Louise Lindbäck

Ansvarig Mäklare

Louise Lindbäck
Reg. Fastighetsmäklare & B.Sc.

Visningar

  • 25 oktober
    13:45 - 14:30
  • 26 oktober
    17:00 - 17:30

Linnégatan 51, 3tr

Östermalm

5 695 000 kr
1149 kr
Avgift
2
Rum
56
Boa

Varmt välkomna till denna högt belägna tvårummare med solig balkong och fungerande öppen spis på en av Östermalms absolut bästa adresser. Belägen i en skuldfri förening med mycket låg avgift. Stora tredelade fönsterpartier med utsikt över Östermalms sekelskiftsfasader skapar ett fantastiskt ljusinsläpp i bostaden. Bostaden har generös takhöjd, ett stilfullt kök och badrum, rymligt vardagsrum, tidstypiska detaljer, fantastiska pardörrar och fiskbensparkett. Otroligt välskött förening som har alla de stora renoveringarna bakom sig.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
56m2
Avgift:
1149 inkl. Värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband.
Byggnadsår:
1939
Lägenhetsnummer:
037-1307
Andelstal, förening:
2.98527 %
Andelstal, ägande:
2.99 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
Mekanisk m. värmeåtervinning & självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
450 kr/mån
Våningsplan:
3
Hiss
Ja

Interiör

Varmt välkomna till denna högt belägna tvårummare med solig balkong och fungerande öppen spis på en av Östermalms absolut bästa adresser. Belägen i en skuldfri förening med mycket låg avgift. Stora tredelade fönsterpartier med utsikt över Östermalms sekelskiftsfasader skapar ett fantastiskt ljusinsläpp i bostaden. Bostaden har generös takhöjd, ett stilfullt kök och badrum, rymligt vardagsrum, tidstypiska detaljer, fantastiska pardörrar och fiskbensparkett. Otroligt välskött förening som har alla de stora renoveringarna bakom sig.

Hall
Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för avhängning via hatthylla i tidstypiskt utförande. I anslutning till hallen nås även två stora garderober med skjutdörrar i spegelglas samt platsbyggd förvaring i skåp. Förberett för tvättmaskin i en av garderoberna.

Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med generös takhöjd och underbart ljusinsläpp via ett stort tredelat fönsterparti. Fin utsikt över de vackra fasaderna längs med Linnégatan. I vardagsrummet finns en fantastisk fungerande öppen spis som ger det lilla extra till alla mysiga höstkvällar. På golvet ligger en fiskbensparkett och väggarna går i en ljus kulör. Öppna möbleringsmöjligheter med plats för matplats, soffgrupp, soffbord, tv-möbel samt annan inredning som önskas.

Sovrum
I anslutning till vardagsrummet nås sovrummet genom vackra pardörrar med spröjs i glas. Ett mycket rogivande och mysigt sovrum i en mörk kulör. På golvet ligger även här en fiskbensparkett. Sovrummet kan med enkelhet möbleras med dubbelsäng, nattduksbord samt annan önskvärd möblering.

Kök
Ett ljust och stilfullt kök med bra arbetsyta och gott om förvaring bakom vita släta skåpsluckor. Stänkskydd i vitt kakel och bänkskiva i trä. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin och kyl/frys, vinkyl, gasspis, varmluftsugn, köksfläkt samt diskho. Ett stort fönster tillför ett fantastiskt ljusinsläpp. Här ryms en stor matplats. Från köket nås även lägenhetens underbara balkong.  

Balkong
Stor balkong i soligt sydväst läge med fin utsikt över himlen och vackra sekelskiftesfastigheter längs med Skeppargatan och Linnégatan ner mot Humlegården. Balkongen rymmer både möblering med stolar och bord, plantering samt grill.

Badrum
Modernt badrum med vita kakelplattor på väggar och marmorplattor i hexagonmönster på golv. Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch bakom vikvägg i glas, WC, spegel, kommod med förvaring samt hylla för extra förvaring. Det är även här förberett för tvättmaskin eller plats för badkar för den som hellre önskar det.

Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Område
Här bor du på en av Östermalms bästa adresser, mitt emellan Östermalmstorg, Strandvägen och Karlaplan med närhet till såväl lugnet på Djurgården, pulsen på Stureplan samt skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Bra tillgång till kommunikationer med både bussar och T-bana. 

