Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Erik Bysell

Biträdande Mäklare

Erik Bysell
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Borgargatan 14, 1tr

Södermalm - Hornstull

2691 kr
Avgift
2
Rum
50
Boa

Invid Högalidsparken återfinns denna stilrena sextiotalstvåa med välbevarade detaljer från byggåret. Originaldörrar i trä med tidstypiska handtag, parkettgolv i holländskt förband och stor balkong som blickar ut över Högalidskyrkans två torn. Modernt kök med tvättmaskin och diskmaskin, renoverat badrum och gott om förvaring i stor klädkammare skapar ett praktiskt boende på populärt läge. Förening med god ekonomi. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
50m2
Avgift:
2691 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband & Bostadsrättstillägg.
Byggnadsår:
1965
Lägenhetsnummer:
045
Andelstal, förening:
0.6175 %
Andelstal, ägande:
0,60664 %
Ventilation och kyla:
FTX- och F-system.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
D
Driftskostnader:
267 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Ja

Interiör

Invid Högalidsparken återfinns denna stilrena sextiotalstvåa med välbevarade detaljer från byggåret. Originaldörrar i trä med tidstypiska handtag, parkettgolv i holländskt förband och stor balkong som blickar ut över Högalidskyrkans två torn. 
Modernt kök med tvättmaskin och diskmaskin, renoverat badrum och gott om förvaring i stor klädkammare skapar ett praktiskt boende på populärt läge. Förening med god ekonomi. Varmt välkommen på visning! 

Hall
Välkomnande hall med goda möjligheter att hänga kläder på hatthylla samt att ställa skor. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger mörkt klinker i stora plattor. Genom originaldörr med tidstypiska handtag nås en väl tilltagen klädkammare med generösa förvaringsutrymmen. 

Badrum
Väl tilltaget badrum med väggar klädda i stora vita kakelplattor och klinkergolv i sober färgsättning. Badrummet är utrustat med handfatskommod, spegel, vägghängd wc, handdukstork och dusch med vikväggar i glas. Rummet lyses upp av flertalet infällda spotlights.

Sovrum
Ljuvligt sovrum i naturnära toner med parkettgolv i holländskt förband. Här finns gott om plats att placera dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ytterligare förvaring om så önskas. Ett stort fönsterparti och en glasad dörr till balkongen ger generöst ljusinsläpp. Den härliga balkongen med utsikt mot Högalidsparken och Högalidskyrkans två torn i blickfånget rymmer både möblemang och planteringar. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det väl tilltagna vardagsrummet med samma vackra parkett som i sovrummet och väggar i en ljust rosa ton. Öppen planlösning mot köket skapar en naturlig plats att placera matsalsbord med flera stolar. Här ryms även soffa, tv-möblemang och arbetshörna. Ett stort fönster mot innergården skänker naturligt ljus. 

Kök
Härligt kök med goda arbetsytor på rostfri bänkskiva och gott om förvaring i köksskåp bakom vita luckor. Vitkaklade väggar med svart fog ger härlig karaktär. Köket är utrustat med ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin, tvättmaskin och kyl/frys. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör köket till en naturlig umgängesplats. I köket finns ett mindre fönster.

Övrigt:
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Område
Hornstull är en ständigt växande stadsdel med stor personlighet och puls! Här finns allt du kan önska dig med pubar, caféer och restauranger med mat från världens alla hörn, nattklubbar i hornhuset och stort serviceutbud i Hornstullsgallerian. Flertalet välsorterade matvarubutiker nås på gångavstånd från bostaden varav Hemköp, Ica och veganska Goodstore bara är några av dem. Inte långt från lägenheten ligger bifografen Bio Rio med egen bistro och biobar som blandar premiärfilmer med ex. liveoperor. Under sommaren besöks området varje helg av omåttligt populära Hornstulls Marknad med foodtrucks och flertalet utställare som säljer allt mellan himmel och jord, ett perfekt helgnöje! 
För den friluftsintresserade finns långa promenadstråk längst vattnet och ut på Långholmen och Reimersholme, minigolf och utegym i Tantolunden, badmöjligheter från Bergsundsstrand, Tantos strandbad och på Långholmen där man även kan hyra kajak. Precis utanför lägenheten ligger Högalidsparken med vackra Högalidskyrkan som högsta topp och runt hörnet nås omåttligt populära café Dello Sport. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje, flertalet innerstadsbussar och flygbussen till Arlanda.

Förening

Brf Bulten 23 är en äkta förening som bildades 2007. Föreningen upplåter 106 lägenheter med bostadsrätt och 9 lägenheter med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
2016 - Installation av elektroniskt låssystem samt stamspolning. 
2015 - Nytt tak samt renovering av motorerna i hissarna.
2011 - Renovering av tvättstugor, nya maskiner.
1992 - Stambyte

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar inte några större renoveringar. Inom några år planeras en allmän uppfräschning av trapphus och hissar.

Ekonomi:
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-06-17).
Föreningen har kvar 9 lägenheter med hyresrätt vilket räknas som en dold tillgång.
Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns två tvättstugor, på Borgargatan 14 (-2 tr) och på Långholmsgatan 19 (2 tr), cykelrum, innergård med lekplats och cykelställ samt soprum. 

TV/Bredband:
Föreningen har ett bredbandsavtal med Ownit. Föreningen har ett treårigt avtal (start 27 maj 2019) med Ownit avseende fiberbredband till föreningens samtliga 115 lägenheter. Kostnaden för bredbandet (225 kr/månad) är obligatorisk för bostadsrättshavare och läggs direkt på avgiften. Efter avtalstiden är installationen avbetalad och bredbandsavgiften kommer då bli betydligt lägre (ca 79 kr/månad).
IP-Telefoni ingår i tjänsten utan begränsningar, d.v.s. även annan operatör än Ownit kan väljas.
Föreningen har även ett avtal med ComHem om ett basutbud av TV kanaler som nås via det “vanliga” TV uttaget i lägenheten. Basutbudet kostar inget extra utan ingår i avgiften för både bostads- och hyresrätter.

Parkering:
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering gäller på gatan.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk medlem som köpare.

Karta