Ylva Ekelund

Ansvarig Mäklare

Ylva Ekelund
Grundare | Reg. Fastighetsmäklare

Bergsundsgatan 16

Södermalm - Hornstull

SÅLD
1
Rum
27
Boa

I en vacker funkisfastighet ligger denna välbevarade pärla med vackra detaljer, stora fönsterpartier i samtliga rum och en väl tilltagen balkong med många soltimmar! Generös takhöjd och stort ljusinsläpp skapar ett luftigt boende med stora sällskapsytor och naturlig plats att placera säng. Stilrent kök, helkaklat badrum och gott om förvaring skapar ett optimalt boende på populär adress. Välkommen på visning!

Fakta

Objekt:
Bostadsrätt
Rum:
1 rum och kök
Boarea:
27m2
Avgift:
1394 inkl. Värme, VA & TV (Basutbud)
Byggnadsår:
1938
Lägenhetsnummer:
307
Andelstal, förening:
2,1000 %
Byggnadstyp:
Flerbostadshus
Ventilation och kyla:
F-system
Uppvärmning:
Bergvärme och oljepanna
Driftskostnader:
350 kr/mån
Våningsplan:
2
Hiss
Ja

Interiör

I en vacker funkisfastighet ligger denna välbevarade pärla med vackra detaljer, stora fönsterpartier i samtliga rum och en väl tilltagen balkong med många soltimmar! Generös takhöjd och stort ljusinsläpp skapar ett luftigt boende med stora sällskapsytor och naturlig plats att placera säng. Stilrent kök, helkaklat badrum och gott om förvaring skapar ett optimalt boende på populär adress. Välkommen på visning!

Hall
Välkomnande hall med goda möjligheter att hänga kläder samt ställa skor i två originalgarderober med vita luckor och tidstypiska handtag med nyckel. 

Kök
Yteffektivt kök med ett härligt fönsterpari med vackra beslag och fönsterbräda i mörk marmor. Goda arbetsytor på diskbänk med diskho och på bänkskiva i trä med kaklat stänkskydd och goda förvaringsytrymmen i köksskåp med vita luckor. Den maskinella utrustningen består av gasspis, ugn, fläkt samt kyl med frysfack. Köket har grått målade väggar och på golvet ligger slitstarkt klinkers. 

Rum 
Lägenhetens hjärta utgörs av det optimalt disponerade vardagsrummet med stort fönsterparti och utgång till lägenhetens stora balkong i soligt läge! Stora sällskapsytor och ett vackert ljusinsläpp skapar ett rum där man gärna vistas! Här finns gott om plats för matsalsmöblemang och soffa. Den rymliga balkongen med många soltimmar kan enkelt möbleras. Den sobra färgsättningen och stilrena taklisten i kombination till mörk marmorfönsterbrä och dovt golv ger en härlig kontrast och stor charm! Här skapas en naturlig plats att placera en stor säng och två garderober erbjuder gott om förvaring.

Badrum
Stambytt badrum med ljust klinkersgolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, toalett och spegelskåp. I rummet finns ett charmigt fönsterparti. 

Område
Hornstull är en ständigt växande stadsdel med stor personlighet och puls! Här finns allt du kan önska dig med pubar, caféer och restauranger med mat från världens alla hörn, nattklubbar i hornhuset och stort serviceutbud i Hornstullsgallerian. Flertalet välsorterade matvarubutiker nås på gångavstånd från bostaden varan Hemköp, Ica och veganska Goodstore bara är några av dem. Ett stenkast från lägenheten ligger bifografen Bio Rio med egen bistro och biobar som blandar premiärfilmer med ex. liveoperor. Under sommaren besöks området varje helg av omåttligt populära Hornstulls Marknad med foodtrucks och flertalet utställare som säljer allt mellan himmel och jord, ett perfekt helgnöje! Även Dusty Deco med handplockade vintagemöbler och konst från världen runt har nu öppnat på Hornstulls Strand.
För den friluftsintresserade finns långa promenadstråk längst vattnet och ut på Långholmen och Reimersholme, minigolf och utegym i Tantolunden, badmöjligheter från Bergsundsstrand, Tantos strandbad och på Långholmen där man även kan hyra kajak. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje, flertalet innerstadsbussar och flygbussen till Arlanda.

 

Förening

Brf Skrovet 5 är en äkta bostadsrättsförening bestående av 36 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenheter med hyresrätt, 3 affärslokaler och 4 lagerlokaler. Föreningen bildades 2012 och äger marken. Välskött förening med engagerad styrelse.

Genomförda renoveringar
1994-2004 - Stambyte
2004-2005 - Renovering av tak
2014 - Renovering av fasad, fönster samt byggnation av nya balkonger
2015: Renovering av cykelförråd, hissar, stuprör samt installation av nytt torkskåp.
2017: Renovering av värmesystem och elstigar. Uppgradering till 3-fas-el.

Kommande/Pågående renoveringar
Renovering av uppvärmingssystemet, byte av el-stigar med installation av 3-fas el samt installation av säkerhetsdörrar.

Gemensamma utrymmen
Takterrass
Cykelförråd
Tvättstuga
Enklare innergård

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV / Internet
TV och Internet levereras av ComHem.

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. Boendeparkering gäller på gatan.

Ekonomi
Avgiftshöjning om 15% från och med sista kvartalet 2017. Detta innebär att avgiften för denna lägenheten blir 1 603 kr/mån. Anledningen till höjningen är att fastigheten genomgått stora renoveringar de senaste åren och inte höjt avgifterna på länge.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.

Karta