Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 31 januari
    11:45 - 12:30
  • 01 februari
    17:00 - 17:30

Celsiusgatan 8, 1tr

Kungsholmen

2 495 000 kr
utgångspris
1616 kr
Avgift
1.5
Rum
27.5
Boa

Optimalt disponerad lägenhet med rymlig sovalkov, goda arbetsytor i kök och ett stort helkaklat badrum förberett för tvättmaskin! Här bor du med alla bekvämligheter så som gott om förvaring, fullt utrustat kök med diskmaskin och renoverat badrum! Ett stort fyrdelat fönsterparti i vardagsrummet och ett mindre fönsterparti i köket gör att lägenheten fylls med naturligt ljus. Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar ett socialt hem med stora sällskapsytor. Genomgående smakfullt renoverad bostad med välbevarade detaljer från byggåret så som spanjoletter, nischade originaldörrar och nyckelbeslag. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt och vitbehandlat plankgolv. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1.5 rum och kök
Boarea:
27.5m2
Avgift:
1616 inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV (grundutbud) + 59kr/mån för Bredband
Byggnadsår:
1932
Lägenhetsnummer:
99-2026-2-280-10
Andelstal, förening:
0.17953 %
Andelstal, ägande:
0.17953 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Driftskostnader:
500 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Ja

Interiör

Optimalt disponerad lägenhet med rymlig sovalkov, goda arbetsytor i kök och ett stort helkaklat badrum förberett för tvättmaskin! Här bor du med alla bekvämligheter så som gott om förvaring, fullt utrustat kök med diskmaskin och renoverat badrum! Ett stort fyrdelat fönsterparti i vardagsrummet och ett mindre fönsterparti i köket gör att lägenheten fylls med naturligt ljus. Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar ett socialt hem med stora sällskapsytor. Genomgående smakfullt renoverad bostad med välbevarade detaljer från byggåret så som spanjoletter, nischade originaldörrar och nyckelbeslag. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt och vitbehandlat plankgolv. Varmt välkommen på visning! 

Hall
Välkomnande hall med vardagsrummets stora fönsterparti i blickfånget. I hallen finns gott om plats att hänga av sig ytterkläder och förvara i två klädkammare med vackert nischade dörrar. 

Badrum
Genom nischad originaldörr med tidstypiskt nyckelhandtag nås det stora badrummet med kaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustat med handdukstork, spegel, kommod, vägghängd wc, dusch med vägg i glas och förberett för tvättmaskin. Flertalet infällda spotlights lyser upp rummet.

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet med gott om plats att placera soffa och tv-möblemang. Invid det stora fönsterpartiet skapas naturlig plats för ett matsalsbord med plats för flertalet gäster. Delvis öppen planlösning mot köket ger härliga sällskapsytor. I vardagsrummet finns ytterligare förvaring i form av två garderober med vita dörrar.  

Kök
Yteffektiv kök med gott om förvaring i köksskåp med vita luckor och goda arbetsytor på bänkskiva i trä?med rund diskho och stilren blandare. Köket är utrustat med diskmaskin, gashäll, ugn, fläkt och kyl/frys. Köket ges karaktär av den framtagna tegelväggen och naturligt ljusinsläpp genom fönster mot innergården. 

Sovalkov
Avskild sovalkov som nås från köket med plats för säng och tillhörande nattduksbord. Här finns plats att placera en säng med mått upp till 180 cm, sängen som står på bild är 140 cm. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd. 

Område
Bostaden är lugnt belägen precis invid Kronobergsparken, Polishusparken och Rådhusparken. Mycket attraktivt läge med Fridhemsplans breda serviceutbud precis runt knuten. Vackra omgivningar med promenadstråk längst Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken med grönområden och badmöjligheter erbjuds även vid Fredhällsklipporna. Området erbjuder ett rikt utbud av restauranger, caféer och shopping. Flertalet välsorterade matbutiker, systembolag, apotek och gym i direkt närhet. Mycket goda kommunikationer med tunnelbanans gröna och blå linje samt flertalets busslinjer och stamnätets blåa bussar (linje 1, 3 och 4). 

Förening

Brf Järnvägsmannen är en äkta förening som bildades 1929. Föreningen äger fastigheten Kv. Smultronet 4 och består 417 lägenheter med bostadsrätt och 23 lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
1991-1993 - Stambyte, byte av elektriska ledningar, nya badrum och målning av trapphus.
1996 - Installation av säkerhetsdörrar.
1996-1999 - Takrenovering.
2000 - Ny fjärrvärmeanläggning, ny garageport.
2006-2007 - Stamspolning, ommålning fönster.
2008 - Renovering av tvättstugorna.
2009-2011 - Renovering av fasader och balkonger på Wargentinsgatan, Celsiusgatan och gårdshuset, både fasader och de balkonger som var i dåligt skick renoverades från grunden.
2012-2013 - Gårdsbjälklag, förstärkning av pelare till gårdsbjälklag i garaget, målning av väggar samt ny belysning i garaget.
2013-2014 - Renovering av föreningens bastu.
2017-2018 - Fönsterrenovering.
2017-2019 - Trapphusrenovering.
2019 - Nytt passersystem (Aptus).

Planerade renoveringar:
Just nu pågår trapphusrenovering i huset på Kungsholmsgatan. Kommande år kommer hissarna av totalrenoveras löpande med en hiss per år. Föreningen har beslutat sig för att införa IMD/kollektiv upphandling av el, vilket kommer ske från mitten på januari.

Ekonomi:
Föreningen har ingen avgiftsförändring planerad (kontrollerat 2021-01-07).

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har 5 bokningsbara tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. 2 obokningsbara tvättstugor med vardera 3 tvättmaskiner, 3 torktumlare och 1 respektive 2 torkskåp, samt 3 torkrum med luftavfuktare.
Bastu.
Cykel- och barnvagnsförvaring.
Föreningslokal.
Extra källarförråd.

TV/Bredband:
Kabel-TV och Bredband via ComHem.
Bredband 1000/1000 Mbit/s via Ownit med ett obligatoriskt tillägg om 59kr/mån.

Parkering:
Under föreningens gård finns ett garage med ca 100 parkeringsplatser. Garaget nås från Celsiusgatan. Kostnaden för medlemmar i föreningen är 250 kr/mån. Det är för närvarande kö.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande, dock minst 10% och max fyra ägare.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta