Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Birger Jarlsgatan 93B, 4 & 5tr

Östermalm / Vasastan

7 995 000 kr
utgångspris
3718 kr
Avgift
4
Rum
79
Boa
12
Bia

VINDSETAGE MED TVÅ BALKONGER OCH EN TERRASS. I vackert gårdshus med hiss finner du denna ljuvliga vindsetage med dubbla balkonger och en solig terrass. Unikt boende med välbevarade sekelskiftesattribut och tydlig vindskaraktär. Här bor du med takrosett, plankgolv och tidstypiska beslag i kombination med synliga takbjälkar och snedtak. En ståtlig och fungerande kakelugn är placerad i vardagsrummet. Genomgående planlösning med vackert nischade fönsterpartier mot två innergårdar, takfönster och högt i tak skapar ett ljust och luftigt hem. Helkaklat badrum med tvättpelare och fullt utrustat kök ger ett praktiskt boende. Välskött förening med god ekonomi, bra hyresintäkter och en hyresrättslägenhet. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
79m2
Biarea:
12m2
Avgift:
3718 inkl. Värme, VA & TV (Basutbud)
Byggnadsår:
1912
Lägenhetsnummer:
27
Andelstal, förening:
2.41580 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Fjärrvärme (direktverkande el på vindsplanet)
Driftskostnader:
841 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss
Ja

Interiör

I vackert gårdshus med hiss finner du denna ljuvliga vindsetage med dubbla balkonger och en solig terrass. Unikt boende med välbevarade sekelskiftesattribut och tydlig vindskaraktär. Här bor du med takrosett, plankgolv och tidstypiska beslag i kombination med synliga takbjälkar och snedtak. En ståtlig och fungerande kakelugn är placerad i vardagsrummet. Genomgående planlösning med vackert nischade fönsterpartier mot två innergårdar, takfönster och högt i tak skapar ett ljust och luftigt hem. Helkaklat badrum med tvättpelare och fullt utrustat kök ger ett praktiskt boende. Välskött förening med god ekonomi, bra hyresintäkter och en hyresrättslägenhet. Varmt välkommen på visning!

Hall:
Genom säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen med gott om förvaring i två orignalgarderober med nischade dörrar och möjlighet att ställa skor och hänga ytterkläder på hatthylla. I blickfånget står lägenhetens ståtliga kakelugn. 

Kök:
Från hallen nås det moderna köket med goda förvaringsmöjligheter. Stilrent lackade skåpsluckor i vitt, Lackade stilfulla skåpsluckor i vitt, kaklat stänkskydd och bänkskiva i mörkt trä. Köket är utrustat med induktionsspis, ugn, fläkt, inbyggd micro, diskmaskin, kyl/frys och infällda spotlights. Plats för matbord och matbordsstolar invid det vackra fönsterpartiet som skänker härligt ljus. Delvis öppen planlösning mot köket ger härliga sällskapsytor. 

Vardagsrum:
Lägenhetens hjärta utgörs av det stora och luftiga vardagsrummet med gråa väggar och mörkt plankgolv. Vardagsrummet kan med enkelhet möbleras med stor soffgrupp, tv-möbel och annan önskvärd möblering. Rummets karaktär förstärks ytterligare av en ståtlig kakelugn och vacker takrosett. Från vardagsrummet når du en av bostadens härliga balkonger med sol från mitt på dagen till eftermiddag. Underbart ljusinsläpp genom ett nischat fönsterparti samt dörr med glas mot balkongen. 

Matsal:
Härlig matsal med plats för ett stort möblemang och många gäster. Från matsalen nås bostadens andra balkong med morgon/förmiddagssol. Rummet fylls av naturligt ljus från stort fönster och balkongdörr med glasparti. Här ges gott om förvaring i två vita skåp och rummet går utmärkt att nyttja som sovrum om så önskas. En mörk trappa med glasräcke leder upp till vindsplanet.

Hall vindsplan:
Från den stilrena trappan nås den charmiga hallen med synliga takbjälkar. Ytan fungerar utmärkt som kontorsyta med skrivbord. Från hallen nås den härliga terrassen med gott om plats för möblemang, planteringar och förvaring i platsbyggt förråd. 

Sovrum 1:
Ombonat och mysigt sovrum med snedtak. Tre takfönster i fil ger ett stort ljusinsläpp. Väggar målade i vitt och golv i mörkt trä. Här ryms dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Gott om förvaring i kattvindar. 

Sovrum 2:
Trivsamt sovrum med snedtak och takfönster samt ett glasparti mot terrassen. Här finns plats att placera säng, mindre skrivbord och ytterligare inredning om så önskas. Samma stilrena färgschema som i det andra sovrummet. 

