Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Blekingegatan 4, 4tr

Södermalm

1610 kr
Avgift
2
Rum
41
Boa

Belägen högt upp i huset finner man denna välplanerade och charmiga bostad med öppen planlösning och härlig balkong! Tre stora fönsterpartier och högt i tak skapar ett ljust och luftigt boende i hjärtat av Södermalm. Här återfinns vackra detaljer som originaldörr med nisch, ljusa plankgolv och ståtligt serveringsskåp. Social planlösning mellan det nyrenoverade köket och vardagsrummet med stort ljusinsläpp skapar generösa sällskapsytor. Gott om förvaring och helkaklat badrum i stilrent utförande ger ett praktiskt boende i förening med god ekonomi och låg belåning. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
41m2
Avgift:
1610 inkl. Värme & Vatten + 82kr/mån TV, 165 kr/mån Bredband, 50 kr/mån Balkongavgift
Byggnadsår:
1934
Lägenhetsnummer:
44
Andelstal, förening:
2.69300 %
Andelstal, ägande:
2.69 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energiklass:
F
Driftskostnader:
400 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss
Ja

Interiör

Belägen högt upp i huset finner man denna välplanerade och charmiga bostad med öppen planlösning och härlig balkong!  Tre stora fönsterpartier och högt i tak skapar ett ljust och luftigt boende i hjärtat av Södermalm. Här återfinns vackra detaljer som originaldörr med nisch, ljusa plankgolv och ståtligt serveringsskåp. Social planlösning mellan det nyrenoverade köket och vardagsrummet med stort ljusinsläpp skapar generösa sällskapsytor. Gott om förvaring och helkaklat badrum i stilrent utförande ger ett praktiskt boende i förening med god ekonomi och låg belåning. Varmt välkommen på visning! 

Hall
Välkomnande hall med lägenhetens vackra serveringsskåp i blickfånget. Ytterligare förvaring erbjuds i fyra garderober med vita dörrar. Vitmålade väggar och ljust behandlat träplank. 

Kök
Från hallen nås det stilrena köket med härlig karaktär från den vitkalkade väggen med svart fog. Det smakfulla köket erbjuder gott om förvaring i köksskåp med vita luckor och goda arbetsytor på bänkskiva i Carrara-marmor med underlimmad diskho och stilren blandare. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det ljusa och luftiga vardagsrummet i charmig vinkel, med ljusinsläpp både från stort fönsterparti och glasade pardörrar mot balkongen. Den öppna planlösningen mot köket skapar härliga sällskapsytor och naturlig plats att placera matsalsmöblemang för flertalet gäster. Här ryms även soffa och tv-möblemang. Den trevliga balkongen erbjuder plats för både möblemang och planteringar. 

Sovrum
Yteffektivt sovrum med plats att placera säng med tillhörande nattduksbord. Ett stort fönster fyller rummet med naturligt ljus. Väggarna är ljust målade och på golvet löper samma vackra plankgolv som i övriga rum. 

Badrum
Genom nischad originaldörr från hallen nås lägenhetens stilrena badrum med vitkalkade väggar och klinkergolv i grå ton. Badrummet har full takhöjd och är utrustat med handfat, spegelskåp?, dusch med skena för duschdraperi samt stilren högspolande toalett. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Område
Bostaden är belägen i närhet perfekt avvägning mellan klassisk Södermalmspuls och närhet till grönområden. Inte långt från bostaden nås Årstavikens härliga rekreationsytor, grönskande kolonilotter, badplatser och promenadstråk längst vattnet. Närområdet erbjuder både utomhus och inomhusbad på Eriksdalsbadet, tennisbanor på Hellas och utegym. Här bor du heller inte långt från Helgalunden men även Blecktornsparken, Vitabergsparken och Tantolunden nås på gångavstånd. Ringens galleria erbjuder ett stort shoppingutbud, spännande restauranger i populära Teatern och flertalet välsorterade matvarubutiker nås på gångavstånd. Ytterligare shopping finns att tillgå i Skrapan samt på myllrande Götgatsbacken med Brunogallerian. I populära SoFo hittar du det senaste modet blandat med second hand, antikvariat, trendiga restauranger, caféer och barer. Här finns även sprudlande Nytorget som under sommaren blir en populär samlingsplats både dag som natt. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linjer och flertalet busslinjer. 

Förening

Brf Ingenjören 15 i Stockholm är en äkta förening som bildades 2010. Föreningen äger fastigheten Kv. Ingenjören 15 och består av 30 lägenheter och en lokal med bostadsrätt.

Genomförda renoveringar:
1990-tal - Stambyte i kök och badrum.
2009/2010 - Takrenovering.
2010 - Renoverades fasaden samt fönster.
2011 - Byte av elstigare (3-fas i stammen).
2015 - Renovering av tvättstugan.
2016 - Målning av trapphus.
2017/2018 - Rörarbeten i källaren, översyn av entrén samt installerat en vilostol, ny torktumlare och tvättmaskin till tvättstugan.
2018 - Energideklaration gjord, renoverat och målat hisskorg, OVK.

Planerade renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade.

Ekonomi:
Föreningen har låg belåning (1175 kr/kvm 2019) och god ekonomi.
Föreningen diskuterar eventuellt att göra en liten procentuell avgiftshöjning för att bibehålla en bra balans i ekonomin.

Gemensamma utrymmen:
Mysig innergård med odlingslådor och grillhörna.
Gemensam tvättstuga i källarplan som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Utrymme för cykelförvaring.

TV/Bredband:
TV levereras av Canal Digital och ligger som ett obligatoriskt tillägg om 82 kr/månad.
Bredband levereras av Ownit och ligger som ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/månad.

Övrigt:
Föreningen godkänner delat ägande, dock minst 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Karta