Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Katarina Bangata 47

Södermalm / SoFo

SÅLD
2
Rum
43
Boa

Varmt välkommen på visning av denna ljuvliga söderpärla belägen ett stenkast från myllrande Nytorget! Här bor du högt upp i huset med en stor balkong mot föreningens innergård och med utsikt över Sofia kyrka! Optimalt planerad bostad med vackert spröjsade fönster, högt i tak, nischade spegeldörrar, höga golvlister och ljust pigmenterade plankgolv.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2 Kök
Boarea:
43m2
Avgift:
2309 inkl. Värme, VA & Kabel-TV (Basutbud)
Byggnadsår:
1929
Lägenhetsnummer:
20
Andelstal, förening:
4.5547 %
Andelstal, ägande:
3.9177 %
Ventilation och kyla:
Självdrag
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
330 kr/mån
Våningsplan:
4
Hiss
Ja

Interiör

Varmt välkommen på visning av denna ljuvliga söderpärla belägen ett stenkast från myllrande Nytorget! Här bor du högt upp i huset med en stor balkong mot förenings innergård och med utsikt över Sofia kyrka! Optimalt planerad bostad med vackert spröjsade fönster, högt i tak, nischade spegeldörrar, höga golvlister och ljust pigmenterade plankgolv. 

Hall
Välkomnande hall med möjligheter att hänga kläder på hatthylla samt att ställa skor.

Kök
Öppet och socialt kök med goda arbetsytor på bänkskiva i carerramarmor med porslinsho och tidstypisk blandare. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn, induktionshäll och kyl/frys. Gott om förvaring i köksskåp med vita luckor och stilrena beslag och ett stort skafferi i samma utförande. Den vitkaklade väggen med svart fog ger härlig karaktär till det stilrena köket.

Vardagsrum
Elegant vardagsrum med ett spröjsat fönsterparti som blickar ut över en grönskande trädkrona och Sofia Kyrkas vackra torn. Stort ljusinsläpp och högt i tak ger ett ljust och luftigt rum där man gärna vistas. Det charmiga rummet har ljust pigmenterade plankgolv, höga golvlister och nischade spegeldörrar. Mellan kök och vardagsrum skapas en naturlig plats för ett stort matsalsmöblemang och i rummet finns gott om utrymme att placera soffa och TV-möblemang. Från vardagsrummet nås en stor klädkammare samt väggfasta skåp med gott om förvaring. 

Sovrum
Välplanerat och insynsskyddat sovrum med ett spröjsad fönsterparti och dubbeldörrar i glas mot lägenhetens stora balkong med plats för möblemang och planteringar. Sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng och en charmig nisch skapar förvaringsmöjligheter. På golvet ligger samma ljust pigmenterade plankgolv som genomgående löper genom hela bostaden. 

Badrum
Stort badrum med kaklade väggar och klinkergolv i sober färgsättning. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfatskommod, stor spegel och ett badrumsskåp. 

Område
Här bor du i hjärtat av Södermalm, i populära SoFo med närhet till det bästa stadsdelen har att erbjuda!
Ett stenkast från bostaden nås Nytorget, alla härliga uteserveringar och Urban Deli samt Skånegatans pulserande uteliv med flertalet krogar och restauranger med mat från världens alla hörn. Inte långt bort ligger Mosebacke torg med nattklubb, terrass och Södra Teatern. Området erbjuder stora shoppingutbud på Götgatsbacken, i Brunogallerian, Ringens centrum och i Skrapan. Flertalet välsorterade matvarubutiker finns i området kombinerat med mindre nischade affärer med vegetarisk inriktning. Populära och välbesökta Teatern i Ringens centrum erbjuder mat med olika inriktning från välkända krögare. I området finns flertalet grönområden och parker som bland annat vidsträckta Vitabergsparken med Sofia Kyrka, Blecktornsparken, Helgalunden, Bjurholmsplan och inte långt bort nås Årstaviken med promenadstråk längst vattnet. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje från Skanstull och flertalet innerstadsbussar. 

Förening

Brf Rovan 4 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1999 och består av 21 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar
2001 - Stambyte
2005 - Polering av stengolvet i trapphuset
2013 - Renovering av innergården och installation av balkonger
2015 - Renoveringa av fönster samt stamspolning
2016 - Uppfräschning av hiss och trapphus

Kommande renoveringar
Målning av taket
Putsning av nedre delen av fasaden

Gemensamm utrymmen
Innergård med planteringar och stenläggning
Cykelställ på innergården
Bastu med dusch
Föreningslokal med kök
Tvättstuga

Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV / Bredband
Tv och Bredband levereras av ComHem.

Parkering
Föreningen har inga parkerings- eller garageplatser. Boendeparkering gäller på gatan.

Ekonomi
Föreningen planerar för närvarande inga avgiftsförändringar.

Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person.
Beslut om delat ägande tas i varje enskilt fall.

Karta