Jim Ribe

Ansvarig Mäklare

Jim Ribe
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Döbelnsgatan 47

Vasastan

SÅLD
Utgångspris
2.5
Rum
65
Boa

Välkommen till denna välplanerade 2.5:a med balkong. Stort kök med rejäl matplats. Spatiöst vardagsrum med hörnläge och stora fönster samt balkong. Väl tilltaget sovrum med gott om plats för garderober, arbetsplats och stort sovrumsmöblemang. Fräscht och snyggt badrum renoverat 2014 med unidrain, golvvärme, dusch, handukstork och tvättpelare. Fantastiskt läge i Vasastans gränsland mot Östermalm med Rådmansgatans tunnelbana runt hörnet.

Välkommen!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
2.5 rum och kök
Boarea:
65m2
Avgift:
3205 inkl. Värme & VA
Byggnadsår:
1929
Lägenhetsnummer:
07
Andelstal, förening:
4.0824 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Driftskostnader:
370 kr/mån
Våningsplan:
2 av 5

Förening

Brf Sjöråen 21 bildades 1998. År 1999 förvärvade föreningen fastigheten Sjöråen 21 på Döbelnsgatan 47 i Vasastan. Föreningen erbjuder sina medlemmar och hyresgäster ett fantastiskt boende. Det centrala läget ger närhet till både Stureplan, Hötorget och Odenplan samt många fina grönområden som Hagaparken, Observatorielunden, Lill-Jansskogen, Ellen Keys Park och Humlegården.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Föreningen upplåter även 4 lokaler med hyresrätt.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i källarplan som är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Det finns även ett cykelrum.

För mer information besök gärna föreningen hemsida www.sjoraen21.se

RENOVERINGAR

1997 utfördes stambyte. 
1997 utfördes elstambyte
2008 utfördes OVK-besiktning och upprättades energideklaration.
2009 renoverades portdörrar.
2011 installerades nya maskiner till tvättstugan och undercentralen byttes.
2014 utfördes OVK-besiktning.
2015 renoverades fönster. 

Föreningen har inga större renoveringar planerade i närtid.

Interiör

Välkommen till denna ljusa bostad med balkong och hörnläge på absolut toppläge i Vasastan nära både City och Östermalm. Generösa sällskapsytor och utgång till balkongen från vardagsrummet med hörnläge. Lägenheten ligger på andra våningen och nås via hiss till våningsplanet. Väl tilltagna rum och stora fönster i två väderstreck gör detta till en ljus bostad med en svårslagen funktionalitet.

Lägenheten kan med relativt enkla medel byggas om till en 3:a.

I närområdet finns gott om välrenommerade restauranger, välsorterade butiker, promenadstråk samt all övrig service man kan önska sig.

Runt hörnet finns även utmärkta kommunikationer med tunnelbana (grön linje, Rådmansgatan) och buss.

Välskött förening med god ekonomi, den sista kvarvarande hyresrätten såldes i maj -17 vilket ger ett bra tillskott till föreningens kassa.

Till lägenheten hör ett rymligt förråd.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:

Välkomnande hall med säkerhetsdörr. På golvet ligger ett vackert plankgolv och väggarna är målade i vitt. Hallen öppnar upp sig mot innehallen som idag är inredd som bibliotek med ett mindre hemmakontor.

Kök:
Rakt fram från hallen hittar man lägenhetens kök. Stilrent kök från Marbodal med eleganta bänkskivor i svart granit. Vita lådor och skåp. Stor matplats som med lätthet rymmer 6 personer. Två stora fönster mot sprider ett härligt ljus över rummet.

Vardagsrum:
Imponerande rum med spröjsade vackra, stora fönster i två väderstreck och utgång till lägenhetens balkong. Här ryms både stor soffgrupp och TV-möblemang med lätthet. På golvet ligger äkta fiskbensparkett av ek och dubbeldörrarna till balkongen stoltserar med snygga, blyinfattade fönster.

Sovrum:
Det stora sovrummet har ett stort dubbelfönster som släpper in ett fint ljus  och  är väl tilltaget storleksmässigt. Här ryms med lätthet stor dubbelsäng med tillhörande sängmöblemang, arbetsplats/byrå och en garderobsvägg.

Badrum:
Lyxigt badrum (renoverat 2014) med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Golvbrunn unidrain, dusch med duschvägg av glas och tvättpelare (Bosch) bredvid duschen. Badrumsinredning från Vedum samt wc. I badrummet finns också en snygg och praktisk handdukstork.

Detta är en svårslagen lägenhet med ett av stockholms kanske mest attraktiva lägen.

Välkommen!

 

Karta