Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

  • 20 oktober
    13:15 - 14:00
  • 21 oktober
    17:30 - 18:00

Birger Jarlsgatan 93B, 1tr

Östermalm / Vasastan

4 295 000 kr
Utgångspris
2468 kr
Avgift
2
Rum
48
Boa

I vacker fastighet på omåttligt populära Birger Jarlsgatan, i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan, finner du denna välplanerade och stilrena sekelskiftesbostad med fungerande kakelugn och rymlig balkong. Bostaden har stora fönsterpartier, vackra plankgolv och nischade dörrar. Nyrenoverat kök med delvis öppen planlösning mot vardagsrummet ger härliga sällskapsytor. Gott om förvaring och väl tilltaget badrum. Förening med god ekonomi som äger marken. Bostaden nås både från Roslagsgatan och Birger Jarlsgatan. Välkommen!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
48m2
Avgift:
2468 inkl. Värme, VA & TV (Digitalpaket Lagom)
Byggnadsår:
1912
Lägenhetsnummer:
19
Andelstal, förening:
1.63910 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
1
Hiss
Ja

Interiör

I vacker fastighet på omåttligt populära Birger Jarlsgatan, i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan, finner du denna välplanerade och stilrena sekelskiftesbostad med fungerande kakelugn och rymlig balkong. Bostaden har stora fönsterpartier, vackra plankgolv och nischade dörrar. Nyrenoverat kök med delvis öppen planlösning mot vardagsrummet ger härliga sällskapsytor. Gott om förvaring och väl tilltaget badrum. Förening med god ekonomi som äger marken. Bostaden nås både från Roslagsgatan och Birger Jarlsgatan. Välkommen!

Hall:
Välkomnande hall med kökets balkong i blickfånget. Möjlighet att hänga kläder på krokar samt att ställa skor. Från hallen nås den väl tilltagna klädkammaren med nischad dörr. 

Kök:
Nyrenoverat kök med full maskinell utrustning. Gott om förvaring i köksskåp med stilrena gråa luckor och goda arbetsytor på ljus bänkskiva med kaklat stänkskydd. Från köket nås den stora balkongen med trädäck mot lummig innergård. På balkongen finns gott om plats för möblemang och planteringar. 

Vardagsrum:
Lägenhetens hjärta utgörs av det socialt disponerade vardagsrummet med ett stort tredelat fönsterparti mot innergården. 
En ståtlig och fungerande kakelugn samt vackra plankgolv ger rummet en härlig karaktär. En stor öppning mot köket skapar ett rum med stora sociala ytor där man gärna vistas.

Sovrum:
Fridfullt sovrum med ljusa väggar och vackert plankgolv. Här finns plats för stor säng med tillhörande nattduksbord.

Badrum:
Väl tilltaget badrum med glasmosaik på väggar och golv. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp, badrumsskåp och dusch med vikvägg i glas. Förberett för tvättmaskin.

Område:
Här bor du mitt i trendiga Sibirien där gatorna kantas av caféer, antikbodar och populära restauranger som Meno Male, Buco Nero och klassiska Svartengrens. Utmärkta kommunikationer och promenadavstånd till City och Stureplan likväl som närhet till naturen vid Vanadislunden, Hagaparken/Brunnsviken och Lill-Jansskogen. Utöver ett flertal restauranger i grannskapet har du all service du kan behöva inom gångavstånd, såväl matbutiker som delikatessaffärer, butiker och caféer. Förskolor och skolor finns inom promenadavstånd, inklusive Engelska skolan, Johannes skola, Norra Real och KTH. I kvarteren finns flertalet bussar (bl.a. 50, 56:an som passerar Odenplan på väg till Centralen samt stombussarna 2:an och 4:an), tunnelbanans röda linje (station Tekniska Högskolan med uppgång på Odengatan ca 400 meter bort) samt Roslagsbanan.

Förening

Brf Väduren 2 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1997. Föreningen består av 43 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 5 hyresrättslokaler. Föreningen äger marken. 

Genomförda renoveringar:
1984-1985 Genomfördes en totalrenovering av fastigheten med byte av stammar, elcentral, tak- och fasadrenovering.
1998 Renovering av trapphus inkl. nya entréer och dörrpartier.
2006 Renovering av innergårdar.
2010 Takrenovering.
2012 Stamspolning och byte av undercentral.
2013 Renovering av gårdsfasader.
2014 Renovering av gatufasader samt sotning av eldstäder och kanaler.
2016 Stamspolning.
2017 Iordningställande av butikslokal på Roslagsgatan 22. Ny hyresgäst kontrakterad. Dessutom omvandlades en hyresrätt till bostadsrätt och såldes. Slutpris 6.465.000 kr, vilket stärkte ekonomin ytterligare (detta syns inte i ÅR 2017). Detta år sattes det även in säkerhetsdörrar till flera lägenheter.
2018 Stamspolning.
2018/2019 Renovering av fönsterkarmar samt fönsterrenovering.

Tvättstugan på Roslagsgatan 22 är planerad att flyttas och ny kommer att byggas.

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar planerade i dagsläget. Föreningen har precis färdigställt en fönsterrenovering. Föreningen sålde butiksytor samt tvättstugan på Roslagsgatan 22 under 2018. Dessa kommer att förädlas till lägenheter. Troligt kommer byggstart för detta ske under 2019. I och med detta kommer föreningen dra ned hissen i källaren på Roslagsgatan 22 samt bygga en ny tvättstuga i källaren.

Ekonomi:
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar i dagsläget. 
Föreningen amorterade av två lån, ett på tre miljoner och ett på sju miljoner. Totalt tio miljoner under 2018. 

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar har tillgång till två gemensamma innergårdar med utemöbler och grill. Grillning på balkonger och terrasser tillåts (gasol- alternativt elgrill). 
Tvättstuga finns i markplan med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en mangel och en torktumlare. 
Barnvagnsrum finns på bottenplan på Roslagsgatan 22 samt på Birger Jarlsgatan 93A. Dock ska barnvagnsförrådet på Roslagsgatan avvecklas då det tillhör den nya lägenheten som ska byggas där. 
Cykelställ finns på båda gårdarna, cykelrum finns beläget i källaren på gårdshuset, Birger Jarlsgatan 93B.

TV/Bredband:
Telia är operatör av föreningens fastighetsnät för anslutning av bredband, tv och telefoni. Digital-TV (Lagom) ingår i månadsavgiften och för bredband med en hastighet om 250 Mbit tillkommer en obligatorisk avgift om 170 kr/mån. 

Parkering:
Boendeparkering gäller på gatan.

Övrigt:
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande.
För mer information: http://www.vaduren2.se/

Karta