Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för privatvisning.

Birger Jarlsgatan 104E, 2tr

Vasastan / Östermalm

3118 kr
Avgift
2
Rum
43
Boa

Avgiftssänkning på 8% planeras under kommande tre år! Välplanerad och social lägenhet med öppen planlösning och. härligt ljusinsläpp! Välbevarade detaljer från byggåret som spröjsade fönsterpartier, spanjoletter, fiskbensparkett och nischade originaldörrar. Generös takhöjd och två stora fönster skapar en ljus och luftig lägenhet belägen högt upp i huset. Fullt utrustat kök, helkaklat badrum, tvättmaskin och gott om förvaring ger ett praktiskt boende på populära Birger Jarlsgatan. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
43m2
Avgift:
3118 inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) och Bredband (1000/1000 Mbit)
Byggnadsår:
1928
Lägenhetsnummer:
99-2021-1-94-6
Andelstal, förening:
0.42018 %
Andelstal, ägande:
0.42327 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme samt bergvärme
Våningsplan:
2

Interiör

Avgiftssänkning på 8% planeras under kommande tre år! Välplanerad och social lägenhet med öppen planlösning och. härligt ljusinsläpp! Välbevarade detaljer från byggåret som spröjsade fönsterpartier, spanjoletter, fiskbensparkett och nischade originaldörrar. Generös takhöjd och två stora fönster skapar en ljus och luftig lägenhet belägen högt upp i huset. Fullt utrustat kök, helkaklat badrum, tvättmaskin och gott om förvaring ger ett praktiskt boende på populära Birger Jarlsgatan. Varmt välkommen på visning!

Hall
Genom säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen med köket i blickfånget. Här finns plats att ställa skor samt hänga ytterkläder på hatthylla. På golvet ligger ljust behandlat plankgolv och ytan lyses upp av flertalet infällda spotlights. 

Kök
Stilrent kök med gott om förvaring i köksskåp bakom vita nischade luckor och goda arbetsyta på bänkskiva i ek med kaklat stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av ugn, spishäll, mikro, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. 

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta utgörs av det sociala vardagsrummet med härliga sällskapsytor och generöst ljusinsläpp genom ett djupt och spröjsat fönsterparti! Delvis öppen planlösning mot köket skapar en naturlig plats för stort matsalsbord. Rummet möbleras även enkelt med soffa och tv-möblemang. Genom en nischad originaldörr med ett glasparti nås en generös klädkammare med kaklat golv och tvättmaskin. På golvet löper ståtlig fiskbensparkett.

Sovrum
Genom pardörrar nås det välplanerade sovrummet med gott om plats för stor säng med tillhörande nattduksbord. Ljust målade väggar och på golvet löper samma vackra plankgolv som i köket. Rummet fylls av naturligt ljus genom det spröjsade fönsterpartiet. Goda förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg med vita nischade dörrar.

Badrum
Väl tilltaget badrum med stora vita kakelplattor på väggarna och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch med vägg i glas. Badrummet lyses upp av flertalet infällda spotlights.

Område
Här bor du mitt i trendiga Sibirien där gatorna kantas av caféer, antikbodar och populära restauranger som Meno Male, Buco Nero och klassiska Svartengrens. Utmärkta kommunikationer och promenadavstånd till City och Stureplan likväl som närhet till naturen vid Vanadislunden, Hagaparken/Brunnsviken och Lill-Jansskogen. Utöver ett flertal restauranger i grannskapet har du all service du kan behöva inom gångavstånd, såväl matbutiker som delikatessaffärer, butiker och caféer. Förskolor och skolor finns inom promenadavstånd, inklusive Engelska skolan, Johannes skola, Norra Real och KTH. I kvarteren finns flertalet bussar (bl.a. 50, 56:an som passerar Odenplan på väg till Centralen samt stombussarna 2:an och 4:an), tunnelbanans röda linje (station Tekniska Högskolan med uppgång på Odengatan ca 400 meter bort) samt Roslagsbanan.

Förening

HSB:s Brf Morkullan är en äkta förening som bildades 1927. Föreningen äger fastigheterna Morkullan 38 och 39 och består av 283 lägenheter med bostadsrätt och 7 lokaler med hyresrätt.

Genomförda renoveringar:
1985 - Byte av huvudledningar el.
1991 - Byte av stammar på våning 1-4.
1995 - Renovering av kungsbalkonger uppgång L-N.
2002-2004 - Renovering av kungsbalkonger uppgång A-K.
2004 - Renovering av fasad mot Surbrunnsgatan.
2005-2006 - Målning av tak.
2012 - Byte av stammar i källare och bottenvåning.
2014-2016 - Renovering och målning av fönster och portar.
2014 - Spolning av stammar.
2015 - Spolning och relining av avlopp i tvättstuga.
2015 – OVK-besiktning.
2016 - Målning av trapphus i uppgång N.
2016 - Spolning av huvudavloppsledning.
2017-2018 - Fasadrenovering.
2017 – Relining av huvudavloppsledning.
2018 - Hissrenovering i uppgång A och F.
2019 - Installation av bergvärme.
2019 - Renovering av tvättstuga.

Kommande renoveringar:
Exploatering av vindar och källare.
Renovering av tvättstuga (pågående).
Uppfartsrenovering (pågående).

Ekonomi:
I föreningens långtidsprognos på fem år som upprättas i samband med årsbudgeten prognostiseras oförändrad avgift 2019. Från 2020 prognostiseras en årlig sänkning av avgiften med 2%.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en stor och vackert anlagd trädgård som består av flera delar.
En tvättstuga som är belägen till höger om portalen. Där finns ett torkrum med torklinor och fem stycken tvättrum, varav rum 4 är till för grovtvätt. Det finns även en bastu i samma lokaler som tvättstugan.
I källaren finns ett cykelförråd och ett hobbyrum i samma nedgång.
Föreningen har även ett bokningsbart övernattningsrum på bottenvåningen.

TV/Bredband:
TV via ComHem där grundutbudet ingår. Bredband 1000/1000 Mbit från Bahnhof som ingår i månadsavgiften.

Parkering/Garage:
Föreningen förfogar över ca 39 parkeringsplatser där 29 av dessa hyrs ut till medlemmar för 1 200kr/mån. Resterande platser hyrs ut till externa företag och boende för marknadsmässig hyra. Vid intresse av att hyra en parkeringsplats ställer man sig i kö genom ett formulär på föreningens hemsida. Kötiden varierar i tid och beror också på om man har speciella önskemål på vart parkeringen ska vara benägen.

Övrigt:
Delat ägande godkänns. För att självständigt nyttja lägenheten krävs det att man står som ägare. Det räcker med att äga en bråkdel, t.ex. 1 %.
Juridisk person godkänns inte.
För ytterligare information besök föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/brf/morkullan

Karta