Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare
Ellen Lindar

Biträdande Mäklare

Ellen Lindar
Reg. Fastighetsmäklare

Drejargatan 6

Birkastan / Vasastan

SÅLD
Accepterat pris!
3
Rum
85
Boa
14
Bia

ACCEPTERAT PRIS! Välkommen till denna lyxiga vindstrea med öppen spis, unikt Tornrum och genomgående hög standard!

Fantastiskt väldisponerad vind med en underbar känsla och ett fantastiskt ljus.

Detta är ett unikt tillfälle för den som letar en vind med något extra.

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
85m2
Biarea:
14m2
Avgift:
4225
Byggnadsår:
1929
Lägenhetsnummer:
0602
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
6 av 6
Hiss
Ja

Interiör

Välkommen till denna unika vindstrea med drömläge i Birkastan. Fantastiskt väldisponerad vind med en underbar känsla av rymd och ett unikt tornrum. Här finner man en välrenoverad, toppfräsch 3:a med alla bekvämligheter och en standard utöver det vanliga. Tydlig vindskaraktär med öppen planlösning och frilagda takbjälkar. Rejäla takkupor och takfönster sörjer för ett underbart ljus i lägenheten. Gammalt bygglov finns för terrass och fransk balkong i tornrummet men måste röstas igenom i föreningen. Detta är ett unikt tillfälle för den som letar en vind med något extra.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Välproportionerad hall som snabbt öppnar upp sig mot köket till höger. Vitmålade väggar och ljus marmor på golvet. I hallen hittar man även en inbyggd tvättmaskin och torktumlare rakt fram och badrummet till vänster. I direkt anslutning till lägenhetens entré finns ett stort och rymligt förråd om ca 7 kvm.

Kök:
Lägenhetens kök är genomtänkt och snyggt renoverat med vita köksluckor, bänkskivor av carraramarmor och komplett utrustat. Här finns integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggd micro, underlimmad diskho, integrerad diskmaskin och infälld spishäll med tillhörande spisfläkt. Köket är planerat som ett L-kök med en centralt placerad köksö som ger både mer förvarings- och arbetsytor samt en naturlig plats för umgänge. Ett takfönster släpper in ett underbart ljus och kontrolleras via fjärrkontroll. På vägen från hallen finns en stor garderobsvägg med skjutdörrar som bidrar till god förvaring. Vitmålade väggar och ekparkett sträcker sig inåt i lägenhetens vardagsrum.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är stort och luftigt med gott om plats för både stort matsalsmöblemang och större soffgrupp. Den öppna spisen, som är centralt placerad ger ytterligare karaktär till denna underbara våning. Även här finns takfönster och ytterligare ljusinsläpp från de stora fönsterytorna i takkupan som idag rymmer matsalsmöblemanget. Väggarna är vitmålade, takbjälkarna frilagda och på golvet ligger en vacker ekparkett.

Sovrum:
Sovrummet nås från vardagsrummet och är väl tilltaget med en takkupa. Här finns plats för en stor dubbelsäng och övrigt sovrumsmöblemang man kan tänkas önska sig. Underbar vindskaraktär med snedtak och utsikt över takåsarna. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

Tornrum/Sovrum 2:
Från vardagsrummet kommer man via en arbetsplats och inbyggd vinkyl till lägenhetens helt unika tornrum. Runt rum med runt fönster med utsikt mot Karlbergskanalen och en enorm takhöjd. Väggarna är vitmålade och takbjälkarna är frilagda. Här finns gott om plats för en stor dubbelsäng om man skulle vilja, eller som idag kombinerat läs- och gästrum.

Detta är en unik lägenhet och ett tillfälle man inte vill missa!

Välkommen på visning.

Biarean om 14 kvm innefattar 12 kvm inredda kattvindar som i dagsläget är dolda bakom väggskivor. Den ytan är inte i dagsläget upplåten av föreningen men möjlighet finns att köpa loss ytorna.

OMRÅDE
Drejargatan utgör ett drömläge invid S:t Eriksplan med allt du önskar runt hörnet. Runt hörnet från Rörstrandsgatan som är områdets paradgata med charmiga butiker, trendiga caféer och bra restauranger. Längre ned på gatan når du Karlbergs Slott med utmärkta promenadspår längs Karlbergskanalen året om. Över Sankt Eriksbron finner du Vässtermalmsgallerian med dess stora utbud av butiker och all tänkbar service. Utmärkta kommunikationer med direkt närhet till S:t Eriksplan med flertalet innerstadsbussar och tunnelbanans gröna linje. Från S:t Eriksplan går även flygbussarna som smidigt tar dig till Arlanda.

Förening

Brf Terrakottan 7 är en äkta bostadsrättförening som bestaår utav 28 bostadsrättslägenheter samt 2 hyresrättslägenheter.

Gemensamma utrymmen:
-Tillhörande lägenheten finns ett vindsförråd om ca 7 kvm.
-Cykelförråd i entréplan
-Tvättstuga i källaren
-Grovsoprum

Gjorda renoveringar:
1992 Elstigar byttes
1992 Ventilation genomfördes 1993 Stambyte
1993 Stambyte
2005 Fasadrenovering
2006 Fasadputsning
2009 Installation av ny torktumlare, torkskåp samt tillhörande ventilation
2012 Byte av portlås
2012 Reparation av vattenläcka i källaren
2012 Igensättning av hålet brevid soprumsdörren med en plåt
2012 Byte av trasig lysrörsarmatur i källaren
2012 Plantering av växter på innergården
2012 Reparation av lås till källaren
2012 Spolning av stammarna genomförd
2013 Slipning och oljning av porten
2013 Renovering av kök hyreslägenhet
2016 Ny torktumlare
2018 Stamspolning
2018 OVK besiktning
2018 Moderninserad värmecentral
2018 Upprustning entré

TV- och internet:
Lägenheterna är anslutna till ComHems nät för bred- band och kabel-TV, varav det analoga basutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften. Avtal för bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering:
Föreningen disponerar inte några garage- eller parker- ingsplatser. Boendeparkering finns på gatan. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret tel: 08-508 263 00 eller på www.stockholm.se/parkering

Övrigt:
Föreningen förvaltas av Rådrum AB.

Karta