Ellen Lindar

Ansvarig Mäklare

Ellen Lindar
Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 24 februari
    12:00 - 12:45
  • 25 februari
    17:30 - 18:00

Creutzgatan 11

Kungsholmen - Thorildsplan

2 895 000 kr
2093 kr
Avgift
1.5
Rum
39
Boa

På Creutzgatan 11 väntar en ytterst välplanerad och charmig 1:a om 39 kvm. Här bor ni på ett mycket eftertraktat läge i idylliska kvarter vid Thorildsplan med närhet till kommunikationer (tunnelbana, gröna linjen) och all tänkbar service. Ett boende för er som inte vill kompromissa mellan närhet till det lugna och naturnära och stadens pulserande nöjesliv.

– Möjlig 2:a
– Högst upp i huset
– Generös takhöjd om 2,8 m.
– Tunnelbanestation en kort bit från bostaden (gröna linjen, Thorildsplan)
– Populär föreningen med stora grönskande innergårdar

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
39m2
Avgift:
2093 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV
Byggnadsår:
1926-1929
Lägenhetsnummer:
295
Andelstal, förening:
0.16141 %
Andelstal, ägande:
0.15984 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Våningsplan:
4
Hiss
Nej

Interiör

Ytterst välplanerad och vacker 20-tals 1:a om 39 kvm (möjlig 2:a, vg se alternativ planritning) med tidstypiska detaljer såsom spröjsade fönster, vackra furutiljor, generös takhöjd och speglade dörrar. Här bor ni på ett mycket eftertraktat läge i idylliska kvarter vid Thorildsplan med närhet till kommunikationer (tunnelbana, gröna linjen) och all tänkbar service. Ett boende för er som inte vill kompromissa mellan närhet till det lugna och naturnära och stadens pulserande nöjesliv.

Hall
Som många av 20-talets fina bostäder möts man här av en lite mindre innerhall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter och sedan av en vacker tilltagen yta som fint knyter ihop bostadens resterande rum. Hallen skapar en väldigt luftig, trevlig och välkomnade atmosfär. 

Allrum
Ljust allrum med högt i tak och många bevarade tidstypiska detaljer. På golvet ligger fina furutiljor i original som tillsammans med det vackra fönsterpartiet skänker en fin karaktär till rummet. Här finns utrymme för en sällskapsdel samt en sovdel. 

Kök
Smakfullt renoverat och välplanerat kök med ett vackert fönsterparti. Här finns gott om arbetsytor och förvaring och har även utrymme för en matplats. Köket är utrustat med kyl/frys, spis/ugn från smeg, fläkt samt en diskmaskin. 

Badrum
Helkaklat och rymligt badrum. Badrummet är utrustat med dusch, WC samt ett handfat med tillhörande kommod. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.

Område
Thorildsplan är en mindre park i stadsdelen Kristineberg i centrala Stockholm. Parken fick sitt namn 1925 och är döpt efter Thomas Thorild. Parken ligger i det område som inofficiellt kallas Nya Holmia. Den kantas av tidiga bostadsrätter som restes av HSB på 1920-talet och Pro Patrias barn- bördshus.

Parken ligger i attraktiva kvarter mellan Creutzgatan, Thorildsvägen och Gyllenborgsgatan samt en mindre del vid Drottningholmsvägen 74. Området ses av många som en fridfull oas som med sin tidstypiska 20-talscharm sticker ut från många av närområdets nybyggda fastigheter och moderna estetik. .

Kommuniktationer och service finns det gott om i närområdet. Thorildsplans tunnelbanestation (gröna linjen) när du under minuten och tar dig därför med enkelhet in till city.

Förening

HSB Brf Kalkonen vid Thorildsplan registrerades den 13 mars 1926 och är en av Stockholms äldsta och största föreningar. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Föreningen består av 550 bostadsrätter och 44 hyresrättslokaler. Föreningen har grönskande och mysiga innergårdar med stora gräsmattor, fina planteringar, utemöbler och grillar.

UTFÖRDA RENOVERINGAR (Urval, vg se årsredovisning för mer info)
- 1974-1975 genomfördes byte av stammar för vatten och avlopp i kök.
- 1990-1993 byttes fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm byttes ut.
- 1995-1996 renoverades föreningens sju tvättstugor. De nuvarande tvättmaskinerna är från 2004 och torktumlare från 2005. I tvättstugorna finns torkskåp och tre av tvättstugorna (en per kvarter) har grovtvättmaskin och centrifug.
- 1997 installerades kodlås i föreningens samtliga portar.
- 2007-2008 byttes föreningens undercentral som hanterar all fjärrvärme till en fjärrvärmecentral. Föreningen gjorde även injustering av hela värmesystemet. Samtliga avloppsstammar har spolats.
- 2008-2009 uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav. Rensning av samtliga imkanaler genomfördes.
- 2009-2010 genomfördes rensning av stockholmsventilationen och nya frånluftsdon installerades. Föreningens dörrar och fönster renoverades och energiglas sattes in i majoriteten av fönsterna. Föreningen var skyldiga att upprätta en fastighetsregister enligt standard (Lantmäteriet)
- 2010-2011 genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
- 2013-2014 genomfördes en balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga föreningens balkonger.
- 2014 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK).
- 2014-2015 Renovering av föreningesbalkonger, etapp 5.
- 2015 Underhåll av fasader och tak i kv Silverfasanen.
- 2014-2015 Byttes trapphusbelysningen ut i hela föreningen.
- 2016-2017 Byte av fjärrvärmesystem


TV/BREDBAND
Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. Bredbandsanslutning via fiber (leverantör Bredbandsbolaget) finns framdraget till nästan alla lägenheter. Bredband går även att få genom ComHem.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har 7st tvättstugor belägna i källaren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns ett hobbyrum och en gemensam festlokal med bastu & gym som kan bokas avgiftsfritt. Det finns 3st cykelrum & 1st barnvagnsrum. I varje cykelrum finns även ett utrymme avsett för barnvagnar. Föreningen har också två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar mot kostnad.

EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi.

ÖVRIGT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av prisbasbeloppet vid varje överlåtelse, denna debiteras säljaren. Föreningen tar även ut en pantsättningsavgift om 1,5 % av prisbasbelopp vilken tas ut av pantsättaren. Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %.

Karta