som vardagsrum om så önskas. 

Vardagsrum

Lägenhetens hjärta utgörs av det generösa och eleganta vardagsrummet. Rummet har ett fantastisk ljusinsläpp från två stora tidstypiska fönster med djupa nischer och kan med enkelhet möbleras med soffgrupp, mediamöbel samt annan valfri inredning som önskas. Den praktfulla, fungerande, kakelugnen ger rummet karaktär. Väggarna är målade i grå nyans. Detta rum har flertalet dörröppningar och kan med enkelhet delas av till två sovrum.  

Rum 1

Genom två pampiga pardörrar når du ett av bostadens sovrum. Rummet är lättmöblerat och kan inredas med säng, nattduksbord, kontorsplats samt annan önskvärd inredning. Tre stora garderober ger utmärkta förvaringsmöjligheter. Även i detta rum är väggarna målade i en grått och rummet har en fungerande kakelugn, stuckatur och höga golvsocklar. Ett stort fönster ger ett härligt ljusinsläpp. 

Master bedroom

Rogivande master bedroom med två fönsterpartier mot innergård. Sovrummet kan möbleras med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord samt annan valfri inredning. En rymlig klädkammare samt två garderober skapar goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är målade i en förtjusande grön nyans. 

Kök

Köket har beigea luckor i klassisk lantlig stil, stenskiva och vitt kakel. Maskinellt utrustat med integrerad diskmaskin, ugn, induktionshäll, kyl/frys samt skafferi. I köket ryms enkelt en större matplats för flera sittande personer. Pardörrar i glas ut mot uteplatsen skapar ett underbart ljusinsläpp. Uteplatsen rymmer gott om utemöbler och härliga växtligheter. 

Badrum

Mycket rymligt badrum med WC, badkar, dusch, handfat i stor kommod, överhängande spegelskåp, förberett för tvättpelare samt ytterligare ett högt skåp för mer möjligheter till förvaring. Spotlights i taket. Ett stort frostat fönster ger badrummet ett härligt ljusinsläpp. 

WC

Gäst-WC med WC och handfat i stor kommod. 

Övrigt

Till lägenhet hör ett stort källarförråd. Kakelugnarna inspekterades 2018 är godkända men rökkanalerna kommer med tiden att behöva tätas. 

Område

Här bor du i perfekt avvägning mellan lugn på Döbelnsgatan och myllrande citypuls belägen precis runt hörnet. Mycket attraktivt läge med stor närhet till allt tänkbar service. Härifrån når du Hötorget, Odenplan och Stureplan inom några minuter. Området erbjuder även ett brett utbud av butiker, caféer, uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. Även stor närhet till biografer, Kulturhuset och Stadsteatern. Härliga grönområden som Johanneslunden, Tegnérlunden och Observatorielunden på kort avstånd. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Rådmansgatan och flertalet busslinjer. Gångavstånd till T-centralen med pendeltåg, samtliga tunnelbanelinjer, arlanda express, in- och utrikeståg och bussar. Ett boende i stockholms hjärta med närhet till allt! 

Förening

Brf Hälsan 9 bildades 1994 och har upplåts med 29 bostadsrätter. 

Genomförda renoveringar

1994 – Stambyte, byte av el-stigar samt renovering av fasaden.
2011 – Renovering av tak.
2012 – Renovering av trapphus och hiss.
2013 – Renovering av tvättstuga samt utbyte av maskinpark.
2014 – Byte av undercentral och termostater på radiatorierna samt indragning av fiber.
2015 – Spolning av stammar.
2019 – Spolning av stammar. 

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade. I år ska plåttaket målas på solsidan. 

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, ett torkskåp samt mangel.
Innergård.
Grovsoprum.
Cykelrum.
Barnvagnsrum.
Tvättstuga. 

Kabel-TV/Bredband

Bredband levereras av Ownit via Fiber, varje lägenhetsinnehavare tecknar egna avtal.
TV levereras av ComHem och grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Garage/Parkering

Föreningen har inget garage och inga parkeringsplatser.

Ekonomi

Inga avgiftsförändringar finns beslutade. Då avgiften inte höjts på 15 år diskuteras en mindre höjning. 

Övrigt

Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person.  
Föreningsinformationen är kontrollerad med styrelsen 2020-03-09. 

Karta