Badrum:
Helkaklat badrum med väggar i vitt och klinkergolv i mörkt grå ton. Badrummet är utrustat med duschhörna, WC, handfat, spegel och tvättpelare. Badrummet lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Förråd:
Källarförråd tillhör bostaden. En våning upp finns ett gemensamt förråd som delas med de tre vindsvåningarna på planet. 

Område:
Här bor du mitt i trendiga Sibirien där gatorna kantas av caféer, antikbodar och populära restauranger som Meno Male, Buco Nero och klassiska Svartengrens. Utmärkta kommunikationer och promenadavstånd till City och Stureplan likväl som närhet till naturen vid Vanadislunden, Hagaparken/Brunnsviken och Lill-Jansskogen. Utöver ett flertal restauranger i grannskapet har du all service du kan behöva inom gångavstånd, såväl matbutiker som delikatessaffärer, butiker och caféer. Förskolor och skolor finns inom promenadavstånd, inklusive Engelska skolan, Johannes skola, Norra Real och KTH. I kvarteren finns flertalet bussar (bl.a. 50, 56:an som passerar Odenplan på väg till Centralen samt stombussarna 2:an och 4:an), tunnelbanans röda linje (station Tekniska Högskolan med uppgång på Odengatan ca 400 meter bort) samt Roslagsbanan.

Förening

Brf Väduren 2 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1997. Föreningen består av 43 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 5 hyresrättslokaler. Föreningen äger marken. 

Genomförda renoveringar:
1984-1985 Genomfördes en totalrenovering av fastigheten med byte av stammar, elcentral, tak- och fasadrenovering.
1998 Renovering av trapphus inkl. nya entréer och dörrpartier.
2006 Renovering av innergårdar.
2010 Takrenovering.
2012 Stamspolning och byte av undercentral.
2013 Renovering av gårdsfasader.
2014 Renovering av gatufasader samt sotning av eldstäder och kanaler.
2016 Stamspolning.
2017 Iordningställande av butikslokal på Roslagsgatan 22. Ny hyresgäst kontrakterad. Dessutom omvandlades en hyresrätt till bostadsrätt och såldes. Slutpris 6.465.000 kr, vilket stärkte ekonomin ytterligare (detta syns inte i ÅR 2017). Detta år sattes det även in säkerhetsdörrar till flera lägenheter.
2018 Stamspolning.
2018/2019 Renovering av fönsterkarmar samt fönsterrenovering.

Tvättstugan på Roslagsgatan 22 är planerad att flyttas och ny kommer att byggas.

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar planerade i dagsläget. Föreningen har precis färdigställt en fönsterrenovering. Föreningen sålde butiksytor samt tvättstugan på Roslagsgatan 22 under 2018. Dessa kommer att förädlas till lägenheter. Troligt kommer byggstart för detta ske under 2019. I och med detta kommer föreningen dra ned hissen i källaren på Roslagsgatan 22 samt bygga en ny tvättstuga i källaren.

Ekonomi:
Föreningen planerar inga avgiftsförändringar i dagsläget. 
Föreningen amorterade av två lån, ett på tre miljoner och ett på sju miljoner. Totalt tio miljoner under 2018. 

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar har tillgång till två gemensamma innergårdar med utemöbler och grill. Grillning på balkonger och terrasser tillåts (gasol- alternativt elgrill).
Tvättstuga finns i markplan med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en mangel och en torktumlare.
Barnvagnsrum finns på bottenplan på Roslagsgatan 22 samt på Birger Jarlsgatan 93A. Dock ska barnvagnsförrådet på Roslagsgatan avvecklas då det tillhör den nya lägenheten som ska byggas där.
Cykelställ finns på båda gårdarna, cykelrum finns beläget i källaren på gårdshuset, Birger Jarlsgatan 93B.

TV/Bredband:
Telia är operatör av föreningens fastighetsnät för anslutning av bredband, tv och telefoni. Analogt basutbud TV ingår i månadsavgiften och för bredband 100/10 Mbit tillkommer en obligatorisk avgift om 170 kr/mån. Nytt avtal är ingånget med Telia och ger en ökning av bredbandets kapacitet till 250 Mbit samt TV-paket ”Lagom”. Nytt pris blir 200 kr per lägenhet. Ökningen av kostnaden med 30 kr/månad kommer troligen finansieras av föreningen.

Parkering:
Boendeparkering gäller på gatan.

Övrigt:
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande.
För mer information: http://www.vaduren2.se/

Karta