Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 25 mars
    18:30 - 19:00

Bondegatan 1E

Södermalm / SoFo

4 995 000 kr
utgångspris
3374 kr
Avgift
2
Rum
60
Boa

I omåttligt populära SoFo finner du denna ljuvliga bostad med stark sekelskifteskaraktär. Välbevarade detaljer så som breda plankgolv, höga golvlister, nishade dörrar och tidstypiska beslag. Ljust och luftigt boende med fem djupa och nischade fönsterpartier mot innergård. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar ett socialt disponerat hem där man gärna vistas. Gott om förvaring i lyxig walk-in closet, stor balkong från vardagsrum och badrum i toppskick! Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
60m2
Avgift:
3374 inkl. Värme, VA, Bredband & Kabel-TV(Basutbud)
Byggnadsår:
1890
Lägenhetsnummer:
E102
Andelstal, förening:
2.1488 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Nej

Interiör

I omåttligt populära SoFo finner du denna ljuvliga bostad med stark sekelskifteskaraktär. Välbevarade detaljer så som breda plankgolv, höga golvlister, nishade dörrar och tidstypiska beslag. Ljust och luftigt boende med fem djupa och nischade fönsterpartier mot innergård. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar ett socialt disponerat hem där man gärna vistas. Gott om förvaring i lyxig walk-in closet, stor balkong från vardagsrum och badrum i toppskick! Varmt välkommen på visning!

Hall
Välkomnande hall med gott om förvaring i en originalgarderob med nischade dörrar och tidstypiskt nyckelhandtag. På golvet ligger breda plankgolv med ljus pigmentering. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det stora och luftiga vardagsrummet med utgångs till den härliga balkongen belägen mot föreningens innergård. På balkongen finns gott om plats att placera möblemang samt planteringar. Rummet ges stor charm av vackra plankgolv, höga golvlister och djupt nischade fönsterpartier med klassiska beslag. Här finns yta att placera soffa och tv-möblemang.

Kök
Stilrent kök med goda arbetsytor på svart granitskiva med underlimmad ho och stilren blandare. Kaklat stänkskydd som övergår i en kaklad vägg med svart fog ger härlig karaktär. Gott om förvaring i köksskåp med vita luckor. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, kyl/frys, ugn, spishäll samt fläkt. Ett stort fönsterparti med speglade nischer fyller köket med naturligt ljus. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar naturlig yta att placera matsalsmöblemang. 

Sovrum
Lyxigt sovrum med två djupa fönsterpartier i fil som skapar ett ljust och luftigt rum. Plankgolv med höga golvlister och väggar i sober gråskala. Stor säng med tillhörande nattduksbord placeras med enkelhet i rummet. Från sovrummet nås en rymlig walk-in closet med platsbyggd förvaring både i skåp och hängare. 

Badrum
Från hallen nås det yteffektivt disponerade badrummet utrustat med toalett, handdukstork, handfatskommod, spegelskåp och regndusch. På väggarna sitter stora vita kakelplattor och på golvet ligger klinker i mörk ton med underliggande golvvärme. Badrummet lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Område
Bostaden är belägen mitt i populära SoFo, ett av Södermalms mest attraktiva bostadsområden. Här bor du i ljuvliga kvarter med tydlig äldre Södermalmskaraktär. I området finns flertalet grönområden och parker som bland annat vidsträckta Stora Blecktornsparken, Lilla Blecktornsparken med kändistäta Bleck, Vitabergsparken med Sofia Kyrka, Helgalunden, Bjurholmsplan och inte långt bort nås Årstaviken med promenadstråk och badplatser längst vattnet. Inte långt bort nås Nytorget, alla härliga uteserveringar och Urban Deli samt Skånegatans pulserande uteliv med flertalet krogar och restauranger med mat från världens alla hörn. Området erbjuder stora shoppingutbud på Götgatsbacken, i Brunogallerian, Ringens centrum och i Skrapan. Flertalet välsorterade matvarubutiker finns i området kombinerat med mindre nischade butiker med vegetarisk inriktning. Gata upp och ner blandas härliga caféer, bagerier och barer. Populära och välbesökta Teatern i Ringens centrum erbjuder mat med olika inriktning från välkända krögare.  Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Skanstull och flertalet innerstadsbussar. 

Förening

Brf Hökboet är en äkta förening som bildades och förvärvade fastigheten 2008. Föreningen består av 56 lägenheter med bostadsrätt, 7 lägenheter med hyresrätt samt 7 hyreslokaler. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar
2009 – Utbyte maskinpark i tvättstugan samt renovering av soprum.
2010 – Stambyte.
2011 – Bredband indraget samt installation av nya låssystem.
2012 – Renovering och målning av fönster, fasadrenovering gatufasad och fasader mot lilla gården.
2013 – Renovering av värmecentral samt installation av utebelysning och snörasskydd.
2016 – Trapphusrenovering.
2017 – Översyn av skorstenar och ventilationskanaler.

Kommande renoveringar
2019 – Renovering av innergård.
Föreningen planerar att sälja råvindarna för att bygga lägenheter om ca 400 kvm. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen tillhandahåller en innergård, barnvagnsförråd samt en tvättstuga med tre stora tvättmaskiner, två torkskåp, en stor torktumlare och en mangel.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV / Internet
Kabel-TV levereras av ComHem och ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bahnhof där 1000/1000 Mbps via fiber ingår i månadsavgiften.

Ekonomi
Föreningen planerar i dagsläget inga avgiftsförändringar. 
Föreningen har ett stort dolt kapital om 7 hyresrätter, skulle alla dessa säljas beräknas föreningen bli i stort sätt skuldfri. 

Parkering
Boendeparkering gäller på gatan.

Övrigt
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 10%.

Karta