Förening

Brf Kumlet 7 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1991. Föreningen äger fastigheten Kv Kumlet 7 och består av 34 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet och en lokal med hyresrätt. Föreningen har även två lokaler med bostadsrätt.

Genomförda renoveringar
2019 - Sotning av öppna spisar. Yttertaket målades om och taksäkerhet installerades.
2018 - Fiberinstallation i fastigheten.
2017 - Ny tvättmaskin. Renovering och ommålning av inre- och yttreentrén sam parkeringsplatsen. OVK-besiktning genomförs av både lokaler och bostäder.
2014 - Renovering av el-central samt el-dragningar i allmänna utrymmen; renovering av parkeringsplats samt pelare. Ommålning av tvättstuga.
2012 - Stambyte och installation av vattenmätare hos Macken efter vattenläcka mot cykelrum.
2011 - Högtrycksspolning avloppsstammar & köksstick. Justering av läckande tätskikt på innergården. Tätskiktsarbeten på den utvändiga gårdstrappan.
2010 - Ny torktumlare. Sotning av rökgångar till de öppna spisarna.
2009 - Brandskyddskontroll genomförs av öppna spisar och rökgångar.
2007 - Renovering av fönstrens ytterbågar.
2006 - Snörasskydd monterades ovanför ståndrännan mot Linnégatan och Skeppargatan för att minska risken för snöras ifrån taket.
2005 - Ny elstigare till lägenheterna, och nya mätarplattor installeras. Nya elanslutningar mellan mätare och central i lägenheten installeras till lgh 11, 15, 17, 22, 37, 44 och 53. Radonmätning utförs i fastigheten. Uppmätta värden ligger under 30Bq/m3 (gällande rekommenderat gränsvärde: 200 Bq/m3). Kontroll av ev. markföroreningar orsakade av den f d bensinstationen. Inga markföroreningar har kunnat konstateras.
2004 - Yttertaket mot Linnégatan målas. Ommålning av taket. Nytt torkaggregat installeras i tvättstugan. Nytt expansionskärl installeras i värmeundercentralen
2003 - Trapphus och entré målas om. Marmorgolven slipas. Entrén erhåller ny belysning. Tvättstuga ommålas. Hisskorgen förses med nya ytskikt och hisschaktet målas. Befintliga trädörrar byts till säkerhetsdörrar. Brandvarnare installeras.
2002 - En tredje glasruta monteras på samtliga lägenhetsfönster i syfte att förbättra ljudavskärmningen och minska värmeförluster.
2001 - Till följd av brott på vattenservicen dras en ny servis in från anslutningspunkt i gatan. Ny värmeundercentral installeras.
1999 - Tvättstugan renoveras och nya tvättmaskiner installeras.
1998 - Stuprör mot gatan repareras och förses med el-värmekablar. Uthyrningslokalen förses med till- och frånluft.
1997 - Stambyte och badrumsrenovering genomförs i fastigheten.
1996 - Ny reglerutrustning installeras i värmeundercentralen. Nya stamreglerventiler installeras. Radiatorerna förses med termostatventiler. Nytt soprum byggs. OVK-besiktning (Obligatorisk Ventilations Kontroll) genomförs. Rökkanaler till de öppna spisarna tätas.
1994 - Brf Kumlet 7 övertar fastigheten Kumlet 7.

Planerade renoveringar
Under 2020 planerar föreningen en stamspolning samt eventuell värmeinjustering. Styrelsen följer en underhållsplan som ses över och uppdateras årligen.

Ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi, är skuldfri och har kvar en lägenhet med hyresrätt vilket räknas som en dold tillgång.

Gemensamma utrymmen
Trevlig tvättstuga utrustad med torktumlare, mangel och stort torkrum. Föreningen disponerar även cykelförråd och vindsförråd.

Tv/Bredband
Föreningen har ett bredbandsavtal med Ownit via fiber med en hastighet på 1000mb.

Parkering
Boendeparkering i området.

Övrigt
Delat ägande med en minsta ägarandel om 10%.
Föreningen godkänner inte juridisk medlem som köpare.

Karta