Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Dannemoragatan 16A

Vasastan

1833 kr
Avgift
1
Rum
34
Boa

Väldisponerad och ljus bostad med vacker tjugotalskaraktär och stora sällskapsytor. Modernt kök med stilrena materialval, praktisk sovalkov och helkaklat badrum. Bostaden har vackra tidstypiska detaljer från byggåret så som fiskbensparkett, spröjsade fönster, speglade dörrar samt generös takhöjd. Här bor du i utmärkt läge med närhet till Odenplan och fina omgivningar i Hagaparken och Brunnsviken samt närhet till all tänkbar service. Förening med låg belåning som äger marken.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
34m2
Avgift:
1833 inkl. Värme, VA & Internet
Byggnadsår:
1930
Lägenhetsnummer:
00013
Andelstal, förening:
2.51000 %
Andelstal, ägande:
2.53924 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Ja

Interiör

Väldisponerad och ljus bostad med vacker tjugotalskaraktär och stora sällskapsytor. Modernt kök med stilrena materialval, praktisk sovalkov och helkaklat badrum. Bostaden har vackra tidstypiska detaljer från byggåret så som fiskbensparkett, spröjsade fönster, speglade dörrar samt generös takhöjd. Här bor du i utmärkt läge med närhet till Odenplan och fina omgivningar i Hagaparken och Brunnsviken samt närhet till all tänkbar service. Förening med låg belåning som äger marken. 

Hall:
Genom säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen med goda avhängningsmöjligheter på hatthylla. Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter precis innanför säkerhetsdörren. I hallen finns två platsbyggda garderober med spegeldörrar för ytterligare förvaring.


Rum:
Ljust och luftigt sällskapsrum med vackra detaljer så som generös takhöjd, fiskbensparkett och fönster med spröjs. Dem härliga fönsterpartierna ger ett generöst ljusinsläpp till hela lägenheten och skapar en trivsam atmosfär i lugnt läge. Smart och ombonad lösning med en platsbyggd sovalkov. Här finns även plats för soffmöblemang, tv-möbel, matplats för flera personer samt annan önskvärd inredning. Väggarna är målade i mörkgrå nyans. En klädkammare bakom en nischad originaldörr ger mycket bra möjligheter till förvaring. 


Kök:
Modernt och stilfullt kök i mörkgrått med mässingdetaljer, bänkskiva i carerramarmor samt vitt kakel ovan bänkskiva. Goda förvaringsmöjligheter genom över- och under skåp och goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av integrerad micro i arbetshöjd, ugn, induktionshäll samt kyl/frys. Delvis öppen planlösning mot sällskapsrummet. Ett spröjsat fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp. 


Badrum:
Rymligt badrum med vita helkaklade väggar samt klinker på golv. Utrustat med handfat i rymlig kommod, wc, dusch, handdukstork samt ett vägghängt skåp som ger ytterligare förvaring. 

Övrigt:
Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Område:
Här bor du i vackra Vasastan som tillhör en av de mest populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett mycket trevligt område med stort utbud av ansedda brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Ett stenkast bort finner du Hagaparken. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. Många populära skolor och förskolor. Utmärkta kommunikationer med buss, pendeltåg (Nya Citybanan) och T-bana. 

Förening

Brf Sländan 12 är en äkta förening som äger marken. Fastigheten bebyggdes år 1930 och består av 1 flerbostadshus. Bostadsrättsföreningen registrerades år 1982. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt. 

Genomförda renoveringar (urval):
1998 - Rörstambyte samt elstambyte. 
2003 - Ommålning av yttertak och byte av fjärrvärmepump. 
2004 - Nyinstallation av hiss. 
2008 - Omputsning av fasad och renovering av fönster. 
2010 - Ny innegård samt ny torktumlare och ny ventilation i tvättstugan.
2013 - Fiber indraget. 
2015 - Installation av säkerhetsdörrar, renovering av trapphus samt invändigt hiss. 
2016 - Stamspolning.  
2017 - Ny styrenhet för värmecentral. 
2018 - Genomförd OVK.
2019 - Fönsterrenovering inklusive montering av buller- och energiglas mot gata, energiglas mot gård.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar inga större renoveringar men följer en framtagen underhållsplan som sträcker sig till 2047.

Ekonomi:
Avgiftshöjning på 3% från 1 juni 2020 och ytterligare 3% höjning 2021. 

Gemensamma utrymmen:
- Innegård med sittgrupp samt grill.
- Cykelförråd/barnvagnsförråd. 
- Källarförråd. 
- Tvättstuga med 3 maskiner, torktumlare samt torkskåp. 
- En mindre hobbyhörna. 

Parkering/Garage:
Boendeparkering gäller i området. 

TV/Bredband:
Bredband via Ownit. 
Kabel-TV via ComHem. 

Övrigt:
Juridisk person godkänns inte. 
Delat ägande godkänns. 
Föreningsinformation kontrollerad 2020-03-13. 

Karta