Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Bråvallagatan 3, 5 tr

Birkastan / Vasastan

4 125 000 kr
Utgångspris
3005 kr
Avgift
2
Rum
42
Boa
Budgivning pågår

Budhistorik

  • Bud: 4 125 000 kr
    Tid: 2020-06-09 kl. 11:53
    Av: Budgivare 1

Fantastisk lägenhet med enorm kungsbalkong med utsikt över Karlbergskanalen mot kungsholmen. Bostaden har vackra tidstypiska detaljer spröjsade fönster och fiskbensparkett. Lägenheten har högt i tak och ett underbart ljusinsläpp, trevligt kök och helkaklat badrum. Lägenhetens sovrum/alkov är väl tilltaget och rymmer en rejäl dubbelsäng. Här bor man på ett riktigt drömläge runt knuten från populära Rörstrandsgatans hela utbud.

Välkommen!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
42m2
Avgift:
3005 inkl. Värme, VA
Byggnadsår:
1927
Lägenhetsnummer:
G28
Andelstal, förening:
4 %
Andelstal, ägande:
4.07 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
E
Driftskostnader:
260 kr/mån
Våningsplan:
5 av 5
Hiss
Ja

Interiör

Fantastisk lägenhet med enorm kungsbalkong med utsikt över Karlbergskanalen mot kungsholmen. Bostaden har vackra tidstypiska detaljer spröjsade fönster och  fiskbensparkett. Lägenheten har högt i tak och ett underbart ljusinsläpp, trevligt kök och helkaklat badrum. Lägenhetens sovrum/alkov är väl tilltaget och rymmer en rejäl dubbelsäng. Här bor man på ett riktigt drömläge runt knuten från populära Rörstrandsgatans hela utbud.

Hall:
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och en rymlig, inbyggd klädkammare.  

Kök:
Kök med halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Förvaring genom över- och underskåpsluckor i vitt,stänkskydd av vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggnadsugn, nedfälld spishäll, integrerad spisfläkt och inbyggd micro.

Vardagsrum:
Öppen planlösning mot kök vilket skapar rymd och en social känsla. Vardagsrummet är stort och luftigt med vackra detaljer och högt i tak. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. Här ryms enkelt soffgrupp, matsalsbord, tv-möbel och annan önskvärd möblering. Ett stort, spröjsat fönster i köket och ddubbeldörrar ut till kungsbalkongen sörjer för ett underbart ljusinsläpp.

Kungsbalkong:
Enorm kungsbalkong som sträcker sig längs med hela lägenhetens yttervägg. Här finns gott om plats för både utemöblemang, blomlådor, grill och vad än man kan tänkas önska sig till sin balkong.

Sovrum/alkov:
Mysigt sovrum inbyggda garderober och gott om för dubbelsäng. 

Badrum:
Badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med WC, handfat med tillhörande badrumsspegel och glashylla, tvättmaskin, förvaringsskåp och dusch med duschvägg av glas. 

Område:
Fastigheten ligger i hjärtat av Birkastan, två minuters gångväg från S:t Eriksplan. Här bor du med stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer kring Rörstrandsgatan samtidigt som det är nära till härliga grönområden som erbjuder en avkopplande miljö. Vasaparken ligger fem minuters gångväg bort. Här finns möjlighet att spela minigolf och fotboll eller besöka lekparken. Under vintern nyttjas fotbollsplanen som skridskobana. Ett stenkast bort finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott samt Hagaparken. Här erbjuds även närhet till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). I direkt närhet finns även Odenplan med goda kommunikationer i form av pendeltåg samt bussar.

Förening

Bostadsrättsföreningen Stengodset 6 är en välskött, äkta förening som bildades 1970. Föreningen består av 29 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningens ekonomi är god med en stark kassa och låg belåning.

Genomfört underhåll/renovering (urval): 
2020 Fönsterrenovering 
2019 Lagstadgad energideklaration utförd.
2018 Renovering ytterdörr.
2018 Renovering sopkarusell.
2018 Digitalisering av bokningssystem för tvättstuga.
2017 Underhåll av innergården.
2017 Invändig renovering av hisskorg.
2016 Nya termostater i element.
2016 Underhåll av trädgård framsida.
2015 Byte av hiss.
2013 Stamspolning av samtliga lägenheter
2010 Byte av elservis
2002 Avlopps och vattenstammar bytta
1999 Värmeväxlare byttes
1998 Byte av tak

Planerat framtida underhåll:
Källarrenovering och eventuell flytt av tvättstugan.

Gemensamma utrymmen:
Innergård med gemensam uteplats med trädgårdsmöbler och grillmöjlighet. 

Kabel-TV & Bredband:
Det tillkommer en avgift på 229kr/månad för bredband och kabel-TV.

Parkering:
Boendeparkering råder på gatan. 

Karta